Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за in ear слушалки за телефон

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Супер испаднаа Геарбест, и мене ми беа сомнителни на почеток пред неколку години - сега редовно прво кај нив проверувам дали го има тоа што го барам. Цените се обично едни од најповолните, или блиску.
За кинеските брендови се редовно најдобар избор, ем за цената, ем за некоја сигурност дека не е копија (а и да е копија, добра копија е :) ).

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
Сум пазарел од Али и ибеј и се ми стигнало до сега, и со тракинг и без тракинг, само продавачот да е проверен.
А кај гиарбест ми се свиѓаат цените за шипинг, додека со овие ретардираниве "попусти" те прават поретардиран и од нив. Мислам дека некое 10 годишно дете им ги прави "брат ај ќе ставиме цена милион евра па ќе ја шкртнеме и ќе ја ставиме редовната и демек попуст даваме хихихи"

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Али се прва лига за зашитита на купувачот, но многу продавачи продаваат и многу копии има. Ако добиеш нешто што не треба, реагираш како што е пропишано (видео, фото) и Али ти ги враќа парите.

Но зошто тогаш ги преферирам Геарбест? Затоа што кај Геарбест едноставно знаеш дека нема шанси да нарачаш KZ слушалки кои не се оригинал KZ. Едноставно знам дека нема шанси да испадне да губам време (и живци) со диспјути.
Плус тука е и системот на поени што го имаат. Одлична работа. БангГуд имаат нешто слично, ама генерално се со нешто поскапи цени.

Е сега со тоа „попустите“... стандардна трговска стратегија. Сите го прават тоа, и Али прави неколку пати годишни некои таму годишници и слични настани со попусти. Ама ги гледам цените на работите што ми се во листа дека всушност се покачени пред настанот. :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Баталете ги KZ и за помалку пари земете или Superlux HD381F кои се во класа со 10 пати поскапи или Einsear T2 кои исто вредат далеку повеќе од парите и се перфектно избалансирани.Деновиве ќе ги нарачам од aliexpress па кога ќе стигнат ќе кажам мое мислење:
Original EINSEAR T2 In Ear Earphone 3.5MM Stereo In Ear Headset Dynamic Earbuds Aerospace aluminum alloy Earphone for phones pc-in Earphones & Headphones from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group
Einsear T2
Суперлукс ги има на gearbest:
Superlux HD381F In-ear Monitor Sweet Vocal Sound Earphones-12.63 Online Shopping| GearBest.com

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
КЗ ко пример ги земавме, има многу подобри и поефтини од нив :)

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Мене некако КЗ ептен ми се погодија за аудиокниги, v-shaped звукот одговара за тоа.

Инаку ги гледам сега Einsear T2, добри се Кинезиве со рекламиве:
Original-EINSEAR-T2-In-Ear-Earphone-3-5MM-Stereo-In-Ear-Headset-Dynamic-Earbuds-Aerospace-aluminum.jpg

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
V-shape звук кој е присутен кај 90% од бубиците ти е LOUDNESS звук или тоа ти е исто како да имаш дома квалитетни звучници со рамна амплитудна фреквенција и ги слушаш со уклучено копче LOUDNESS на засилувачот и на тој начин се создава тој звук односно се зголемуваат ниските и високите фреквенции а средните остануваат исти и на тој начин се потиснати.На лоши звучници кои имаат само среден опсег а басот и високите им недостасуваат со LOUDNESS копчето тој недостаток можеш делумно да го поправиш но на квалитетни звучници само ќе го расипеш звукот.Во секој случај има разни вкусови и затоа постои роба за секаков купец.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Што се нуди кај нас нешто до кај 50тина евра in ear.

Не сум баш во тек , а и не верувам дека се сменило нешто кај нас со брендовите што ги носат.
.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Што се нуди кај нас нешто до кај 50тина евра in ear.

Не сум баш во тек , а и не верувам дека се сменило нешто кај нас со брендовите што ги носат.
.
Претежно се нуди МНОГУ ПАРИ А МАЛКУ МУЗИКА.Со појава на кинеските фирми познатите светски фирми претрпеа сериозни удари поради конкуренцијата која за 3 до 4 пати помалку пари го понуди истиот квалитет предходно така што денес и за некои 15 долари имаш врвни слушалки кои се во класа и до 10 пати поскапи.На форумот HEAD FI направија еден список на голем број бубици од 10 па до 100 долари во кои според слушателите се направени некои индивидуални оценки:
BEST Sub-100$ CHINESE EARPHONES - Hidden Gems, Best deals and impressions sharing-REFERENCE LIST

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Во секој случај има разни вкусови и затоа постои роба за секаков купец.
... и различни потреби во различни ситуации. Јас лично ваквите IEM слушалки ги користам при патување од и до работа, почесто за слушање аудиокниги отколку за слушање музика. Важни аспекти за мене, покрај квалитетот на звукот, се и: ергономија, звучна изолација, робусност на изработката. Значи слушалките треба да не испаѓаат од уши, да бидат удобни за носење во периоди од еден час, да не се многу нежни и да можат да издржат секојдневна употреба и носење во џеб или ранец. Нормално, и притоа да не ми го испразнат новчаникот. :)

Имаш слушно слушалки од KZ, на пример ATE?
Ajде еден предлог до тебе (кога ќе ти дојдат Superlux HD381F и Einsear T2), истото важи и за било кој друг овде, ајде да направиме една дружба ете можеби во пивница или било каде. И да ја искористиме ситуацијата да ги пробаме разните видови слушалки кои ги имаме. Единствено земете си сите свои врвчиња за слушалки, силиконски или од мемори пена - да не го делиме и ушниот восок. ;)
Ако на некој му требаат линкови за евтини (а добри) врвчиња, слободно нека каже.

Пошто на телефон звукот најчесто е криминално лош, може да се разгледаат и DAP-oвите кои ги користиме.

Sm0k3y25

Баниран/a
7 ноември 2012
279
238
Претежно се нуди МНОГУ ПАРИ А МАЛКУ МУЗИКА.Со појава на кинеските фирми познатите светски фирми претрпеа сериозни удари поради конкуренцијата која за 3 до 4 пати помалку пари го понуди истиот квалитет предходно така што денес и за некои 15 долари имаш врвни слушалки кои се во класа и до 10 пати поскапи.На форумот HEAD FI направија еден список на голем број бубици од 10 па до 100 долари во кои според слушателите се направени некои индивидуални оценки:
BEST Sub-100$ CHINESE EARPHONES - Hidden Gems, Best deals and impressions sharing-REFERENCE LIST
Фала ти за ова, ќе ги нарачам во понеделник Superlux HD381 без F па ќе видиме. Според ривјуата одлични се.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
... и различни потреби во различни ситуации. Јас лично ваквите IEM слушалки ги користам при патување од и до работа, почесто за слушање аудиокниги отколку за слушање музика. Важни аспекти за мене, покрај квалитетот на звукот, се и: ергономија, звучна изолација, робусност на изработката. Значи слушалките треба да не испаѓаат од уши, да бидат удобни за носење во периоди од еден час, да не се многу нежни и да можат да издржат секојдневна употреба и носење во џеб или ранец. Нормално, и притоа да не ми го испразнат новчаникот. :)

Имаш слушно слушалки од KZ, на пример ATE?
Ajде еден предлог до тебе (кога ќе ти дојдат Superlux HD381F и Einsear T2), истото важи и за било кој друг овде, ајде да направиме една дружба ете можеби во пивница или било каде. И да ја искористиме ситуацијата да ги пробаме разните видови слушалки кои ги имаме. Единствено земете си сите свои врвчиња за слушалки, силиконски или од мемори пена - да не го делиме и ушниот восок. ;)
Ако на некој му требаат линкови за евтини (а добри) врвчиња, слободно нека каже.

Пошто на телефон звукот најчесто е криминално лош, може да се разгледаат и DAP-oвите кои ги користиме.
Може нема проблем.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Фала ти за ова, ќе ги нарачам во понеделник Superlux HD381 без F па ќе видиме. Според ривјуата одлични се.[/QU
Фала ти за ова, ќе ги нарачам во понеделник Superlux HD381 без F па ќе видиме. Според ривјуата одлични се.
Да не фрлаш пари однапред за Superlux HD381F пред да одлучиш дали ќе ги купиш или не можеш да ги слушнеш моите па ако ти се допаднат да ги купиш за да не испадне после од толку фалење тебе да не ти се допаднат затоа што малкумина се оние што бараат балансиран звук,претежно сакаат LOUDNESS.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Знам какви ќе бидат. Ми треба чист звук со квалитетен и не преназначен бас, балансирани средни и високи тонови.
Според тоа што го бараш мислам дека си требал F варијанта да земеш бидејки таа што ти ја кажа е со најмногу бас од сите модели.Еве на сликата имаш детално објаснување за сите 3 варијанти:
1452559936366841.jpg

Sm0k3y25

Баниран/a
7 ноември 2012
279
238
Според тоа што го бараш мислам дека си требал F варијанта да земеш бидејки таа што ти ја кажа е со најмногу бас од сите модели.Еве на сликата имаш детално објаснување за сите 3 варијанти:
Погледнете го атачментот 56372
Сеуште не ми се нарачани, утре ќе ги биде. Ќе одам со F верзијата тогаш :) Thanks again bro.

Инаку, додека ги чекам овие, најдобри in-ear на наш пазар кои што можат да се купат?

Последна промена:

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Сеуште не ми се нарачани, утре ќе ги биде. Ќе одам со F верзијата тогаш :) Thanks again bro.

Инаку, додека ги чекам овие, најдобри in-ear на наш пазар кои што можат да се купат?
Тоа не би можел да ти го кажам затоа што не знам од скапиве бубици што носат кај нас.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Ми стигнаа KZ ZS3 пред некој ден, ама кабелот на левиот канал е оштетен и се губи звукот кога мрда кабелт гррр... Од gearbest ми понудија рефундирање 4 долари, или пак да ми пратат уште еден нов со доплата 4 долари.

Е сега знам дека тука има луѓе што купуваат подобар кабел. Секако планирам да земам и врвчиња од мемори пена. Може некој да прати линк до кабел и подобри врвчиња од стандардните силиконски?

kirev

senior
31 мај 2010
9.080
7.769
Ми стигнаа KZ ZS3 пред некој ден, ама кабелот на левиот канал е оштетен и се губи звукот кога мрда кабелт гррр... Од gearbest ми понудија рефундирање 4 долари, или пак да ми пратат уште еден нов со доплата 4 долари.

Е сега знам дека тука има луѓе што купуваат подобар кабел. Секако планирам да земам и врвчиња од мемори пена. Може некој да прати линк до кабел и подобри врвчиња од стандардните силиконски?

Не се фер. Неисправен е производот, нека си го земат назад. @psyside што мислиш?

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Не се фер. Неисправен е производот, нека си го земат назад. @psyside што мислиш?

Јеп, во право си. Пред малку им пратив одговор дека не ми одговара ниту едната ниту другата алтернатива бидејќи ај и парцијално да рефундираат, бидејќи немаат заменски кабел да си нарачам на нивната страна (барем јас не успеав да најдам) пак не ми врши работа. Да плаќам уште 4 долари, не плаѓам бидејќи пак ќе ми останат овие без функционален кабел.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дај линк од продуктот, точна верзија.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ќе ти кажам инфо утре.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
добри блутут слушалки за во кола ? за брзо ќе земам андроид телефонче не мора да е на IOS иако сега скоро сите со двата оперативни системи.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Мех, сега од GearBest ми вика, бидејќи има проблеми со залиха, не може да ми пратат нов продукт. "Па чим ти работи само една слушалица, можам да ти пратам partial refund 50%", wtf?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно