Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за in ear слушалки за телефон

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
До поупатените, Има ли некои добри ear tips да се порача од али?
Инаку денес 11.11 имаат нешто попусти продавнициве ко али и геарбест

Sent from my Pixel XL

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
@RagingDemon oвде имам некои линкови, и пар совети за одбирање соодветна величина:
http://forum.it.com.mk/threads/alte...ly-foam-tips-replacement-earphone-tips.59952/

Или пребарај сам со: comply foam tips
Moитe двете нарачки од два различни продавачи користат материјал со сличен квалитет. За парите се добри, се наоѓаат под долар за пар врвчиња.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.097
14.210
Не е во контекст на барањето и цената но ете колку да споменам дека имате опција да купите и планарни слушалки за во уво. Не знаев дека успеале ваков дизајн да може да биде возен од телефонски џек за слушалки:

audeze-isine-10.jpg

http://www.audiosanctuary.co.uk/audeze-isine-10-earphones.html

http://www.audiosanctuary.co.uk/audeze-isine-20-earphones.html

Бајашки се солени споредено со многу други вакви слушалки но несомнено вредат.

Еве лесно четиво за различните типови на слушалки:

http://www.trustedreviews.com/opinions/dynamic-vs-planar-magnetic-drivers

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
@RagingDemon oвде имам некои линкови, и пар совети за одбирање соодветна величина:
http://forum.it.com.mk/threads/alte...ly-foam-tips-replacement-earphone-tips.59952/

Или пребарај сам со: comply foam tips
Moитe двете нарачки од два различни продавачи користат материјал со сличен квалитет. За парите се добри, се наоѓаат под долар за пар врвчиња.
А каков е басот со овие пенливите? До сега само силиконски сум користел

Sent from my Pixel XL

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Препорака за плавзуб слушалки, стрикно за музика слушање. Ќе бидат користени повеќе при физички активности. Фала момци

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
1472175242742438360.jpg
1472175242734410681.jpg

Не издржав и ги нарачав KZ ZS3 за 7.6 долари. :)
Ме нервира микрофонот, ама каблите се изменливи и ценава е...
http://www.gearbest.com/on-ear-over-ear-headphones/pp_436717.html
Инаку на нет многу ги хајпаат, добар звук, интересен дизајн, изменливи кабли итн... Ќе пренесам импресии кога ќе дојдат (што со гужвиве на 11.11 не се сомневам дека нема да биде набрзо).

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
А каков е басот со овие пенливите? До сега само силиконски сум користел

Басот е осетно појак, поизразен. Дотолку што звукот доаѓа потопол, и не сум сигурен дали тоа е затоа што високите тонови се нешто послаби кога се користат врвчиња од мемори пена, или можеби самото тоа што ниските тонови се поизразени ги става високите во втор план (не можат да дојдат до израз).
Интересно е што ова „слабеење“ на високите тонови не го влошува искуството на слушање на класика (на пример), напротив.

Да сублимирам, басот е дефинитивно понагласен и „поцврст“ со врвчињата од мемори пена.

Од предности и маани, мене ми се многу поудобни ваквите врвчиња и дефинитвно прават подобра звучна изолација, што пак носи можност за слушање со пониска јачина (volume) на звукот - што (пак) е добро за здравјето на ушите, и самиот звук има помалку шум и изобличување кога е во долните 50% од volume-от.

Маани, полесно се прљаат со ушен восок и потешко се чистат (не може да се мијат под млака вода со малку течен сапун како што може со силиконските). Друго наводно се помалку трајни и релативно брзо се оштетуваат од секојдневно користење. Ова не можам да го потврдам после неколку месеци често користење, моиве се исто здрави како и првиот ден. Дури и да се кинат после... штознам, пола година? Ако поубаво ти звучат слушалките со вакви врвчиња, за 40тина денари за пар смешно е да се прави муабет.

Но сето ова е само интересно јадење бурек. Навистина, за толку ИЧ пари - нарачај си пар или два, и слушни ја разликата самиот. :)

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
И јас ги нарачав Rock Zircon за 14$ и ги чекам, ептен многу ги фалат и квалитетот на звук им го споредуваат со 10 пати и више поскапи.
Исто ги чекам и Plextone X41

Sent from my Pixel XL

TMT89

read-only
23 март 2011
44
107
Куманово
facebook.com
TMT89's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K Haswell & Noctua NH-U14S
Motherboard
ASUS MAXIMUS VII HERO
Storage
Samsung SSD PRO 850 /256 GB/ & Western Digital Blue WD10EZEX /1TB/
PSU
CM V750 Semi-Modular
RAM
HyperX Fury Red Series /16GB/ (2 x 8GB) DDR3 1866
Video card
Asus HD7850-DC2-2GD5 Radeon
Case
CM HAF XM
Mouse
Logitech G402 Hyperion Fury
Keyboard
CM Storm QuickFire Rapid - CHERRY MX Brown
Audio
Mackie CR3 & Audio-Technica ATH-M50X
Monitor
Dell UltraSharp U2412M
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Fidue A31s - review - GearBest

Ги имам скоро една година;
- во поглед на звук - задоволителни, со оглед изборот во тој ценовен ранг
- во поглед на изработка - најлесните in-ear слушалки што некогаш ги иам пробано (пердуф); каблето е малку 'жилаво', ама не пречи
- со foam-tips би требало да звучат уште подобро (претпоставка, од претходно искуство :) )

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
И јас ги нарачав Rock Zircon за 14$ и ги чекам, ептен многу ги фалат и квалитетот на звук им го споредуваат со 10 пати и више поскапи.
Исто ги чекам и Plextone X41

Sent from my Pixel XL
Денес стигнаа Rock Zircon RAU0501 победникот на www.audiobudget.com можам да кажам само NO COMMENT! Реално вредат над 100 долари затоа што претходно имав едни BEYERDYNAMIC кој ги платив преку германскиот ebay околу 60 долари и во однос на овие драстично заостануваат во бас подрачјето и високите фреквенции. Иначе звукот на бубициве е одлично избалансиран доколку внимателно се подесат на половина од влезот на ушите бидејки басот е толку моќен што ако се стават малку повнатре добивате впечаток дека имаат вграден сабвуфер во нив.За крај можам да кажам алал нека им се парите на кинезите кои ако продолжат со вакво темпо да работат сериозно ќе ги загрозат најпознатите светски фирми во аудио техниката.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164
Денес стигнаа Rock Zircon RAU0501 победникот на www.audiobudget.com можам да кажам само NO COMMENT! Реално вредат над 100 долари затоа што претходно имав едни BEYERDYNAMIC кој ги платив преку германскиот ebay околу 60 долари и во однос на овие драстично заостануваат во бас подрачјето и високите фреквенции. Иначе звукот на бубициве е одлично избалансиран доколку внимателно се подесат на половина од влезот на ушите бидејки басот е толку моќен што ако се стават малку повнатре добивате впечаток дека имаат вграден сабвуфер во нив.За крај можам да кажам алал нека им се парите на кинезите кои ако продолжат со вакво темпо да работат сериозно ќе ги загрозат најпознатите светски фирми во аудио техниката.
Ух, е дури сега кој ќе ги чека да стигнат... :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595

Од линкот на аудиобуџет ли ги порача и за колку време ти стигнаа? Од монкот бев импресиониран (најдобро потрошени 5/8 долари), од овие очекувам да паднам на гз :)
Јас пак го сакам тој суб-бас елемент, кај ксиаоми пистон го има, ама само во тоа се подобри од монкот, ваљда пошо се in-ear и затоа може да се слушне суб басот, а монкот не се. Кај ксиаоми звукот е темен и ја нема чистината и дефиницијата што ја има кај монкот, кај зирконот очекувам спојување на најдобрите работи од двете, а по ривјуава сигурно така и ќе биде.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Само што ми стигнаа KZ ATR (за 18дена стигнаа), ги слушам додека го пишувам ова. По облик на телото на слушалките се исти како KZ ATE, што ќе каже - удобни се и убаво лежат во увото. Телото на слушалките кај АТЕ е кафеафкасто провидно а овде целосно црно. Кабелот се става позади уво, теговите кои држат стабилно кабелот позади уве не е метален како кај АТЕ туку пластичен. Теговите секако си ја работат работата, стабилно лежат во уво при одење. Кабелот е истиот како кај АТЕ, и како кај многу KZ слушалки: силиконизирани жици/парици, прилично робусни и отпорни за малтретирање. Мене не ми се заплеткуваат (на нет некои се жалат на ова) ама мојата процедува за кабли од слушалки е да ги мотам окулу дланка, и така свиткани одат во новчаниче за слушалки. Ме фаќа десетина секунди, што не е ништо каспроти отплеткувањето пред следното користење. :)

Звукот... АТЕ се слушливо подобри. ATR имаат нешто понагласен бас, ама и осетно потемен и понемузикален звук. Сеедно се фантастични слушалки за помалку од 5 долари заедно со поштарина. Да ги немав слушано АТЕ, ќе ми беа топ избор за секојдневна употреба. Вака ќе останат за златна резерва, за ризични прилики, или евентуално за поклон. :)

едит, неколку фотографии:
atr1.jpg atr2.jpg ATR3.jpg
Патем, доаѓаат со врвчиња од мемори пена (клонови на Comply foam tips) од средна големина, и два пара силиконски врвчиња во мала и голема величина. Спакувани се во допадлива кутијка, многу соодветна како за поклон.

Последна промена:

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
@Lokvan ZS3 ти ги пратија од Gearbest? За моиве им требаше 15 дена од нарачка до dispatched.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Не сум проверил, ич не се замарам со гледање такви работи и тракинг. Да знаеш само, кликај „expedite the shipping“ после нарачката, кога има можност (за ZS3, заборавив да ти кажам а сакав).
Некои од производите им се како приордер и треба чекање (иако не го нагласуваат тоа).

За такви цени, никаде не се брзам. :geek:

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Од линкот на аудиобуџет ли ги порача и за колку време ти стигнаа? Од монкот бев импресиониран (најдобро потрошени 5/8 долари), од овие очекувам да паднам на гз :)
Јас пак го сакам тој суб-бас елемент, кај ксиаоми пистон го има, ама само во тоа се подобри од монкот, ваљда пошо се in-ear и затоа може да се слушне суб басот, а монкот не се. Кај ксиаоми звукот е темен и ја нема чистината и дефиницијата што ја има кај монкот, кај зирконот очекувам спојување на најдобрите работи од двете, а по ривјуава сигурно така и ќе биде.
Ги земав од ebay.com околу 11.5 долари.Најевтини понуди има моментално кај двајца продавачи по цена од 11.2 долари.Сега планирам да ги нарачам и Superlux HD381F за околу 20 долари да видам колкава е разликата помеѓу нив.Моментално бубициве ги пуштам да свират околу 200 саати да видам дали ќе има некакви промени бидејки високите им се малку нападни.
http://www.ebay.com/itm/ROCK-RAU050...hash=item4d481c802f:m:mDP0_cNNLBYaREZWQ-8rwgQ
http://www.ebay.com/itm/ROCK-RAU050...hash=item1eb5584f73:m:mzwi_Pb-8XpnqUS14IP3Z4Q

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.486
5.595
А што мислите за овие KZ-ињата? Гледам аудио буџетов не е ништо импресиониран од нив

Sent from my Nexus 5

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Јас сум многу задоволен од KZ АТЕ, и од звук и од ергономија (за мене многу важно). За ATR напишав малку погоре, а моментално ги чекам KZ ZS3. На хед-фај има тема со над 900 страници мислења за KZ. Што не е некој посебно добар репер за било што, но сепак.
Прилично фалени се KZ ED9, нив нема да ги пробам од истата причина како и Zircon-от (кои нема да ги нарачам иако се многу фалени). Јас повеќе немам намера да користам IEM чии кабли не се дизајнирани да идат позади уши.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
После само 7 ефективни саати свирење звукот на бубициве се измени.Ефектот на сабвуфер исчезна така што басовите потполно се израмнија баш онака како што треба,пиковите кои што трештеа na помеѓу 6khz и 8khz на некои си 6db плус почнаа да се намалуваат бидејки приметувам многу помалку замараат него на почеток кога ги слушнав, средните почнаа да се осветлуваат и моментално ги слушам на рускиот AIMP со намалени 8khz на 4db и звукот почна полека да си доаѓа на свое место.Ќе ги терам вака до 100 саати да видам пиковите дали потполно ќе исчезнат а би требало затоа што на Superlux HD681 EVО на почеток вискоите фреквенции беа повисоки за околу плус 6db за потоа целосно да се израмнат после 200 ефективни саати.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
220
164
Башка втор бонус е што на Геарбест има систем на поени за секоја нарачка (и за ривју со слика и видео), и после неколку нарачки на следната нарачка си лапаш јаки попусти на некој производ. Јас поените ги чувам за нарачка што е над 22евра, или над 45евра, за да избегнам данок/царина. Иако реално многу ретко се дешава од царина да замараат- изгледа ретко што отвараат, пошто се преплавени со пратки од Кина. :D

Јас во забелешка за нарачка им пишав да ја намалат декларираната цена ако е можно поради царина, и гледам во фактурата ја смениле на 20$ :) 18/19 евра на пакетот треба да пишува, со слаба резолуција ги сликаат пред праќање. Освен ако не е нешто очигледно многу поскапо...

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Поминаа 200 ефективни саати од работата на Rock Zircon RAU 0501.Преслушувајки еден куп нумери кои ги знам како правилно треба да звучат постојано ме бунеа некои пикови бидејки на некои нумери не се слушаа а на некои трештеа.Како споредба ги вадев бубиците и ги ставав Superlux HD681 EVo на истите нумери и слушам нема трештење.Се е како што треба.Како пример каде што тие фреквенции најмногу трештеа беа нумерите Ena od Haustor и What have i done to deserve this Pet Shop Boys кои и после 200 саати останаа исти.За точно да го лоцирам проблемот уклучив тон генератор на интернет и полека го преслушувам целиот опсег.Се изненадив кога слушнав 20hz на бубициве и полека одам постепено спрема повисоките и се до 6khz е одлично избалансирано без некои падови и скокови.Кога дојдов до 7khz почнаа тие пикови да се слушаат кои се во мал опсег но се прилично високи како шпиц од некоја планина бидејки на 8khz си остана како претходно. Звукот продолжи да се слуша се до 13000Hz за веќе на 14000Hz да се губи.Единствено решение за овие пикови е на плеерот каде што се пушта музика фреквенциите на еквилајзерот од 6khz до 8khz да се спуштат за околу 5db па така колку толку да се отстранат тие непријатни пикови.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
5dB не е премногу?

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
За бубици што чинат бадијала пари тоа не е ништо бидејки ако правиме споредба со модели што чинат и преку 200 евра и кај таквите има такви скокови и падови ако детално ги анализираш графиконите.Слушно кај слушалките многу помалку се приметува отколку кај звучниците.Погледни ги сликиве,разликата помеѓу секоја хоризонтална линија е 5db па ти сега рачунај колкави отстапувања има кај скапите модели:http://cdn.head-fi.org/5/57/57a86bd1_Stereoplay-Headphone-Curves.JPG

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно