Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Не бе . Од sammobile го симнав официјалниот firmware . Е сега у зипот има два фајла , тој md5 и dll . Знам дека треба у pda да го ставам тој md5 . Aма тој dll да го чепкам ли. Гледам некој го копираат у Один фолдер ,а некој не.

Се што имаш во зипот/рарот од фирмверот стај го во Один фолдерот.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux

ohrid2010

read-only
18 август 2010
6
1
Поздрав до сите форумџии
Би ве замолил за помош ако некој може да одговори
се работи за следново
Пре декој ден од мој пријател добив телефон SAMSUNG SGH - X640 на кој му ставив СИМ картица од ВИП
После ставањето побара пин и откога го вчита пинот се појави порака NETWORK LOCK и бара пасворд. Проблемот е во тоа што не прифаќа ниту еден од тие што ги најдов на интернет. Да напоменам дека предходно телефонот работел со СИМ картица од Т- мобиле. Ако некој знае што треба да се направи нека напише. Ви благодарам.

shooter

lurker
2 март 2010
660
590
Овие шо ги даваат Т-Мобиле и ОНЕ стварно се кодирани само за нивни мрежи (шо пишува "работи само со т-мобиле сим") или само онака го пишуваат?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Овие шо ги даваат Т-Мобиле и ОНЕ стварно се кодирани само за нивни мрежи (шо пишува "работи само со т-мобиле сим") или само онака го пишуваат?

и јас истото го прашав пред некое време. Не се сите кодирани, ама на сите пишува дека се кодирани. Кои точно не знам да ти кажам

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не е баш за овде, ама не најдов соодветна тема.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Ме интересира дали доколку се инсталираат кракувани апликации на андроид, гугл има механизам да ги детектира дека се кракувани и што гугл би преземал во тој случај? Не дека се скапи за долар два ама ме интересира

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
683
973
Ме интересира дали доколку се инсталираат кракувани апликации на андроид, гугл има механизам да ги детектира дека се кракувани и што гугл би преземал во тој случај? Не дека се скапи за долар два ама ме интересира

Реално ел гоог неможе ништо да направи, а андроид е така направен да можеш да правиш sideload на апликациите. Единствена работа со пиратски апликации е дека ти можеш повеќе да изгубиш одколку да добиеш. Најмногу случаи на малвер и превари се точно преку пиратските апликации, во кои најчесто се додава малициозниот код и ти како обичен корисник нема да знаеш но некој ќе ги добие твоите лозинки, лични податоци, банковни податоци, итн. Исто така може да праќа пораки и да прави повици во позадина а ти да незнаеш и да си наплаќа за тоа!
Другата помалце негативна работа на пиратските апликации е дека нама да добиваш updates! А без тие нема поента, заради подобрувања, поправки, итн. на истата.

Од друга страна, ако си ја купиш апликацијата, нема шанси за малициозен код а и доживотно имаш update на истата!

Ова ти е NO-BRAINER според мене.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Реално ел гоог неможе ништо да направи, а андроид е така направен да можеш да правиш sideload на апликациите. Единствена работа со пиратски апликации е дека ти можеш повеќе да изгубиш одколку да добиеш. Најмногу случаи на малвер и превари се точно преку пиратските апликации, во кои најчесто се додава малициозниот код и ти како обичен корисник нема да знаеш но некој ќе ги добие твоите лозинки, лични податоци, банковни податоци, итн. Исто така може да праќа пораки и да прави повици во позадина а ти да незнаеш и да си наплаќа за тоа!
Другата помалце негативна работа на пиратските апликации е дека нама да добиваш updates! А без тие нема поента, заради подобрувања, поправки, итн. на истата.

Од друга страна, ако си ја купиш апликацијата, нема шанси за малициозен код а и доживотно имаш update на истата!

Ризици секогаш постојат, но како и со торентите ако видиш дека апликацијата е симната илјадници пати и е со позитивен фидбек најверојатно вреди и е безбедна. А за апдејтите лесна работа пак ке извадат кракувана верзија и со апдејтот.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com

Па и да и не. Еве во август ја купив USB/BT JoyCenter 8, ја платив 4.5$ и на авторот во септември му текнува да избаци скроз нова варзија, USB/BT JoyCenter GOLD, старата ја трга од play store, а новата ја продава за 6$. Му пишав мејл и му реков дека кај ќе стигнам ќе го оговарам и ми направи refund.

Иначе да паметно би ви било да си ги пратите каналите за игри/апликации на попуст, ги начекате за 0.99$ (45 ден.) и мирна глава.

И ова звучи како одлична шанса да си го промовирам Playboard.me каналот, листа со игри на попуст која редовно е апдејтирана. Баш прошлата недела беше Gangastar Vegas на продажба за 100 ден.

Andrej732

read-only
20 октомври 2012
46
7
ZTE го гледав, ама не ми се свиѓа изгледот.. А и некој кажуваше дека тачот не му чинел и сл.

ако се збора за Blade III Pro чисти глупости тачо не фајќал нема врска се работи едино гледам пишат се загрева и доаѓа до ресетирање искрено кај мене ми се нема случено

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Kako sto razbrav od drugar, vekje napravil Update na 4.3 na HTC One X ???

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно