Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

ПЦ глувчиња

1 април 2012
1.480
982
Некој од тие со MX Master да се изјасни за што ги користи страничниот скрол и копчето на палецот? Ме интересира каков сетап имате. Мене сајд скролот ми е за Volume, а копчето на палецот ми е за менување десктопи ама скоро и да не го користам.

Flapjack

hello world
26 август 2017
86
171
Користам G900, кој има Lightspeed технологија само што не е брендиран како Lightspeed. Истата wireless технологија е од G903. Нула latency, нула delay, исто како на кабел. Двајца тројца што одбиваат да мрднат од кабел поради каснење го пробаа и рекоа дека нема разлика. Чисто за инфо, го користам за Overwatch, небо и земја разлика од MX Master-от што го спомнав погоре за работа.

Баш вакво инфо ми требаше, фала. Ја имам Logitech G602 што демек беше брендиран како гејминг маус, везе нема. Delay-ot е преголем, latency исто така. Сега него го користам за browsing, а за гејминг користам SteelSeries Rival 110.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Со среќа да го служиш :)

input lag/ghosting?

Благодарам. Глувчето го користам веќе недела дена исклучиво за работа со бројки и текст. Не забележувам никакви недостатоци, застој и сл.

Прецизно е и го нема она ситно поместување кога кревам/спуштам на подлога со раката а кое сум го доживувал со други ласерски глувчиња. После низа оптички долго време ова ми е прво ласерско.

Има сеуште поддршка и веднаш имав на располагање фирмвер апдејт.

Не сум го пробал за гејминг и во директна споредба со G502, но и немам намера зашто ми треба исклучиво за работа на лаптоп. А за таа намена е топ.

Она кое можам да го забележам е дека скролот е помазен споредено со G502 каде заради металното тркалце се јавува она чувство на ситно клатење. Чисто како чувство при користење.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Благодарам. Глувчето го користам веќе недела дена исклучиво за работа со бројки и текст. Не забележувам никакви недостатоци, застој и сл.

Прецизно е и го нема она ситно поместување кога кревам/спуштам на подлога со раката а кое сум го доживувал со други ласерски глувчиња. После низа оптички долго време ова ми е прво ласерско.

Има сеуште подддршка и веднаш имав на располагање фирмвер апдејт.

Не сум го пробал за гејминг и во директна споредба со G502, но и немам намера зашто ми треба исклучиво за работа на лаптоп. А за таа намена е топ.

Она кое можам да го забележам е дека скролот е помазен споредено со G502 каде заради металното тркалце се јавува она чувство на ситно клатење. Чисто како чувство при користење.

Фала ти за деталните информации, не ме интересира за игри, не играм ама ме нервира кога има каснење при движење, обично кај бежичните е приметно, супер чим работи брзо.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Да не случајно има некој тука некој што го земал Logitech G903 LIGHTSPEED или Logitech PRO WIRELESS? Сакам да прва рака да добијам инфо. Ми треба добар безжичен маус што нема лејтенси и дилеј.
RocketJumpNinja користи G903 за тестирање на delay со други мауси неколку пати се има случено маус со кабел да биде поспор.
Друга по буџет верзија што би ти ја препорачал е G305 со ААА и конвертот можеш да ја намалиш тежината,а ако најдеш lithium AAA добиваш уште по лесен маус и доста подолг battery life.

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
Има ли некој што користи MX Master 2S на форумов?

Или тројката (која е безобразно скапа)
Денес ја земав 3ката од Нексио, презадоволен. Подобар и поудобен маус немам видено ни користено до сега.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.611
19.345
Некој од тие со MX Master да се изјасни за што ги користи страничниот скрол и копчето на палецот? Ме интересира каков сетап имате. Мене сајд скролот ми е за Volume, а копчето на палецот ми е за менување десктопи ама скоро и да не го користам.
И мене ми е за Volume. Правев хемии со дугмето за палец ама на крај се откажав.
Едно време го користев како mute па после го притискав случајно..
Абе да програмираш глушец е too mainstream :D

Flapjack

hello world
26 август 2017
86
171
RocketJumpNinja користи G903 за тестирање на delay со други мауси неколку пати се има случено маус со кабел да биде поспор.
Друга по буџет верзија што би ти ја препорачал е G305 со ААА и конвертот можеш да ја намалиш тежината,а ако најдеш lithium AAA добиваш уште по лесен маус и доста подолг battery life.

Преферирам потешки мауси, тоа и беше една од причините зашто го сакам G903. Сепак фала на препораката :D

Gjurc1n0t

hello world
17 април 2019
59
135
www.instagram.com
Во 2014 го купив Logitech G502 Proteus Core. Во тој момент се двоумев помеѓу него и Razer Naga.
По некоја случајност испадна да го земам G502-ката.
После 5 и пол години користење ( во кој околу 4.000 саати Dota 2 и уште 2.000 League of Legends) кај палецот гумираниот дел малку се излижа и на моменти додека играм WoW кога со десен клик движам камера се случуваше да се изврти за 90 степени во вертикала ( да го гледаш ликот од земја накај небото ).
Решив да го заменам и пак се одлучив за Logitech само сега за поновиот модел G502 Hero SE.
Презадоволен сум од маусот во секој поглед.
Оценка според мене 10/10

Еве се заедно еден до друг
IMG_20200112_172529.jpeg

Испратено од CLT-L09 преку IT.mk форум апликација

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
@Gjurc1n0t - Која варијанта на бои е подобра во живо, според тебе?
Пошто се мислам дали да одам на Hero SE или обичниот, црн Hero...

Овака на сликава Hero-то ми изгледа полично.

Gjurc1n0t

hello world
17 април 2019
59
135
www.instagram.com
@Gjurc1n0t - Која варијанта на бои е подобра во живо, според тебе?
Пошто се мислам дали да одам на Hero SE или обичниот, црн Hero...

Овака на сликава Hero-то ми изгледа полично.
И јас бев за црн Hero се додека не го видов во живо со белите линии т.е. SE моделов. Ми дојде како Star trooper од Star Wars - .

Последна промена:

Gjurc1n0t

hello world
17 април 2019
59
135
www.instagram.com
@Gjurc1n0t Дали и новиот модел го има истиот infinity scroll?
Мхм да го има истиот infinity scroll само тркалцето не е метално и мазно туку алуминиумско и малку е матирано. Ако можеш да видиш на сликава подолу. IMG_20200117_102138.jpeg

Flapjack

hello world
26 август 2017
86
171

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
20200203_160238-01.jpeg

Marathon 705 vs Master MX 3

Нексио љубезни со попуст за редовни членови на ит.мк ме снабдија со Master MX 3.

Од прва се забележува подобар квалитет на изработка наспроти маратон. Мене лично маратонот ми е поудобен зашто не е толку висок како MX мастер. Скролот на MX мастер е забележително подобар. Но далеку од тоа дека разликата е ден и ноќ. Rachet модот е малку попрецизен и тркалцето е „постегнато“ па дава чувство на премиум производ.

Ај ќе си поиграм деновиве па ќе видиме како ќе биде. Можно е еден од двата да оди на продажба.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Место не ме фати и по продажбата на Master 3.

@Oktar ми кажа дека ептен се навикнал на Master 2S па мораше и тоа да се проба. Се разбира го купив уште веднаш.

Лежи подобро во рака од 3ка што се однесува до мене. Пологично е поставен скролот за палецот. Дланката наместо на испакнатина лежи порамно со што нема чувство на гломазност. Во поглед на прециснозност не забележувам разлика. Лично за мене најголема придобивка кај 3ка е хоризонталниот скрол кој е доведен до совршенство. А можеби тоа ќе ме натера да му дадам уште една шанса. Или не, зашто сепак овој ми легна добро.

Шо да правам, сега со ваерлес глувчиња наменети за работа ми е интересно.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
И еве ме пак и овој пат последен апдејт во врска со ново глувче.

Благодарение на Нексио се снабдив со G903. Што убаво што конечно имаме фирма во која можеш да најдеш поширока палета на егзотични производи.

После патешествието со Master 2S и 3 можам да кажам дека лично за мене и мојата работа конечно го најдов дизајнот кој ми одговара најмногу. Можеби зашто доаѓам од G502. Но и Marathon 705 ми легна подобро од мастерите.

G903 е симфонија. Можеби е само чувство или можеби гломазноста на мастер, но ова ми е веднаш попрецизно. Побрзо се конектира и е активен DPI сетингот. Нивото на батерија е попрегледно и се разбира конечно повторно можам да видам DPI сетинг.

Тркалцето за скрол не е софистицирано како Мастер 3 но бара помалку сила за вртење во фри скрол и е подеднакво мазно. Но и тивко.

Единствена маана е што Master/Marathon скролаат хоризонтално веднаш. G502/903 не работат и ќе треба да барам чаре. Но не е страшно.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
20200212_174737-01.jpeg

Глувчево G903 е перверзии. Работам во ексел и друг софтвер со полиња. 3200 DPI на 1080p. Еднаш не згрешив да треба да кликнам два пати. Скролот е тивок и толку осетлив што при летање низ страни од документи застанувам каде треба.

Дали е плацебо или не не знам. Но е досега најпрецизно глувче со идеална тежина и димензии. Инаку го користам со 10гр тегот.

Морав со толку мараци уште еднаш да се пофалам.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Погледнете го атачментот 84418

Глувчево G903 е перверзии. Работам во ексел и друг софтвер со полиња. 3200 DPI на 1080p. Еднаш не згрешив да треба да кликнам два пати. Скролот е тивок и толку осетлив што при летање низ страни од документи застанувам каде треба.

Дали е плацебо или не не знам. Но е досега најпрецизно глувче со идеална тежина и димензии. Инаку го користам со 10гр тегот.

Морав со толку мараци уште еднаш да се пофалам.
По која цена го зема од Нексио?

Јас користам MX Master скоро 2.5 години. Одличен е, прецизен, хоризонталниот скрол го користам за волуме (како и секој друг :D ), но реално е гломазен за човек со помала дланка.

По толку фалење на G903 од страна на @gokica, би го пробал и јас.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
По која цена го зема од Нексио?

Јас користам MX Master скоро 2.5 години. Одличен е, прецизен, хоризонталниот скрол го користам за волуме (како и секој друг :D ), но реално е гломазен за човек со помала дланка.

По толку фалење на G903 од страна на @gokica, би го пробал и јас.

Во Нексио малопродажна е 8,700 денари. Може да дадат некаков попуст за редовни членови на ИТ.мк. Доаѓа со 2 години гаранција.

Хоризонталниот скрол мене ми се најде во ексел. Но заради движењето келија по келија скролањето не е мазно како во премиер или илустратор претпоставувам.

Ако си навикнат на Мастер, G903 може да ти се види мало и лесно. Имаат сосема друга намена нели. И од тоа ќе зависи како ќе го почувствуваш во поглед на прецизност.

Вертикалниот скрол може исто да ти биде проблем ако си навикнат на вибрациите и бучавата кои ти кажуваат кога е во движење. Кај G903 и кај Мастер 3 скролот е путер.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ај нека се угоде. Место не ме фати. Мораше да бидам комплетен.

Погледнете го атачментот 84574

Абе во минативе 5 години немам сменето глувчиња колку што смени ти во минативе две недели :D Со здравје да го користиш. Прекрасна комбинација е за работа/гејминг.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.878
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Ај нека се угоде. Место не ме фати. Мораше да бидам комплетен.

Погледнете го атачментот 84574

source.gif

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Абе во минативе 5 години немам сменето глувчиња колку што смени ти во минативе две недели :D Со здравје да го користиш. Прекрасна комбинација е за работа/гејминг.

Еми ти имаш ваква комбинација. Како јас да останам покусо :)

Си реков што ако се испразни батеријата на 903 а немам УСБ порт :) Мора да имам заменско. Е сега не бива заменско да е било кое. Мора да е мастер.

Така и ми беше во план. Го земам уште ова па ќе консултирам психијатар :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно