Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Кога ќе го дочекаме ова ?
@MinisterstvoZaFinansii @MinisterstvoZaEkonomija @NBRM @Vlada @GospoD @JoeBiden

pXlJsgx.png

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дечки, шо к***ми е овој ерор? И на мобилен и на десктоп истиот ерор.

На мобилниот сум рутован, да не има направено проблем тоа? Пејпел не соработува едноставно.

msedge_GCnqJQ92UG.jpg

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Дечки, шо к***ми е овој ерор? И на мобилен и на десктоп истиот ерор.

На мобилниот сум рутован, да не има направено проблем тоа? Пејпел не соработува едноставно.

Погледнете го атачментот 123581

Џабе страв од AI ботови, луѓе ни Гугл не користат :p

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Ако му треба на некој од Paypal да му завршам работа да извади пари, нека ми пише ПП. Треба само да можете да купите нешто со акаунтот (балансот), и ќе средиме за некоја ситна сума, трошоци ради замаранција и услуга хх :)

Ако одговара, слободно побарајте ме.

orionaimagazine

read-only
29 март 2023
4
0
Дечки дали има некој искуство со Skrill? Дали може да се повлекува на наша сметка и колку е провизија?

ArtLab

read-only
14 февруари 2023
25
10
Дечки дали има некој искуство со Skrill? Дали може да се повлекува на наша сметка и колку е провизија?
Skrill e TOP!
bez nikakov problem go koristam. 7% e na smetka stigaat za 15 min. Na Skrill povrzi Mastercard, bidejki so Visa ne rabotat.

marija1989

read-only
25 април 2023
6
0
Здраво ,
Тие што имаат искуство дали може да отворам PayPay со бугарски пасош и дали може да нарачам картица?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Здраво ,
Тие што имаат искуство дали може да отворам PayPay со бугарски пасош и дали може да нарачам картица?

Картица се нарачува од банка со лична карта. А можда можеш и без лична дирекно со пасошот да земеш.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
И Бугарите ќе ти бараат данок за приливите. А таму данокот не е 11,11%. Емтое

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ако имаш впишано живеалиште и имаш лична карта можеш, ако немаш адреса неможе ништо мислам....

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Сите што имат бг пасош имат лична карта и адреса на живеење дури голем дел од нив имат и бг возачка дозвола.
Чинам дека нема никаков проблем за отварање на РР.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.409
1.643
Проблемот тука не е личната карта или адресата.
Проблемот е што кога ќе стигнеш до тој лимитот (2к ЕУР или колку и да е сега), тие ќе ти побараат неколку документи за доказ дека ти си резидент таму.
Да бидеш резидент значи да активно престојуваш таму, да живееш, да плаќаш струја, вода, парно или таканаречени Utility bills.
Овој utility bill е најпроблематичен за сите што имаат пасош а не престојуваат таму. Затоа што кога ќе ти го побараат, ти немаш таква сметка на твое име, на адресата наведена во пасошот.

п.с. PayPal (business) card не функционира за Бугарски акаунти, ако мислеше на таква картичка да порачаш.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
пред некоја година го имав овој проблем во БГ, бараа некоја сметка но замисли пројде со извештај од банка (најгоре си пишува име/презиме/адреса..)
Проблемот тука не е личната карта или адресата.
Проблемот е што кога ќе стигнеш до тој лимитот (2к ЕУР или колку и да е сега), тие ќе ти побараат неколку документи за доказ дека ти си резидент таму.
Да бидеш резидент значи да активно престојуваш таму, да живееш, да плаќаш струја, вода, парно или таканаречени Utility bills.
Овој utility bill е најпроблематичен за сите што имаат пасош а не престојуваат таму. Затоа што кога ќе ти го побараат, ти немаш таква сметка на твое име, на адресата наведена во пасошот.

п.с. PayPal (business) card не функционира за Бугарски акаунти, ако мислеше на таква картичка да порачаш.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
И Бугарите ќе ти бараат данок за приливите. А таму данокот не е 11,11%. Емтое
Кај ги вадите овие информации 11.11?
Данокот за физичко лице ти е 10% рамно, и во МК и во Бугарија. Бугарија не може да те товари за неплатен данок, не си резидент, иако имаш државјанство. Резидент си во МК и ако те гони некој кривично ќе те гони МК, АКО, ако не никому ништо.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.793
5.511
Данокот за физичко лице ти е 10% рамно, и во МК и во Бугарија. Бугарија не може да те товари за неплатен данок, не си резидент, иако имаш државјанство. Резидент си во МК и ако те гони некој кривично ќе те гони МК, АКО, ако не никому ништо.
11.11% од нетото што ќе го извадиш. Ималу по закон е да 10% ама од бруто.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Дигитрон, т.е. калкулатор во раце и работи. А ако сакаш и муабет заедно да направиме со Зоран од Куманово што на крај плаќаше на две места данок, и тоа може.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk
Screenshot_20230530_111907_PayPal.jpg

Дали ова е до мене проблем или пак некој лимит? До сега не сум има ваков проблем.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Погледнете го атачментот 126641

Дали ова е до мене проблем или пак некој лимит? До сега не сум има ваков проблем.
Не знам дали има врска со овој проблем. Ми беше измината старата виза дебит картичка. Новата картичка не сакаше да ја прими пејпал. По една недела пробување вчера ја прими.

popokatepetel

read-only
5 јуни 2023
3
0
Здраво, молам одговор на едно прашање.

Успеав да си направам лажен Бизнис акаунт од држава од ЕУ, примив пари еднаш од тест трансакција (1 eur) и требаше 21 ден да чекам. Тоа помина ок, 1 eur легна на баланс. Ја повторив трансакцијата и 1 еур легнаа одма на баланс. Потоа веднаш пратив 0.01 евро цент кон рандом акаунт со опција family & friends - тестот помина.

По ваша проценка, со колкав износ евра можам да манипулирам при примање/праќање пред да ми побараат некаква си верификација на идентитет со што авантурата завршува. Реално би сакал неколку стотки евра да примам па да ги пратам.

Некој со искуство да даде одговор молам?

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Мене на околу 4000-5000евра ми стигна барање за ре-верификација, од тогаш веќе немаат барано пак.

popokatepetel

read-only
5 јуни 2023
3
0
Мене на околу 4000-5000евра ми стигна барање за ре-верификација, од тогаш веќе немаат барано пак.
Освен мобилен број и имејл ништо друго не сум употребил за верификација. Ако тоа воопшто се смета за верификација. Ти веќе отиде многу напред на РЕ-верификација па не знам дали истото може да важи и за мене. Што барале при ре-верификација ? Бидејќи гледам на луѓе им бараат сметки, документи и сл, а такво нешто секако нема да можам да им доставам.

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Доказ за место на живеалиште ми бараа - сметки од струја, банк документ или било што.

popokatepetel

read-only
5 јуни 2023
3
0
Доказ за место на живеалиште ми бараа - сметки од струја, банк документ или било што.
Во ред. Значи се надевам дека сметки од струја или што и да било ти побарале тек откако си свртел 4-5К евра. Ако е така, благодарам на одговорот.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно