Некој од тие со MX Master да се изјасни за што ги користи страничниот скрол и копчето на палецот? Ме интересира каков сетап имате. Мене сајд скролот ми е за Volume, а копчето на палецот ми е за менување десктопи ама скоро и да не го користам.
Купив Viper Mini пред околу една недела, и за маусот имам само пофални зборови. Формата и големината ми лежат убаво на рака, по препораките на RocketJumpNinja, го земав Mini а првично беше во план стандард верзијата и морам да потврдам дека smaller mouse=performance. Маусот е прилично лесен и кабелот е како непостоечки (читав дека многу луѓе се жалат од кабелот но јас немам наидено на проблем со него). Side buttons не се ништо посебно, колку да пројде. RGB-to не е е многу нападно, не е како да држиш неонка во рака. Кликовите се satisfying af, посебно имам приметено на MOBA игри дека многу по лесно е да се изреагира (тие ги играм, во FPS поголема разлика би требало да прави).
DPI копчето не може да се стисне по грешка како кај некои мауси. И на крај за LOD, на Anhoch PC Market Online - Mouse Pad Gaming MP-GAME-XL Black LOD е околу 1 DVD, без калибрација во Synapse. Маусот би го препорачал за цената наспроти било кој друг маус околу тој price range, доколку големината и формата на маусот што се споредува е слична.
На 2 двд не работи? Може нешто смениле?
Дали lift off distance се намалува на под 1 двд ?
Јас го имам X5 Pro, екстра е.Мислење за глувчево, дали го има некој и дали вреди за парите ?![]()
види го и овој: https://www.anhoch.com/product/599869419/mouse-eshark-gaming-naginata-16000-dpi-rgbМислење за глувчево, дали го има некој и дали вреди за парите ?![]()
Мислење за глувчево, дали го има некој и дали вреди за парите ?![]()
Важно е да се гледа сите копчиња да се со микропрекинувач а не со тактилен тастер. Погубно е работење со тактилен тастер, особено што сме 2021ва година.
Лошата работа е што многу се зачести употребата на тактилни прекинувачи и кај скапи мауси. Страшно. Највеќе на средното копче и на страничните копчиња. Пазете си на тоа.
Некој ќе помисли дека се работи само за сервисирање. Не. Не сакав тоа да го кажам. Маусот е тежок за употреба. Имено B3F свичови имаш по нетов, се менуваат лесно. Ама имаат сила на актуација од најмалку 100gf, што е премногу за постојана работа. Од друга страна микропрекидачите се од 45-85gf и се многу полесни за притискање. Особено што маусот мора да го држиш на одредена позиција кога кликаш, не е фиксен. И ако е преголема силата ти се поместува.Истото го приметив уште пред десетина и повеќе години, работата не е од сега за жал. Се измачив тогаш на брат ми да му средам еден таков маус, пошто некако многу е ретардиран за одлемување таков свич односно лесно се оштетува при одлемувањето. На крај само го заменив тоа конкавното лимче кое прави контакт внатре во свичот... Инаку класичен маус свич за пола минута ќе го решев, лесно се одлемува/залемува нов.
На произведувачите им е јасно дека повеќето корисници никогаш нема да сервисираат свичеви, и дека едноставно ќе купат ново глувче веројатно уште пред да се расипе старото. И бутаат вакви евтини свичеви на споредните копчиња... Затоа само детално истражување ривјуа и избегавање мауси со тие гомцата од свичеви.
Мислењето е автоматски споено:
edit, овде се гледа на што мислам:View: https://youtu.be/SZeiP478KiI?t=63
Некој ќе помисли дека се работи само за сервисирање. Не. Не сакав тоа да го кажам. Маусот е тежок за употреба. Имено B3F свичови имаш по нетов, се менуваат лесно. Ама имаат сила на актуација од најмалку 100gf, што е премногу за постојана работа. Од друга страна микропрекидачите се од 45-85gf и се многу полесни за притискање. Особено што маусот мора да го држиш на одредена позиција кога кликаш, не е фиксен. И ако е преголема силата ти се поместува.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден