исто податоците ми се внесени, неколку пати намерно пробувам да надминам 3-4 км/ч (знам дека и стрелката помалку покажува, гледам од GPS е поточно) за да видам дали ќе ми стигне опомена, уште ништоИ јас тоа се прашувам, ништо не ми стига, а податоците ми се 100% точни, и при регистрација ми стигна мејл, што значи се е ок.
Следниот пат пробај да надминеш 5-6 км/ч, потоа 7-8 км/ч...исто податоците ми се внесени, неколку пати намерно пробувам да надминам 3-4 км/ч (знам дека и стрелката помалку покажува, гледам од GPS е поточно) за да видам дали ќе ми стигне опомена, уште ништо![]()
Се согласувам дека амбулантното возило со вклучена сирена и ротациони светла треба да има предност во сообраќајот. Од хумани причини.Не се согласувам, некогаш тие неколку секунди/минути можат да направат разлика меѓу живот и смрт за пациентот. Сепак тоа не е оправдание за несовесно возење од страна на брзата помош, а мислам дека кај нас постојат возачи на брза помош кои го злоупотребуваат истото.
Културата на возење треба да достигне одредено ниво исто така, затоа што верувам сите сте биле сведоци на касно пропуштање на брзата помош, обиди да се следи брзата помош за да се искористи (злоупотреби) просторот отворен за истата, возачи од спротивни правци кои пробуваат да се бутнат пред да ја пропуштат брзата помош пред да им се затвори семафорот итн итн.
И на крај мислам дека нормалните возачи најчесто и не се проблемот, проблемот се истите кои ги пречекоруваат правилата за брзина дрстично, возат како што сакаат, паркираат каде сакаат итн.
Ако не беше амбулантното возило и скопските клиники (колку и да се лоши), јас не ќе бев член на форумов.Ако немаш можност или не го пропуштиш, не се секирај, ако не го тоа убие пациентот, ќе го дотепаат во болнициве скопски... од квалитетната медицина де...
Недај боже да дочекаш твој член од фамилија, татко, мајка, жена или дете да треба итно најбрзо да стасаат до болница, дали ќе го имаш истото мислење како во постов.Се согласувам дека амбулантното возило со вклучена сирена и ротациони светла треба да има предност во сообраќајот. Од хумани причини.
АМА.
Ако немаш можност или не го пропуштиш, не се секирај, ако не го тоа убие пациентот, ќе го дотепаат во болнициве скопски... од квалитетната медицина де...
Колку пати сте прочитале вести: сообраќајна несреќа, повредениот со брза помош го однеса во најблиската болница во градот тој-и-тој... По саат-два (оти не знаат што да му прават) го праќаат за Скопје. Каде во Скопје - во Скопје, па ти барај го. Е, после неколку дена јавуваат информација на вести: пациентот од сообраќајката им подлегна на повредите во/на скопските болници/клиники... Така да, ти ги пропуштил или не, ќе наебе во Скопје...
Исто мислење имам и за пожарните возила. Не се сеќавам во последниве неколку години (10+) да изгасиле некој пожар во куќа, зграда, локал... Се шлаат пожарникарите на локацијата и чекаат само да догори или авион да ги попрска.
sdk.mk
Многу разбираат австријците!Виена:
![]()
ВИЕНА ПРЕТВОРА ПАРКИНГ МЕСТА ВО ЗЕЛЕНИ И ЈАВНИ ПОВРШИНИ, И ГРУПИ ГРАЃАНИ МОЖАТ ДА ГО ПОБАРААТ ОВА ОД ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ - Сакам Да Кажам
Паркирањето е еден од најголемите проблеми во градовите низ целиот свет. Жителите на Лос Анџелес губат повеќе од 80 часа […]sdk.mk
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Фала богу.Виена:
![]()
ВИЕНА ПРЕТВОРА ПАРКИНГ МЕСТА ВО ЗЕЛЕНИ И ЈАВНИ ПОВРШИНИ, И ГРУПИ ГРАЃАНИ МОЖАТ ДА ГО ПОБАРААТ ОВА ОД ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ - Сакам Да Кажам
Паркирањето е еден од најголемите проблеми во градовите низ целиот свет. Жителите на Лос Анџелес губат повеќе од 80 часа […]sdk.mk
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
@PeroLozac Ете, не знаеш, ама ти се оствари желбата.Недај боже да дочекаш твој член од фамилија, татко, мајка, жена или дете да треба итно најбрзо да стасаат до болница, дали ќе го имаш истото мислење како во постов.
Ама ова е типичното просечно македонско размислување, себичност без чувство за емпатија.
На просечен македонец само непотребно му тежи мозокот во главата, барем 1% да го користеше за разумно размислување добро ќе беше.
@Паланчански Драго ми е што имаш позитивно мислење за скопските клиники и за амбулантното возило. Те возеше некој познат или роднина? На клиника те лечеа познати, пријатели, роднини? Колку финансиски ги помогна (во DM или EUR)?Ако не беше амбулантното возило и скопските клиники (колку и да се лоши), јас не ќе бев член на форумов.
Околу пропуштањето на амбулантно возило не ми е познато како да го пропуштам во шпиц, кога трите ленти се блокирани.
Ниту ме возел некој познат или роднина, ниту на клиника ме лечеа познати, пријатели, роднини, ниту финансиски ги помогнав (во DM или EUR)!@Паланчански Драго ми е што имаш позитивно мислење за скопските клиники и за амбулантното возило. Те возеше некој познат или роднина? На клиника те лечеа познати, пријатели, роднини? Колку финансиски ги помогна (во DM или EUR)?
Секој има различни искуства, мило ми е што твоето е со позитивен исход.Ако не беше амбулантното возило и скопските клиники (колку и да се лоши), јас не ќе бев член на форумов.
Околу пропуштањето на амбулантно возило не ми е познато како да го пропуштам во шпиц, кога трите ленти се блокирани.
Го има неколку месеца тој знак, јас не му обрнувам мн внимание бидеќи сите вртат за накај десно. И мене не ми беше јасно тогаш зашто стое тој знак.Некој нека ми објасни кој паметен го ставил знакот за забрането десно, кој до пред некое време го немаше:
Погледнете го атачментот 159929
Луѓето, нормално, си вртат десно, бидејќи инаку треба цела железничка да ја вртиш за да завртиш накај east gate.
Ова е под мост инаку кај поштатата.
Со сет памет им текнало забрането десно. Глупости.
Улицата до неа се користи за вртење десно кај пошта што поминуваНекој нека ми објасни кој паметен го ставил знакот за забрането десно, кој до пред некое време го немаше:
Луѓето, нормално, си вртат десно, бидејќи инаку треба цела железничка да ја вртиш за да завртиш накај east gate.
Овој знак постои од секогаш. Причината е едноставна - нема доволно простор за нормално вртење десно. Се врти од кај пошта. Инаку и јас некогаш вртам тука десно да се разберемеНекој нека ми објасни кој паметен го ставил знакот за забрането десно, кој до пред некое време го немаше:
а тоа доле на асфалт што ѕирка под колата, не е стрелка за десно нацртана?Овој знак постои од секогаш. Причината е едноставна - нема доволно простор за нормално вртење десно. Се врти од кај пошта. Инаку и јас некогаш вртам тука десно да се разбереме![]()
Така личи. Ама за знакот сум сигурен затоа што често одам накај маџир маало а и муабетот беше за логиката за забрана за вртење десноа тоа доле на асфалт што ѕирка под колата, не е стрелка за десно нацртана?![]()
CPU INTEL G5925 Celeron 3,6GHz DUAL CORE 4MB s.1200 TRAY
2.415,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD Naruto Shippuden - Itachi Uchiha XL, 900 x 420 x 3, FNRMPSPEED24ITCXL
1.550,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 100x110x26mm, adj.angle 15deg, max.1.5KG, WBBA02
540,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
GAMING CHAIR NOBLECHAIRS HERO, BLACK/RED NBL-HRO-RL-BRD
32.990,00 ден