Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Кај секој телефон има разлики прво проучи го телефонот што е, како е. Нормално ако до сега не си го направил тоа..
Ми се чини имаше такви теми и на форумов.

Нема грешка си, има за ZTE телефони ама не и за ZTE Blade G. Инаку гледам тука има некој. За Blade 3 има 4.4 ром а за ZTE Blade G нема ова малку ми е нелогично а Blade G е подобар од 3ката.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
има нешто на xda прочитај
Значи прво и основно е да научиш како да рутираш и како да го одрутираш тоа ти е нај важно па после да му ставиш костом рикавери па после да почнеш да флертуваш со ромови

Веќе го рутирав. Иначе од xda читам, има нешто да ама не колку другите познати модели.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Веќе го рутирав. Иначе од xda читам, има нешто да ама не колку другите познати модели.

Ако го користиш телефонот само за интернет музика пиратерија ало ало не ти треба костом ром ни па рут ако мислиш дека костом ромовите се поарни од стокот се лажеш

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Најдобро е ништо да не флешуваш една недела додека не се едуцираш се да прочиташ се за твојот телефон како и што па после да флешуваш

Ја така си направив за мојот самсунг галакси с3 првен една недела се едуцирав па после почнав да експериментирам

Еден погрешен фајл ако флешнеш ке ти направи боотлоп или па недај боже можеш хардбрик па после мора да го носиш на JTAG да го испрааваат

кај мене S3 се следниве ризици прво и нај основно е морам да направам бекап на EFS таму е имеито, па после да флешувам ром пошто ако со некој ром се флешува може сред флертување може да се корумпира efs фолдерот па после нема да фака мрежа затоа најдобро првен да читаш една недела па после да правиш експерименти

Абе добро е се, само никако не мом да ве сфатам што толку опасност од бутлуп? Чим имаш рикавери, или инсталираш нов ром, или правиш ристор од бекап, па и ромот да е наменет за тој телефон никогаш не би се случило хардбрик. Е сега, ако инсталираш ти ром од зте блејд г на галакси с3, тоа е друго веќе. Мое мислење е сепак ова :)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Абе добро е се, само никако не мом да ве сфатам што толку опасност од бутлуп? Чим имаш рикавери, или инсталираш нов ром, или правиш ристор од бекап, па и ромот да е наменет за тој телефон никогаш не би се случило хардбрик. Е сега, ако инсталираш ти ром од зте блејд г на галакси с3, тоа е друго веќе. Мое мислење е сепак ова :)

Сепак постои опасност да направиш хардбрик,има бутлуп кој после ни во рикавери не се исправа читај на xda, немаат сите телефони како самсунг download mode па да го вратиш како што беше со флертување на ром секогаш постои опасност да го брикнеш и самите автори пушуваат на крајот на темата ако нешто го брикнете телефонот не сум ви ја виновен,имаше една верзија на омега кој поеба неколку телефони и тоа сркоз на скроз :)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Браво за Dark Hacker! До вчера нуб, сега експерт :) Навистина го мислам, не се подбивам. Доказ дека ако се интересираш и трудиш, се можеш сам да научиш

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Има ли некој со Нексус 4? На гсмарена вика дека нема 4г, а па на јутјуб има видеа како го отклучуваат лте то? Ми треба одговор од некој што пробал.

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Има ли некој со Нексус 4? На гсмарена вика дека нема 4г, а па на јутјуб има видеа како го отклучуваат лте то? Ми треба одговор од некој што пробал.

За да се отклучи LTE-то ти треба едно од хибридните радија, бидејќи Google во новите радија/бејзбанди го деактивираше LTE-то. Но нема да ти користи, Nexus 4 подржува само LTE опсег 4 1700/2100 MHz. А кај нас не е тој опсег, мислам дека е 1800 MHz. Во секој случај, не е подржан опсег 4.

Извор

Код:
E-UTRA (LTE) Band Number    Commonly Known Frequency (MHz)    Bandwidths Supported
1    2100    No Support
2    1900    No Support
3    1800    No Support
4    1700/2100    5, 10, 20 MHz
5    850    No Support
7    2600    No Support
8    900    No Support
20    800    No Support

Еве ги сите радија/бејзбанди за Nexus 4. Спакувани за лесно флешување во recovery, да не мораш преку fastboot.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Ако го користиш телефонот само за интернет музика пиратерија ало ало не ти треба костом ром ни па рут ако мислиш дека костом ромовите се поарни од стокот се лажеш
Не ми се свиѓа сток ромот на ZTE. Значи се работи за некој си Mifavor Launcher а сакам фабрички андроид од гугл.

Skipper

Баниран/a
9 јануари 2014
107
66
Manchester
sto e toa nesto clean esn bad esn gledam po ebay
i use edno : kolku ke me kosta od verizion da go otklucam ?

bad esn е уствари телефон кој е ставен на црна листа од тој оператор заради пријава на кражба, неплаќање на сметки и сл.

bad sen не значи дека телефонот не може да се користи на други мрежи, меѓутоа bad esnсе однесува исклучиво на телефони кои се ставени на црна листа од CDMA оператор. Доколку имаат и GSM дел во телефонот, можно е да си работат најнормално во други држави на ГСМ оператори..ама не е сигурно...

но не купувајте вакви телефони сепак коа нешто е зезнато, засекогаш ќе е зезнато

Skipper

Баниран/a
9 јануари 2014
107
66
Manchester
Не ми се свиѓа сток ромот на ZTE. Значи се работи за некој си Mifavor Launcher а сакам фабрички андроид од гугл.

инсталирај си барем лаунчер ете нова,апекс има милион теми од кит кет на пример и сл.. иконките ке ги бидат у тој стил, ќе ти биде подруго колку толку

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.380
216
Барав деновиве, не можев да најдам ниту по мобилариве, ниту во вип/т-мобиле/оне.. туку, сега само што прогуглав, најдов во Ледиком. :D

http://ledikom.mk/mobilen.php?id=309&cid=8
Има и еден на реклама5, за 125 евра го дава, само не знам дали има гаранција..

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.380
216
Батали го 515 со додавка за1800 денари ќе земеш нокиа лумиа 520 за тие пари Амиин ;)

Plot twist - ми се здосади од тачови, сметам дека обичната функција на телефон многу подобро ја врши некоја Nokia 515 наместо поскапите алтернативи на тач... :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Омега, фала за одговорот.
Инаку ме интересира дали во ледиком телефониве се со кутија и опрема или само уред е?

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Омега, фала за одговорот.
Инаку ме интересира дали во ледиком телефониве се со кутија и опрема или само уред е?
Па зависи, некои со оригинална кутија ,а некои со кутија за детски чевли LoL :D
Туку јас би одел кај мобеликс .

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Благодарам за одговорите. Ке видам и во Мобеликс што имаат, ама здравје нареден месец. :)

Mario.Bog

lurker
15 декември 2013
985
320
Скопје
Дечки имам Sony Ericsson Spiro W100i, ама настана проблем некој, значи кога ќе го уклучам телефонот се појавува само логото на 2-3 минути и потоа црн екран, јас мислам да не е нешто софтверски... Затоа што прочитав на нет и имале поќе луѓе ист проблем, а ако е флетот би тревало мислам да не се покажува ич слика... Ми треба како втор телефон, а башка имам и уште еден ист за делови... Ако знае некој што може да биде ќе бидам благодарен... :)

Ljupco94

hello world
4 февруари 2012
131
75
Здраво луѓе :) , некој туторијал или нешто слично во врска со Рут на LG optimus L3 E400 ?
Благорадам однапред :)

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Здраво луѓе :) , некој туторијал или нешто слично во врска со Рут на LG optimus L3 E400 ?
Благорадам однапред :)

Прочитав дека бара соодветен firmware за рут на овој телефон, прочепкај на xda има доста теми отворено..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно