marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.798
- 5.515
Па така нека пише ако мисли на тоа, не вака од памет да ме вадиМисли на Apple Pay поддршка. Ќе биде и тоа, се надевам за брзо.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Па така нека пише ако мисли на тоа, не вака од памет да ме вадиМисли на Apple Pay поддршка. Ќе биде и тоа, се надевам за брзо.

за андроид е ова? не гледам на iOS...
за андроид е ова? не гледам на iOS...
Иницијално им беше дека ќе завршат до 07:00, сега гледам дека смениле во 08:00.Се крчка нешто ново...![]()
Човече, тие од нлб што не се способни да имплементираат FaceID на нивната апликација Apple е крив?Човече... среќни се што апликацијата има биометриска најава... Стварно ајфонов значи назадува едно 20 години зад андроид.
Јас морав да одам во банка да ми отворат за долари. Некои викаат автоматски се правела по распределба. А не ти пишува распредели на апликацијата?Здраво на сите, денес примив пари од странство во НЛБ, меѓутоа не беа во Евра него во друга европска валута. Дали има некоа процедура која јас треба да ја направам или некако автоматски ќе се префрлат во Евра?
Здраво на сите, денес примив пари од странство во НЛБ, меѓутоа не беа во Евра него во друга европска валута. Дали има некоа процедура која јас треба да ја направам или некако автоматски ќе се префрлат во Евра?
1% со Paysend…Тераме уште преку Револут.
Ќебапите, кажи место и одиме нареден месец, да се преселам![]()
Да@Mercilesss преку SWIFT прими или на картичка односно денарска ?
Не, добив 2 пораки, во рок од 7-8 саати, и двете беа со истото дека имам прилив и дека можам да го распределам во апп или во живо, али во апп нема нигде такво нешто.Јас морав да одам во банка да ми отворат за долари. Некои викаат автоматски се правела по распределба. А не ти пишува распредели на апликацијата?
Тоа ќе му е чарето изгледа.Ќе одиш во банка, ќе кажеш дека пристигнат ти е прилив на сметка, ти веќе сигурно имаш и СМС добиено. Ќе те прашаат кој е основот на тие средства, ќе си кажеш (пример: Интернет услуги) и потоа ќе ти креираат сметка со таа валута, ќе ти се појави во платежни/девизни сметки на апликацијата. Може да им треба неколку часа до еден ден (најчесто е 1-2 часа).
За подигнување ќе треба на шалтер или ако имаш мобилно банкарство можеш да ги конвертираш од странска валута во денари. За на шалтер мислам треба да помине еден ден, барем така беше до пред некое време, и плус има некои провизии ама не сум 100% сигурен за ова последново со провизиите.
Да, изгледа дека немаш во таа валута сметка и затоа мора прво да одиш во банка да им кажеш. За следните транскации ќе се појавува. Додека си таму отвори и за друга валута - USD, EUR, GBP, па зошто да не и CHFНе, добив 2 пораки, во рок од 7-8 саати, и двете беа со истото дека имам прилив и дека можам да го распределам во апп или во живо, али во апп нема нигде такво нешто.
Еве само што ми стигна нова сметка во таа валута и автоматски ги добив, и лесно ги конвертирав, не морав ништо да направам. Најверојатно му требало малку време.Да, изгледа дека немаш во таа валута сметка и затоа мора прво да одиш во банка да им кажеш. За следните транскации ќе се појавува. Додека си таму отвори и за друга валута - USD, EUR, GBP, па зошто да не и CHF![]()
Кога има ја отвориш веб страната прво те бомбардираат со 4 банера поп апс, па после влези и прај што мислиш.Пишат луѓе ама џабе
Кај мене сега раобти на Fenix x6 SapphireПогледнете го атачментот 143049
Погледнете го атачментот 143047
Погледнете го атачментот 143048
Погледнете го атачментот 143050
Crawler-от за Apple Pay работи, но фатив дека спремаат Garmin Pay прво. Можда е веќе deployed на PROD, кој има Garmin нека проба, или па ќе биде за многу брзо време.![]()
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден