Брате какво расипување таков е мониторот сега го ресетирав светлина е 100каќе ги расипете очите со толку светлина. Мене ми е на 45 и не гледам причина зошто би го качил повеќе. Тоа е природна светлина.
Сум платил цела светлина, ќе користам цела светлина
Па и кај мене е на 100ка брат со hdr hahaСум платил цела светлина, ќе користам цела светлина)))
![]()
Абе шала на страна - очите чувај си ги .Сум платил цела светлина, ќе користам цела светлина)))
![]()
Mene mi e okej probaj igraj igra so podrzuva hdr primer mene vo ac odysey i god of war boite se strasno dobri so hdr dodeka sdr e ko siva slikata.. zavisi sto igrasНе знам али со ХДР ич не ми се свиѓаат боите. Упалив пред некој ден у виндовс и све сиво ми делува.
Ne e toj model druze, mojot e LG UltraGear™ 27 inch 200Hz QHD Gaming Monitor - 27GS75Q-B 2024 modelПогледнете го атачментот 150302Погледнете го атачментот 150301![]()
LG 27GR75Q-B Review
The LG 27GR75Q-B is a 1440p 27-inch budget gaming monitor. It joins a number of other monitors in the 27-inch budget gaming segment, like the Dell G2724D. It's a...www.rtings.com
Комплетно се слагам. Имам HDR na monitor и нема допирна точка со она шо го вади OLED TV-то. (LG C2)Истото е пак, не очекувајте HDR ако не е ОЛЕД или мини-ЛЕД. Не знам зошто вопшто се крева галама за то.
Повеќе ми се замараат очите кога светлината е помалаАбе шала на страна - очите чувај си ги .
Јас мониторот ХДР првпат кога пробав - ај поиграв некој саат - болат очи викам (дека ХДР нормално 80-90% е пуштено )
Сега на 20% и два-три саата да играм не ме болат очи .
Си се прилагодуваат очите - не се секирај - намали под 40-30% - на прв поглед ќе ти изгледа недоволно - бледо без бои - иди свари кафе - врати се - ќе видиш доволно е - ништо не фали..
Се надевав дека ќе извадат гејминг варијанта од мониторов со малку оверклокуван рифреш рејт и фалд или мини-лед осветлување ама за жал не сум сретнал таква најава, а веќе подолго време е излезен. Идеална големина и резолуција со блага накривеност, совршенство. Знам дека моментално целот хајп е околу олед мониторите, но и тие имаат сериозни мани што не можам туку така да ги игнорирам.како за IPS јас сум фасциниран од контрастот и брајтнес на Dell U4025QW, али не може да се споредува со OLED или Mini-LED (пример дисплејот возен со BetterDisplay на Macbook Pro го "отклучува" бријтнес до 1600 нитс, не дека има потреба, 600 се доволни во светла соба)
Дали мислиш на burn in? Или нешто друго? Баш ме интересира пошто имам ОЛЕД монитор.Се надевав дека ќе извадат гејминг варијанта од мониторов со малку оверклокуван рифреш рејт и фалд или мини-лед осветлување ама за жал не сум сретнал таква најава, а веќе подолго време е излезен. Идеална големина и резолуција со блага накривеност, совршенство. Знам дека моментално целот хајп е околу олед мониторите, но и тие имаат сериозни мани што не можам туку така да ги игнорирам.
Брн-ин е само една од маните и си бара внимание и менување на навики. Кај монитор кој покрај гејминг се користи и за други „нормални“ ствари, брн-ин е само прашање на време. Први знаци може да се појават по неколку месеци. Заштитите сами по себе не се доволни, а дел се и со компромис по квалитетот на приказ.Дали мислиш на burn in? Или нешто друго? Баш ме интересира пошто имам ОЛЕД монитор.
Воопшто не е џабе, ако сакаш да осетиш навистина HDR и Ray Tracing природен тогаш ОЛЕД.значи џабе толку пари давање кога ќе ти изгорат пикселите со овие ОЛЕД монитори.