Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

T-Home двојно го зголемува download-от

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
А зошто ја сменивте темата од T-Home на кабелски оператори?

За Т-Home еден мој пријател бил во нивниот продажен центар и ги прашал за зголемувањето на пакетите. Тој има Call & Surf Start исто како мене и му кажале за 30 ГБ ќе треба + да си доплатува, а не е за иста цена.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
А тоа што не може да се користи друг VOIP провајдер на T-Home? Некое решение за користење на друг VOIP позади MaxTV рутер? Барам по темиве ама нема?!?

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Brza reakcija na Cabletel poradi novite paketi od Telekom.Ovojpat namesto za dosegasnite 990 den, so platen DDV za telefon,analogna televizija i 80GB internet za 900 den.so platen DDV imate telefon,analogna televizija i 200GB internet.Bidejki sum cela godina na prviot paket prasav na informacii dali moze da se prefrlam na noviot paket so nov dogovor oni mi vikaat ne mozelo bidejki stariot dogovor ne e istecen i moze samo za onie koi se novi korisnici ili stari so istecen dogovor.Za sekoj slucaj ke prasam vo naplatniot punkt vo Gorce dali moze da se prefrlam so nov dogovor:
http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=&c=tripleplaySuper

Revan

lurker
25 мај 2008
660
310
@Audiofil,

Кејблтел имаат една чудна политика, неможеш да се префрлиш на поефтини пакети без да ти е истечен договорот. Но, ако сакаш да се префрлиш на поскап пакет тогаш нема везе, кога сакаш можеш да си го нарачаш, greedy bastards!

Но имаш и за тоа решение, иди откажи се од пакетот кажи дека си страшно незадоволен, раскини договор, и иди следниот ден нарачај си што ти душа сака. :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Ke prasam za noviov paket vo naplaten punkt od ponedelnik.Moze i ovie od informacii ne znaat dali tocno moze ili ne moze.Koga na sajtot ja ukinaa onaa pretplatata plati za 10 meseci odnapred za da dobies 12 i koga otidov da prasam vo naplaten punkt dali navistina e ukinata mi kazaa deka e ukinata no za mene mi kazaa deka mozam da se pretplatam ako sakam bidejki koga sum napravil dogovor taa ponuda veke bila aktuelna.Jas ne se pretplativ bidejki vo momentot koga napraviv tocno edna godina mi trebaa pari za drugi neophodni raboti.Malku cudni pravila imaat no sto e toa e.Vo sekoj slucaj ke ve informiram dali imam pravo da se prefrlam so nov dogovor ili nemam.:)

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Кејблтел имаат една чудна политика, неможеш да се префрлиш на поефтини пакети без да ти е истечен договорот. Но, ако сакаш да се префрлиш на поскап пакет тогаш нема везе, кога сакаш можеш да си го нарачаш

Кај сите оператори кои нудат вакви и слични услуги е исто. Еве на пример One и Vip. Ако сакаш да ја намалиш претплатата од 500 на 250 нема да можеш, но доколу сакаш од 500 на 1000 може.

Но имаш и за тоа решение, иди откажи се од пакетот кажи дека си страшно незадоволен, раскини договор,

Може да се раскине договор без никаков додатно плаќање т.е. пенали ?

Нема везе... еве кај повеќето е појачан лимитот без никакво обновување на договорот.

Сите кажаа дека им е зголемена брзината иако нетот им е прекорачен, па затоа не можам да дојдам до заклучок дека се зголемени пакетите.

Revan

lurker
25 мај 2008
660
310
Steff_Maja напиша:
Може да се раскине договор без никаков додатно плаќање т.е. пенали ?

Кај скапана неодговорна фирма како Кејблтел све е можно. :)

Им се развикав таму во Ѓорче дека нетот само паѓа, телевизијата е со снег, интернет брзината е варијабилна и дека не е таа ветената, им се заканив со тужба и раскинав договорот. И наредната недела си го нарачав поефтиниот пакет. :)

BTW, помага ако кога идеш да раскинуваш договор, го земеш и модемот со себе да им го вратиш. :)

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86

Што е ова неделно оптеретување или ??? Денека интернетот ми е тапа а лимитот ми е поминат неколку дена... Таман ги пофаливме почнаа да не зезаат. така ми изгледа.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Кај сите оператори кои нудат вакви и слични услуги е исто. Еве на пример One и Vip. Ако сакаш да ја намалиш претплатата од 500 на 250 нема да можеш, но доколу сакаш од 500 на 1000 може.

Во Т-мобајл мене самите ми се понудија да намалам и да се префрлам на поевтина тарифа. От тогај плаќам дупло помалце а правам исто разговори. Фер си се луѓето.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Во Т-мобајл мене самите ми се понудија да намалам и да се префрлам на поевтина тарифа.

Да, ама најверојатно ти завршувал договорот. Тука муабетот беше на пример на договор од 2 години ти решиш да менуваш претплата после 7 месеци.

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
Сам си одговори на прашањето.

Колку сакаш да е брзината со поминат лимит?

Провери во минатите постови ке ја видиш брзината вечра или завчера со поминат лимит. нешто ми е чудно денес. затоа прашав.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Провери во минатите постови ке ја видиш брзината вечра или завчера со поминат лимит. нешто ми е чудно денес. затоа прашав.

Јас сум со поминат лимит и брзината е 256/256, тоа нема врска дека ти го дуплирале лимитот.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812

Ако си го поминал сегашниов лимит (пр. 15гб) до новиот (30гб) мислам дека брзината не ја намалуваат, а после и новиот кога ќе го надминеш намалуваат по новите пакети на 256/256. Барем кај мене така се деси месецов.

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
имам 15 гига лимит. сега имам потрошено 17. а во саботата имав повеќе од 15 гига па брзината беше 256/256 затоа ми стана чудно. ај уште денес ке се издржи. од утре нова брзина со нов лимит.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
имам 15 гига лимит. сега имам потрошено 17. а во саботата имав повеќе од 15 гига па брзината беше 256/256 затоа ми стана чудно. ај уште денес ке се издржи. од утре нова брзина со нов лимит.

15 GB се колку MB?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Зависи изглеа кај кого како се погодило, од утре ќе видиме и официјално како ќе бидат новите пакети и ќе има ли некои услови.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Зависи изглеа кај кого како се погодило, од утре ќе видиме и официјално како ќе бидат новите пакети и ќе има ли некои услови.

Не знам како може компанија од рангот на т-хоум да работи по принципот „како кај кого се погодило“. Веројатно има некој критериум кој се уште ние не го знаеме, а утре би требало веќе да се дознае.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Не знам како може компанија од рангот на т-хоум да работи по принципот „како кај кого се погодило“. Веројатно има некој критериум кој се уште ние не го знаеме, а утре би требало веќе да се дознае.

Уште официјално не се промовирани новите пакети, затоа постепено овој месец кај повеќето корсници ги имаат воведено ненајавено, а наредниов месец и кај останатите ќе се комплетира префрлувањето. Затоа викам кај кого како се погодило.
А утре ќе видиме ќе треба ли пак да се продолжува договорот или некој друг услов ќе има...

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
Кај мене нема ништо зголемено само намалени ГБ што ги имам потрошено :) нема никакво известување на нивниот веб сајт

krstanoski

hello world
1 декември 2010
117
24
Ohrid
krstanoski's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3210M 2.50GHz
Storage
120 GB SSD SAMSUNG EVO
RAM
6GB DDR3 Samsung
Video card
Intel HD 4000
Mouse
Gigabyte M6900
Audio
Conexant HD Audio with Dolby Home Theather v4
OS
Windows 10
Кај мене нема ништо зголемено само намалени ГБ што ги имам потрошено :) нема никакво известување на нивниот веб сајт

И кај мене исто е дури и побавно кога ѓе идам на форум треба да чекам 2 години :ua::ua::ua::ua::ua::ua::ua:

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно