The_Man
poweruser
- 18 ноември 2009
- 2.341
- 2.044
Курац, нејќе. А за да избришам абдејти некако ромов нема...
Ако ти е со ромот тој што доаѓа google search избриши го со titanium backup и после од store инсталирај си го тој.
Курац, нејќе. А за да избришам абдејти некако ромов нема...
Не бе . Од sammobile го симнав официјалниот firmware . Е сега у зипот има два фајла , тој md5 и dll . Знам дека треба у pda да го ставам тој md5 . Aма тој dll да го чепкам ли. Гледам некој го копираат у Один фолдер ,а некој не.
Се што имаш во зипот/рарот од фирмверот стај го во Один фолдерот.
Добро dll фајл ќе ставам во один бог да чува.
Ако ти е со ромот тој што доаѓа google search избриши го со titanium backup и после од store инсталирај си го тој.
Овие шо ги даваат Т-Мобиле и ОНЕ стварно се кодирани само за нивни мрежи (шо пишува "работи само со т-мобиле сим") или само онака го пишуваат?
Ме интересира дали доколку се инсталираат кракувани апликации на андроид, гугл има механизам да ги детектира дека се кракувани и што гугл би преземал во тој случај? Не дека се скапи за долар два ама ме интересира
Реално ел гоог неможе ништо да направи, а андроид е така направен да можеш да правиш sideload на апликациите. Единствена работа со пиратски апликации е дека ти можеш повеќе да изгубиш одколку да добиеш. Најмногу случаи на малвер и превари се точно преку пиратските апликации, во кои најчесто се додава малициозниот код и ти како обичен корисник нема да знаеш но некој ќе ги добие твоите лозинки, лични податоци, банковни податоци, итн. Исто така може да праќа пораки и да прави повици во позадина а ти да незнаеш и да си наплаќа за тоа!
Другата помалце негативна работа на пиратските апликации е дека нама да добиваш updates! А без тие нема поента, заради подобрувања, поправки, итн. на истата.
Од друга страна, ако си ја купиш апликацијата, нема шанси за малициозен код а и доживотно имаш update на истата!
Ова ти е NO-BRAINER според мене.
Од друга страна, ако си ја купиш апликацијата, нема шанси за малициозен код а и доживотно имаш update на истата!
Ова ти е NO-BRAINER според мене.
Се мислам утре да земам Huawei Y300, какво мислење имате за телефонов?
се нема никој пожалено до сега,за разлика од тој zte кој е иста цена . Земај што му ја мислиш.
ZTE го гледав, ама не ми се свиѓа изгледот.. А и некој кажуваше дека тачот не му чинел и сл.
нема шанси,сигурно не е официјален.Прашувам за офицајлен абдејт не за кастам ром или слично со рутиран тел.Kako sto razbrav od drugar, vekje napravil Update na 4.3 na HTC One X ???