D3N1EL
poweruser
- 10 август 2010
- 2.922
- 1.535
Мислиш Тобако 2![]()
Фак ит, одсекогаш сум ги мешал. И тогаш кога го носев лап топот отидов у другото Тобако
Мислиш Тобако 2![]()
Еден поздрав до Видео Дата... им однесов DVD во сервисот во Карпош пред година-две.
Се јавувам после 3 месеци откако им го однесов и дечкото што го сервисирал ми вика:
"Еј абе све пробавме, ама ништо не ни успеа. Уште еден дел утре треба да ни стигне, па со тој да тестираме". Изглеа од Сатурн им го пратиле.
Следниот ден добивам порака дека DVD-то е поправено и да одам да си го земам од Драчево. Инаку имам точно 35 километри пат до таму и назад.
Си го земав DVD-то, го палам дома... не работи. Ај што не го поправиле, туку го дорасипале... претходно подработуваше по малку. И им го вратив во Карпош.
Ми пишуваат порака после месец дена пак да одам до Драчево :angry:. Вториов пат среќа го поправиле, ама го скршиле регулаторот за звук и цело го изгребале. Касно приметив тоа, па ме мрзеше пак да тепам пат до Драчево да се расправам.
Да сумираме... вкупно извозев стотина километри, почекав четири месеци, првиот пат уредот го добив тотално дефектен, а вториот физички оштетен.
Оцена 0/10.
lele se zacrveniv od falenje, fala druze, i jas da bidam pisan na alejata na slavnite
+2 Со Гоце, профи е.
Пишан си одамна, ама не си видел![]()
Кога сме кај искуства, користам OCZ Vertex 4 128GB SSD, од мај 2012 до сега, нема промени во перформанси. Никаков проблем.
Јас бев да прашам за замена на стакло на телефон, кое наводно морало со се екран да се менува(иако во други сервиси го менуваа само стаклото). Ми рекоа ќе ми се јават за да ми кажат цена. Две недели ги нема, па ми се јавуваат откако јас завршив работа на друго место за 3–4 пати поефтино.Кога сме веќе кај видео дата,ајде и јас да кажам нешто.
И на крај што искочи?Топло препорачувам од TDK никогаш и ништо да не купите.
Не сакате да знаете какво грозоморно искуство е да однесете нешто кај нив на сервис.
SSD-то го погребав и 40 дена помен парастос му направив, а од нив ни трага ни глас, требаше да им одам 7-8 пати да ги подсетувам и немаше ништо да направат да не ми пукнеше балонот.
Друже ти си крив предобар си бил. Ако уред е повеќе од 30 дена на сервис можеш да бараш нов или повраток на парите до денар.
ВКУПНО 30 дена. Значи вториот пат, уште третиот ден си требал да бараш пари назад.Тоа и го направив, пријавив во пазарна инспекција ама прво по процедура морав да побарам од сервисот замена, па кога ме одбија имав на што да ја базирам пријавата. Првиот пат немав законски аргумент да побарам замена (иако побарав), а вториот пат бидејки поминаа 30 дена, се потрудив да си го остварам законското право што ми следува.
не се замара самсунг , верувај, пријавени се стотици пати исто и кај сониСум пишувал погоре за искуството со Видео Дата.Посакувам нареден пат нешто да ми се расипе од кај нив и да пробаат да ме направат будала пак.
Сега нема инсекции,туку директно мејл на Самсунг или друг производител во зависност за кој производител се работ,за да знаат на кои глупаци им дале да им бидат овластен сервисер.
Е така се решава со овие ЦРНЦИ.А со пазарна инспекција,добро знам кои платеници работат таму.
Потплатени се сите тие и тоа за мали пари.Зарем некој очекува во држава како нашата да има право и инспекција.Ич не се ни трудам да одам.Ако ми се расипал Самсунг производ одам прво во Видео Дата,а ако таму ме млатат директно мејл на Самсунг.Е тогаш убаво ќе ги изгорат и ќе се свестат се разбира ако Самсунг во меѓувреме не им го одземе овластувањето
Мислам дека си грешка, не се собираат деновите од сите сервиси заедно туку само од моменталниот.ВКУПНО 30 дена. Значи вториот пат, уште третиот ден си требал да бараш пари назад.
пријател од Србија вака проба,откако однесе расипан телефон Сони и виде дека почнале да го млатат.не се замара самсунг , верувај, пријавени се стотици пати исто и кај сони
ВКУПНО, а максимално може 3 пати да ти се расипе под гарантен рок, на 3 пат или нов или пари назатМислам дека си грешка, не се собираат деновите од сите сервиси заедно туку само од моменталниот.
Тогаш законот и дополнувањата на законот ги прочитав неколку пати, плус се јавив и во здружението за заштита на потрошувачи и такво нешто не ми спомнаа, ниту пак јас такво нешто прочитав. Ако сум грешка, те молам исправиме за да знам за другпат.
Ете не сум знаел дека може да се собираат, јас се мислев дека тоа важи во еден сервисен период.ВКУПНО, а максимално може 3 пати да ти се расипе под гарантен рок, на 3 пат или нов или пари назат
Ако ти се расипал 2 пати и ти го држеле 20 дена првиот и 10 ден вториот ти следува нов или пари