99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Каква 99.99% стабилност, дај не заебавајте. Не мора да ги фалите, не ви даваат пари за тоа.
99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Каква 99.99% стабилност, дај не заебавајте. Не мора да ги фалите, не ви даваат пари за тоа.
Тие веројатно имаат локален проблем од нешто друго. 20 години сум на телеком, еден пинг не паднал, а не па да нема интернет или слично. Ова секако е мое искуство.99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Телеком имаат некој сајт кај што се внесува бројот и тука се поднесува барањето за пренос во нивна мрежа. Само што сајтот не работи и вади грешка цело време. АЕК гајле си нема ...Не функционираше ни кај мене кога ја префрлав претплатата од A1 на Телеком, ми даваше некоја грешка, мораше да интервенираат од нивна страна нешто во позадина. Само додека се разберам со нивната техничка поддршка изгубив неколку саати на чет вртејќи се во круг. На крај се најде некој што му е познат проблемот, направи што направи и ми пиша пробај пак за 15 минути. После тоа си помина најавата без проблем.
Искуство имам со сите оператери, Телеком, А1, Телекабел, Тран-Кабел од Крива Паланка, Бив-Пирамида од Делчево, Спајдер од Гевгелија, Кејблкалл од Струга, Винсат од Виница и одговорно тврдам, оптиката на Телеком е најстабилна.99.99% стабилност на лелеком? Абе дечки, иам колеги на работа, нема ден кај што не им е паднат нетот од лелеком по саат - два.
Пред колку време имаш искуство со овие провајдери? Еве веќе 8 ми месец немам никаков ама никаков проблем со Тран Кабел! 50/50 речиси 99% од времето кога мерам. Имаат довлечкано оптика на еден километар од мене, така да сметам дека на пролет ке ме префрлат на оптика.Искуство имам со сите оператери, Телеком, А1, Телекабел, Тран-Кабел од Крива Паланка, Бив-Пирамида од Делчево, Спајдер од Гевгелија, Кејблкалл од Струга, Винсат од Виница и одговорно тврдам, оптиката на Телеком е најстабилна.
Најнестабилна е на Телекабел.
И овие локалните кабелски оператери што ги набројав се на оптика во сите тие мали градови и исто така немаат проблеми.
Ама затоа Телекабел, да не почнам со пишување....
Јас сум дома веќе 1 година со оптика на Телеком (пред тоа доксис А1), ниту еднаш прекин немало. Два месеци имам активирано и Гаминг бустер, 300/300 брзина, нема апсолутно никаков проблем.
дечкиве од телекабел и А1 не користеле оптика од Телеком, затоа не се запознаени со стабилноста и брзината![]()
сега проверив, нема никаков проблем со доцнење. пробај рестарт на рутер / ресивер !!!Дали некој на телеком ТВ се соочува со губење на звук по една секунда до две на сите канали? Не знам точно на колкав временски интервал но се случува често.
сега проверив, нема никаков проблем со доцнење. пробај рестарт на рутер / ресивер !!!
Не е доцнење. Туку на секои 15 или 30 минути снемува звук на секунда две. Сликата вози без проблем. Само звук снемува многу кратко време.
Исто и сега имаш промо 1/1 Gbps до крај на декември мислам.Многу лоша празнична понуда. Секоја година пуштаат екстра интернет лимит / брзини поголеми како промоција, овој пат неколку месеци HBO и Gley...
Не бе оти.Многу лоша празнична понуда. Секоја година пуштаат екстра интернет лимит / брзини поголеми како промоција, овој пат неколку месеци HBO и Gley...
Имаа пуштено преку магента моментс гигабитна брзина ама траеше одреден период, си ја пропуштил :/Многу лоша празнична понуда. Секоја година пуштаат екстра интернет лимит / брзини поголеми како промоција, овој пат неколку месеци HBO и Gley...
И не е само тоа, хаха имаше промоција неограничен 5Г интернет до крајот на годината за сите постпејд тарифи, иако додуша ова ги афектира само оние на S тарифата, дека во М 60гб секако ретко кој ќе потроши.Имаа пуштено преку магента моментс гигабитна брзина ама траеше одреден период, си ја пропуштил :/
И јас сум на истата патека, не ми се продолжува.Мислев на промоција за продолжување на договор. Пред 2 години земав 100гб лимит на М + мислам дека имаше некој екстра пакет за телевизија. Сега тапа, не ми се ни продужува.
И јас сум на истата патека, не ми се продолжува.
Но кога отидов во салон да потпрашам некои работи, ми кажаа дека баш овој пакет на кој сум моментално завршува на 15-ти Декември, и дека ќе бидам известен и приморан да направам миграција на нов пакет, сакал не сакал.
Се работи за Магента 1 М 2022, мобилни М 2021 верзија.
Тајмингот ми е премногу сомнителен да баш кога одлучувам да си останам на стар пакет (само мобилни + оптички, без ТВ), или сум параноичен и Телеком крои завери против против мене
@eX3v1l да не случајно имаш слично стар пакет и информација да навистина истекува?![]()
И јас сум на истата патека, не ми се продолжува.
Но кога отидов во салон да потпрашам некои работи, ми кажаа дека баш овој пакет на кој сум моментално завршува на 15-ти Декември, и дека ќе бидам известен и приморан да направам миграција на нов пакет, сакал не сакал.
Се работи за Магента 1 М 2022, мобилни М 2021 верзија.
Тајмингот ми е премногу сомнителен да баш кога одлучувам да си останам на стар пакет (само мобилни + оптички, без ТВ), или сум параноичен и Телеком крои завери против против мене
@eX3v1l да не случајно имаш слично стар пакет и информација да навистина истекува?![]()
MB 1200 H510M H2/M.2 SE ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, VGA,HDMI, PCIex16, PCIex1, 4xSATAIII, 1xM.2, 4xUSB 3.2 Gen1, 2xUSB 2.0, 7.1 Channels, H510M-H2/M.2 SE
4.200,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
CAMERA XIAOMI MI HOME C500, 3.5K (3200x1800), Pet detection, BHR089AEU
3.090,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден