Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телекабел оптички пакети

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Дечки сакам да ставам 20/20 оптикава на телекабел за daily use ми е и сегашниов кабловски интернет ми е океј ама ајде да бидеме во тек со настаниве дека веќе сите ставаат оптика. Дали е добар ? за таа цена ? (600ден)
И дали треба да купувам модем или од телекабел ќе ми дадат ?
20/20 е одличен за секојдневно користење, симињање филмови и јутб и сл.
Немаш потреба од поскапио. Ти ги прашаш конкретно дали е добар 20/20 они ти препорачуват оди на 40/40. :censored:
Коа приклучуваа модемо од нив 1500 ден се плакаше у сметката месечна на 5 рати. Сега незнам како е. Ако имаш блиску салон најубаво оди прашај. А можеш и на да се јавеш на њеб сајто имаат броеви.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io
Дечки сакам да ставам 20/20 оптикава на телекабел за daily use ми е и сегашниов кабловски интернет ми е океј ама ајде да бидеме во тек со настаниве дека веќе сите ставаат оптика. Дали е добар ? за таа цена ? (600ден)
И дали треба да купувам модем или од телекабел ќе ми дадат ?
Јас исто сум на кабелски и сакам оптички Телекабел - ама во строг центар Скопје викаат немало можност да сме се договореле комшии па ако има 5-6 заитересирани...Па Сарај више има оптика а не тука у Центар да неможат да постават еден приклучок. Од врата до врата јас треба да молам ?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Од врата до врата јас треба да молам ?
Па сеа...немора зборо да биде "молам", може и другојаче да го поставеш :)
Видите там 5-6 души ако сте, јави те се прашајте. Ко ти пита не скита.

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
162
107
Скопје
20/20 е одличен за секојдневно користење, симињање филмови и јутб и сл.
Немаш потреба од поскапио. Ти ги прашаш конкретно дали е добар 20/20 они ти препорачуват оди на 40/40. :censored:
Коа приклучуваа модемо од нив 1500 ден се плакаше у сметката месечна на 5 рати. Сега незнам како е. Ако имаш блиску салон најубаво оди прашај. А можеш и на да се јавеш на њеб сајто имаат броеви.

аххахахахахаа
сите што ги прашав тоа ми го рекоа земи 40/40 искрено не праам upload/download мн мн али се користам стриминг редовно со спорт и моите дома на телевизорот редовно се на Kodi не маме некој потешкотија али знае да сецне. Брзината на сегашниот интернет ми е 25Mbps download и 1mbps upload (на кабловиот интернет на Телекабел и ми е океј ) дали ако ставам 20/20 оптика ќе имам зголемување на брзината или не ?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io
аххахахахахаа
сите што ги прашав тоа ми го рекоа земи 40/40 искрено не праам upload/download мн мн али се користам стриминг редовно со спорт и моите дома на телевизорот редовно се на Kodi не маме некој потешкотија али знае да сецне. Брзината на сегашниот интернет ми е 25Mbps download и 1mbps upload (на кабловиот интернет на Телекабел и ми е океј ) дали ако ставам 20/20 оптика ќе имам зголемување на брзината или не ?
Па сигурно дека ќе биде побрзо. Сецкање нема да има - и тоа само затоа што аплоуд лимитот ти е поголем. Подобро е 20/20 од 30/1 во секој случај а особено кога има повеќе корисници во исто време. На 30/1 ако нешто симињаш и еден да користи Вибер - брзината ти паѓа драстично - а со 20/20 брзината ке се намали незначително и нема да сецка никому..
Мислењето е автоматски споено:

Па сеа...немора зборо да биде "молам", може и другојаче да го поставеш :)
Видите там 5-6 души ако сте, јави те се прашајте. Ко ти пита не скита.
Абе братче работата е што не им се исплати да доаѓаат екипа само за тебе да ти постават кабел.Сакаат во околина сите заинтересирани за оптика во еден потег-во еден ден да дојдат, да наместат, и да нетреба после пак некој ако сака - пак да доаѓаат. Јас разбирам - само не е моја работа јас да одам по комшиите да се распрашувам и да им објаснувам. Треба да си пратат Агент платен што ги представува и тоа ќе го објасни...

Последна промена:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
аха фали ви :)
ќе пробам прво со 20/20 па ако треба ќе се иде на 40/40 барем тоа е предност кај Телекабел со необрзувачките договори
Иначе аплоадо им е 30. Практично е 20/30.
Ако сакаш промена на 40 секако можеш од нареднио месец.
Абе братче работата е што не им се исплати да доаѓаат екипа само за тебе да ти постават кабел.Сакаат во околина сите заинтересирани за оптика во еден потег-во еден ден да дојдат, да наместат, и да нетреба после пак некој ако сака - пак да доаѓаат. Јас разбирам - само не е моја работа јас да одам по комшиите да се распрашувам и да им објаснувам. Треба да си пратат Агент платен што ги представува и тоа ќе го објасни...
Ааа, ја мислев за молење телекабеловци да дојдат. Ти збореш за комшиите да ги мочеш. Тука си у право. У ред ем ке прашаш некој едншка и да ти делува заинтересиран, ќе испадне после дека не е ...знаеме како идат тие ствари тука.

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
76
18
зашто ти е хак? ќе го подесиш рутерот што го имаш (TL-WR841N) да биде рутер, dhcp на WAN портата ќе го поврзеш на ONT-то од Телекабел на WAN портата (на wr841) и ќе им се јавиш на Телекабел да го стават ONT-то во bridge мод. 5 минути работа е.

пс.
рака на срце малку слаб рутер ти е тоа за како рутер на оптички пакет

хак е грешен израз да :) поише мислев на quick setup. Инаку се ова имав направено на рутерот, го користев на друго место исто на телекабел ама кабловски нет. Сега и го дадов на сестра ми и мислев ќе работи со истите сетинзи па затоа прашав (инаку remote и помагав). Немам вака врзуено рутер за нет од коа имав адсл па малце се збунив :)
Инаку проблемот беше до телекабел, се јавив, рестартираа конекција и се си проработе.
Фала ти :)

ValentinMK

Баниран/a
21 април 2020
162
33
аха фали ви :)
ќе пробам прво со 20/20 па ако треба ќе се иде на 40/40 барем тоа е предност кај Телекабел со необрзувачките договори
Нема да ти треба ништо повеќе ако нормално само на youtube гледаш видеа, facebook viber и све тоа ама ако симнуваш често и уплоадираш 40/40 мое мислење. Исто ако играш и игри и тоа ке тера без проблем.

Точно некако срамота е 30/1 уплоад не знам на кој човек не му треба уплоад спеед у денешно време.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.266
Скопје
hackitfree.github.io
Нема да ти треба ништо повеќе ако нормално само на youtube гледаш видеа, facebook viber и све тоа ама ако симнуваш често и уплоадираш 40/40 мое мислење. Исто ако играш и игри и тоа ке тера без проблем.

Точно некако срамота е 30/1 уплоад не знам на кој човек не му треба уплоад спеед у денешно време.

Ем што треба - ама еве на пример даунлоадирај нешто со полна брзина 30МБ/с - види во таск менаџер додека симињаш колку ти е аплоуд ? Искористен е целиот 1МБ/с аплоуд ! Значи аплоудот служи додека симињаш пакети да потврдиш дека си ги примил без грешка(или со грешка па да ги пратат повторно). Тоа 1МБ/с е многу малце - некој на Вибер да праќа слика додека ти симињаш или гледаш нешто - тебе даунлоуд спидот ќе ти падне на 5МБ/с. Значи ако ништо друго само затоа ти треба повеќе даунлоад спид.
Поздрав

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
А дали доколку воведат оптика останува коаксијалниот кабел што е за тв?
И дали има некој да сподели што опрема имаат за оптика и до каде се должни во стан да ја спороведат дали само до влезна врата, или и сега каде ми стои модемот повнатре во станот?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
А дали доколку воведат оптика останува коаксијалниот кабел што е за тв?
Имаат оптички модем што има излез за коаксијален кабел за телевизија.
И дали има некој да сподели што опрема имаат за оптика и до каде се должни во стан да ја спороведат дали само до влезна врата, или и сега каде ми стои модемот повнатре во станот?
Оптикиот кабел иди до модем, така да до каде сакаш.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Имаат оптички модем што има излез за коаксијален кабел за телевизија.

Оптикиот кабел иди до модем, така да до каде сакаш.
Фала на инфо, сеа останува да се закаже термин кога можат да дојдат да инсталираат опремата :cool:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
До сите тука кои користат телекабел дали има некој кој го имал пакетот 100/100 и да добил 500/500 и кога би измерил да ми пушти спидтест и воедно стабилност кога игра онлајн дали е стабилен пингот нормално спрема германија и другиве блиски соседи кои би имале од 35 до 55мс

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно