Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.760
4.479
Неготино
99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Каква 99.99% стабилност, дај не заебавајте. Не мора да ги фалите, не ви даваат пари за тоа.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.213
2.643
99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Каква 99.99% стабилност, дај не заебавајте. Не мора да ги фалите, не ви даваат пари за тоа.

Те лажат најверојатно, јас искрено не сум сретнал разочаран. 4 месеци го имам нетот и само кога сите немаат ми се десило да немам, а да нема само околијата моја никогаш не ми се десило.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Еве не викам дека лаже, ама тогаш што се па толку упорни и дремат на телеком. Секој ден да немам по еден до два часа интернет и тоа за фирма е тотална глупост. Јас би рекол дека имаат проблем со тенда рутерчето што го имаат ставено и се закачиле сите 7 вработени со вкупно 46 уреди на мрежата.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Тие веројатно имаат локален проблем од нешто друго. 20 години сум на телеком, еден пинг не паднал, а не па да нема интернет или слично. Ова секако е мое искуство.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
395
296
Здраво на сите, планирам да се префрлам на Телеком и да земам XL интернет 300/300 со телевизија и телефон M пакет. Некои типс анд трикс? Нешто знам имаше гејминг бустер за помала латенција?

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Не функционираше ни кај мене кога ја префрлав претплатата од A1 на Телеком, ми даваше некоја грешка, мораше да интервенираат од нивна страна нешто во позадина. Само додека се разберам со нивната техничка поддршка изгубив неколку саати на чет вртејќи се во круг. На крај се најде некој што му е познат проблемот, направи што направи и ми пиша пробај пак за 15 минути. После тоа си помина најавата без проблем.
Телеком имаат некој сајт кај што се внесува бројот и тука се поднесува барањето за пренос во нивна мрежа. Само што сајтот не работи и вади грешка цело време. АЕК гајле си нема ...

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
195
225
Искуство имам со сите оператери, Телеком, А1, Телекабел, Тран-Кабел од Крива Паланка, Бив-Пирамида од Делчево, Спајдер од Гевгелија, Кејблкалл од Струга, Винсат од Виница и одговорно тврдам, оптиката на Телеком е најстабилна.

Најнестабилна е на Телекабел.
И овие локалните кабелски оператери што ги набројав се на оптика во сите тие мали градови и исто така немаат проблеми.
Ама затоа Телекабел, да не почнам со пишување....

Јас сум дома веќе 1 година со оптика на Телеком (пред тоа доксис А1), ниту еднаш прекин немало. Два месеци имам активирано и Гаминг бустер, 300/300 брзина, нема апсолутно никаков проблем.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Искуство имам со сите оператери, Телеком, А1, Телекабел, Тран-Кабел од Крива Паланка, Бив-Пирамида од Делчево, Спајдер од Гевгелија, Кејблкалл од Струга, Винсат од Виница и одговорно тврдам, оптиката на Телеком е најстабилна.

Најнестабилна е на Телекабел.
И овие локалните кабелски оператери што ги набројав се на оптика во сите тие мали градови и исто така немаат проблеми.
Ама затоа Телекабел, да не почнам со пишување....

Јас сум дома веќе 1 година со оптика на Телеком (пред тоа доксис А1), ниту еднаш прекин немало. Два месеци имам активирано и Гаминг бустер, 300/300 брзина, нема апсолутно никаков проблем.
Пред колку време имаш искуство со овие провајдери? Еве веќе 8 ми месец немам никаков ама никаков проблем со Тран Кабел! 50/50 речиси 99% од времето кога мерам. Имаат довлечкано оптика на еден километар од мене, така да сметам дека на пролет ке ме префрлат на оптика.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
дечкиве од телекабел и А1 не користеле оптика од Телеком, затоа не се запознаени со стабилноста и брзината :coffee:

Бакарот на А1 од аспект на стабилност си беше супер. Upload-от е каде потфрлаше и да не ја заборавам политиката на (не)фер користење. Симнуваш една игра, неколку дена гледаш 4К стрим на Нетфликс и наеднаш се соочуваш со dial up конекција.

Телекабел оптиката на почетокот беше супер, но како почнаа повеќе корисници да се приклучуваат стана ужасна. Специфично зборувам за во Лисиче.

Телеком е светлосни години понапред и има подобра понуда од А1 и солидна политика за фер користење.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Дали некој на телеком ТВ се соочува со губење на звук по една секунда до две на сите канали? Не знам точно на колкав временски интервал но се случува често.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.724
4.295
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Дали некој на телеком ТВ се соочува со губење на звук по една секунда до две на сите канали? Не знам точно на колкав временски интервал но се случува често.
сега проверив, нема никаков проблем со доцнење. пробај рестарт на рутер / ресивер !!!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
сега проверив, нема никаков проблем со доцнење. пробај рестарт на рутер / ресивер !!!

Не е доцнење. Туку на секои 15 или 30 минути снемува звук на секунда две. Сликата вози без проблем. Само звук снемува многу кратко време.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Не е доцнење. Туку на секои 15 или 30 минути снемува звук на секунда две. Сликата вози без проблем. Само звук снемува многу кратко време.

Малку, outside the box размилслување. Пробај и со друг HDMI кабел, може некој од пиновите да е општетен. Евентуално провери и дали проблемот ќе се појавува ако пробаш и целосно друг порт на телевизорот.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Многу лоша празнична понуда. Секоја година пуштаат екстра интернет лимит / брзини поголеми како промоција, овој пат неколку месеци HBO и Gley...

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Многу лоша празнична понуда. Секоја година пуштаат екстра интернет лимит / брзини поголеми како промоција, овој пат неколку месеци HBO и Gley...
Исто и сега имаш промо 1/1 Gbps до крај на декември мислам.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Не бе оти.

Сигурно си го пропуштил овој дел, затоа така мислиш: “со купување на вашиот омилен пар уреди по супер цена, добијте и празнично изненадување од Телеком.“. :LOL:

the old man

read-only
17 февруари 2017
6
1
Имаа пуштено преку магента моментс гигабитна брзина ама траеше одреден период, си ја пропуштил :/

Viko

hello world
28 јуни 2022
303
283
Имаа пуштено преку магента моментс гигабитна брзина ама траеше одреден период, си ја пропуштил :/
И не е само тоа, хаха имаше промоција неограничен 5Г интернет до крајот на годината за сите постпејд тарифи, иако додуша ова ги афектира само оние на S тарифата, дека во М 60гб секако ретко кој ќе потроши.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Мислев на промоција за продолжување на договор. Пред 2 години земав 100гб лимит на М + мислам дека имаше некој екстра пакет за телевизија. Сега тапа, не ми се ни продужува.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Мислев на промоција за продолжување на договор. Пред 2 години земав 100гб лимит на М + мислам дека имаше некој екстра пакет за телевизија. Сега тапа, не ми се ни продужува.
И јас сум на истата патека, не ми се продолжува.

Но кога отидов во салон да потпрашам некои работи, ми кажаа дека баш овој пакет на кој сум моментално завршува на 15-ти Декември, и дека ќе бидам известен и приморан да направам миграција на нов пакет, сакал не сакал.
Се работи за Магента 1 М 2022, мобилни М 2021 верзија.

Тајмингот ми е премногу сомнителен да баш кога одлучувам да си останам на стар пакет (само мобилни + оптички, без ТВ), или сум параноичен и Телеком крои завери против против мене :confused:

@eX3v1l да не случајно имаш слично стар пакет и информација да навистина истекува? :rolleyes:

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694
Мене не ми го менуваат со години наназад Magenta 1 LL 2019. Истече временски ама си останаа условите. Дури и го тргнав мобилниот договор, додадов па отстранив статичка, ставив 100мбпс. Не се јавиле ич.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Но кога отидов во салон да потпрашам некои работи, ми кажаа дека баш овој пакет на кој сум моментално завршува на 15-ти Декември, и дека ќе бидам известен и приморан да направам миграција на нов пакет, сакал не сакал.

Тајмингот ми е премногу сомнителен да баш кога одлучувам да си останам на стар пакет (само мобилни + оптички, без ТВ), или сум параноичен и Телеком крои завери против против мене :confused:

@eX3v1l да не случајно имаш слично стар пакет и информација да навистина истекува? :rolleyes:

Мене ми истече договорот и ми намалија на интернет лимит. Незнам како би те приморале да направиш нов договор ? Видов МТЕЛ имаат нови договори, ја сум уште на стариот, ама после истекување драстично зголемуваат цени ако не продолжиш. Незнам овие финти колку им се легални и колку се запознаени корисниците, ама треба некој бунт.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.670
3.755
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нели кај телеком има попуст на месечната претплата ако направиш договор на 2 години? А после тоа редовни цени или грешка сум?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје

Не попуштај! :) Јас вака терам и не планирам да потпишам. Не сум бил во салон и не сум добил известување дека морам да сменам пакет или насилно да ме префрлат.

1764932846139.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно