Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со интернет

Martinj90

read-only
26 јуни 2016
46
29
Дечки имам проблем ми снемува нет на одприлика секои 24 часа но доколку играм некоја онлине игра сеусште си имам интернет но да отворам веб страна нема интернет,најдов привремена солуција на Network правам Disable/Enable и се е ок но по 24 часа пак истото,и ако стиснам troubleshoot ова се појавува Windows can't communicate with the device or resource (primary DNS server)
ако некој имал сличен проблем и го решил молам за помош.
ПС:интернетот ми е од Blizoo/Vip.

Martinj90

read-only
26 јуни 2016
46
29
EDIT: на истиот модем имам поврзано 2 компјутера и еден WIFI рутер, и на 2та компјутера истиот проблем.

dildic

read-only
1 септември 2015
6
0
Прво провери дали имаш рачно ставени DNS сервери , доколку не, factory reset на Technicolor-от.

dildic

read-only
1 септември 2015
6
0
Не оди тоа така. За такви што трошат си има политика на фер користење.

Проба ли да ставиш рачни DNS-и на google па да видиш дали ти се повторува проблемот? Провери ли кои DNS-i ги добиваш на модемот пред да го ресетираш и откако ќе го ресетираш? Напрај trace и види каде глави кога ти се појавува проблемот.

Martinj90

read-only
26 јуни 2016
46
29
Проблемот е решен со помош од еден дечко од вип мислам дека се викаше Антонио (респект за него) телефонски ми помогна DNS му ги сменив.
Preferred DNS Server 8.8.8.8
Alternate DNS Server 8.8.4.4

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.290
1.317
Чкарт е цел Вип особено со интернетот и DNS серверите. Пробај и со други ДНСи како 1.1.1.1 или 1.0.0.1 евентуално 9.9.9.9 побрзи се мислам отколку на Google.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно