Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ич не ми беше да се искажам, си имав мака и сакав мислење/размислување од друг затоа што веќе беа консултирани засегнатите страни.
Проблемот не е многу годишен, не знаеш да читаш изгледа.
Ете се погоди по пишување на текстот да ми се роди инспирација и да пробам уште да дијагностицирам и ја открив скапаната чешма у двор...
Па гледаш, тоа е поентата на исповедта. Така се самоосвестуваш и ти доаѓаат идеи и решение ;) Драго ми је што си коначно нашао решење твоје дугогодишње муке.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.782
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Октар, да тие беа проблемот што не беа извадени. Сега машината воопшто не тресе. Ја испробав и на 800 и на 1400rpm и не се поместува од место. Oдлично работи сега.
Фала ти. :)

Одлични вести! Брус секогаш во служба на народот. И не ми се верува дека тука имаше мислења дека треба да мрда машината, да ја барикадираш со гуми и дека на комшијата машината отишла до спална вака од тресење и слично. Само упатството во рака и по протокол, 2020та сме, не се ова машините на Горење од 1978ма. На упатството си пишува и ако пушташ пола машина да го стиснеш дугмето за пола машина.

tocka-134502.jpeg

antikmkd

read-only
3 јули 2016
40
6
Како влече у споредба со овие по 1800 - 2000w, не се 650 малку?
Знам дека е друг тип на мотор ама пак

Одлично влече, многу важна е усисната моќ. Старата смукалка ни беше Вивакс 2400в со 350в усисна моќ. Филипсот е номинална 650в, ако не се лажам оди до максимални 900в, а усисната е 360 или 370в. Е сеа, во Нептун ми ги уклучија неколку модели од тој ценовен ранг на Филипс, Самсунг, Ровента... сметам дека Филипсот има најдобар квалитет на изработка на материјал, подобра вшмукувачка моќ, и оваа е мислам бестбај по мое за оваа цена во Техномаркет од кај што ја купив. Колку за компарација и дома ги споредив Виваксот и Филипсот, осетно е подобар Филипсот, можда е малку неспоредливо меѓу овие два бренда, али заради усисната моќ чисто ме интересираше мала компарација.

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580
@Avid

Следен пат кога ќе те јебе вода (тече/загуба) а не знаеш и не можеш да најдеш од каде - Аква сејв фирмата е само за тоа.

Троа скупи ама скроз профи.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Одлично влече, многу важна е усисната моќ. Старата смукалка ни беше Вивакс 2400в со 350в усисна моќ. Филипсот е номинална 650в, ако не се лажам оди до максимални 900в, а усисната е 360 или 370в. Е сеа, во Нептун ми ги уклучија неколку модели од тој ценовен ранг на Филипс, Самсунг, Ровента... сметам дека Филипсот има најдобар квалитет на изработка на материјал, подобра вшмукувачка моќ, и оваа е мислам бестбај по мое за оваа цена во Техномаркет од кај што ја купив. Колку за компарација и дома ги споредив Виваксот и Филипсот, осетно е подобар Филипсот, можда е малку неспоредливо меѓу овие два бренда, али заради усисната моќ чисто ме интересираше мала компарација.
Не прајте вага баго :)
Ме убеде, си купив и јас. Со кој ќеф си заметив сега на евтината... :D
PwmFcdm.jpg

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Кај спомна за струјата... сега ме потсете и дека Поршето Тајкан ќе ми троши поќе струја, ако на евтина го полнам :(

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Денес конечно се ослободивме од еден куп стари апарати во Техно Маркет па сега имаме ваучер од 4000 кој што може да се искористи до макс 1/3 од цената на нов производ. Моментално имам потреба од шпорет и сега гледам во Техно Маркет имаат еден куп модели од AMICA. Имал ли некој искуство со овој бренд? Наводно бил германски склопен во Полска. Не ми треба ништо футуристичко, 4 рингли плус обична рерна.

Горење автоматски отпаѓа само заради сервисерот кој што е овластен за Струга/Охрид. Катастрофално искуство сме имале со него пред десетина години, и не сум налетал на човек со позитивни коментари за него.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
@masterwu мене Амика шпоретот ме служи две години, освен што замириса гумата во рерната првиот пат не сум имал сериозни забелешки. Еднаш дневно се готви, кога саат кога два. Врши работа.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

CBB_6

BBC
9 декември 2016
355
1.079
имам потреба од шпорет и сега гледам во Техно Маркет имаат еден куп модели од AMICA. Имал ли некој искуство со овој бренд? Наводно бил германски склопен во Полска

Одлично искуство со рерна (фурна) Amica. Со тајмер, грил, вентилатори, 3,3 kW и 58 литри "кубикажа", дупли огноотпорни стакла и инокс финиш.

Ја имаме веќе 11 години, се користи умерено, околу еднаш до два пати неделно, до сега без проблеми.

На времето кога ја земав ја одбрав заради ниската цена, тогаш апла но-нејм беше овој бренд Amica. Појма немам кај е произведена и од кого. Функционира, па нека си тера дури тера.
А денес кој квалитет го имаат, искрено, не знам.

IMG_20200811_110232~2.jpg

antikmkd

read-only
3 јули 2016
40
6
Не прајте вага баго :)
Ме убеде, си купив и јас. Со кој ќеф си заметив сега на евтината... :D
PwmFcdm.jpg
Со здравје да се користи :) Како си задоволен од смукалчето? Треба да се земе резервен хепа филтер, а тој другиот филтер може да се мие. Кога ја земав во Техномаркет немаа моментално на лагер, и мислам цената била околу 600ден. Ги има и на ибеј цел сет на филтри скоро за исти пари.

orce66624

hello world
13 август 2016
101
70
Совет за машина за перење и за сушење одделни?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
зависи од твојот буџет и како ке ти се погоди,еве јас имам бош машина за перење скоро 13 години,1 сменета гума и нема гаље
сушара канди купена пред 10 месеци еве деновиве чекам од сервис да дојдат(на сред програма застанува )
не викам дека се лоши него како ке ти се погоди

angda

read-only
24 октомври 2016
11
4
зависи од твојот буџет и како ке ти се погоди,еве јас имам бош машина за перење скоро 13 години,1 сменета гума и нема гаље
сушара канди купена пред 10 месеци еве деновиве чекам од сервис да дојдат(на сред програма застанува )
не викам дека се лоши него како ке ти се погоди

Ја Candy за 1 ипол година 4 пати сервис имам викнато..

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Здраво дечки, ми треба да купам машина пери/суши шо треба да е до 50цм широка, заради вц-то. Она шо го гледав е следното:

Во нептун ми покажаа исто така друга машина пери суши LG али беше за 50% поскапа, односно 38 000.дали има некој искуство со вакви машини или да препорача нешто? Единствен критериум е да е 50цм, посто стандардна од 60цм нема да ја собери

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Здраво дечки, ми треба да купам машина пери/суши шо треба да е до 50цм широка, заради вц-то. Она шо го гледав е следното:

Во нептун ми покажаа исто така друга машина пери суши LG али беше за 50% поскапа, односно 38 000.дали има некој искуство со вакви машини или да препорача нешто? Единствен критериум е да е 50цм, посто стандардна од 60цм нема да ја собери
Абе штом просторо ти е проблем, тогаш ќе одиш со тие што ти ги понудиле (и добро е што има до 50cm пери-суши).
Иначе не ќе да е лоша машинава, веројатно не е полоша од наредната до неа во истата ценовна класа.
Од карактеристиките на моторо, глем пиши дека е со инвертер мотор, овие обично ги фалат, од поубајте биле...
Од лично искуство незнам....
Иначе, пошто ова е комбо машина, можно е (не велам дека сигурно е така), да во случај на квар на едниот систем, да не мојш да го користиш другиот систем (ако се расипи нешто од сушарата, нема да имаш ни перална и обратно. Ова е искуството на еден мој близок чоек, ама не со истава машина).

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
Предлог машини за садови? Кој се разбира во овие чуда, на што треба да се внимава, кои марки да се избегнуваат, искуства, совети и сл :) Планирам некоја околу 250 евра буџет, но да биде од оние поголемите, за 13 или повеќе сетови.

angda

read-only
24 октомври 2016
11
4

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно