krale
poweruser
- 6 февруари 2009
- 2.300
- 1.396
Кец у дневник или на раче му пиша?Кец.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Дали ти сакаш да кажеш дека нема да има никаква разлика, еве пример ако сликите се таму складирани?
Како не се сетиш ова да го скоцкаш во еден труд и да ја опрајш светската фото индустрија. Тие глупите од ентри левел па се до профи опрема се запишуваат на екстерни картици.
Види таму убо објасни им дека се неуки идиоти на кои ти ќе им ги опулиш очите!
Кец у дневник или на раче му пиша?
Sent from my Redmi Note 3
HTC 10 има добра цена моментално мислам дека во мобеликс на фб видов понуда околу 25-6к, не сум сретнал некој да го користи па во рака го немам пробано, инаку освен цената и камерата(која исто така не е доста солидна) телефонот има одлични критики.
krale дај бе прибери се човече.И не е дека Самсунг не го знае ова - секако дека знаат дека сд картицата дури влијае и на веб браузинг
krale дај бе прибери се човече.
„Мене сурфањето ми се успорува затоа што покрај SSD-то имам и механички дискови!“
Како ти би реагирал на ваква изјава?
Абре примарен SSD инсталирано све на SSD, секундарен механички каде што складирам податоци. Како ќе успориНа машина со механички, стави ссд па спореди дали нема разлика во сурфањето.
HTC 10 има добра цена моментално мислам дека во мобеликс на фб видов понуда околу 25-6к, не сум сретнал некој да го користи па во рака го немам пробано, инаку освен цената и камерата(која исто така не е доста солидна) телефонот има одлични критики.
Абре примарен SSD инсталирано све на SSD, секундарен механички каде што складирам податоци. Како ќе успори
И обратно: Примарен механички, све инсталирано на него а секундарен SSD. Како ќе забрза?
Ќе се инаетиме сега или?
Крале избегнyе одговор
![]()
Одговорот е прост. Сд картица < онборд флеш.
Одговорот е прост. Сд картица < онборд флеш.
Абре примарен SSD инсталирано све на SSD, секундарен механички каде што складирам податоци. Како ќе успори
И не е дека Самсунг не го знае ова - секако дека знаат дека сд картицата дури влијае и на веб браузинг
Врти како сакаш ти, ние сме трпеливи ќе почекаме конкретен одговор на ова:
Oригиналниот контекст да не се збуниш:
No SD card >>>>>>>>>> Sd Card ?
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Што и да е дивертирано да се складира/вчитува на мемориска, ќе биде поспоро отколку кога истото би било на онборд флеш.
Ако некој го спори ова, нека се зачлени на фемина.
Аха, значи 32гб меморија е подобра одлука отколку 64гб, + можност за СД карта ?Nope, ако истата меморија ја имаш онборд, на многу побрз i/o
Така е, во право си и никој тоа не го порекнува. Ама, ако добро те сфатив, ти тврдиш дека со самото тоа што има употреба на SD картица системот ќе биде спор.Што и да е дивертирано да се складира/вчитува на мемориска, ќе биде поспоро отколку кога истото би било на онборд флеш.
Ако некој го спори ова, нека се зачлени на фемина.
Шубето е опасна работа.Kако сд картицата која се користи за сториџ би влијаела на веб браузинг?
Аха, значи 32гб меморија е подобра одлука отколку 64гб, + можност за СД карта ?
Држи вода...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Абе се ми е тоа јасно мене... ама вие нели НАПРЕДНИ треба да дебатирате за најдобрите можни решенија...
Што е подобро?
64GB онборд
или
32GB онборд + 32GB на сд?
АЈде напредни?
Плус 64 гига е сосема доволно за се останато. Да не збориме дека 32 гига нормално дека не се луди да ставаат на денешно доба. Ајфон со 32 гига е као 10 видео снимки и немаш простор. А пак 4К ако снимаш со среќа.
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден