Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Нарачки од Computer Universe

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
915
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Вака најферски гледано, да си ти државјанин на друга Европска држава која што е членка на ЕУ и да знаеш шо се дешава овде (како што занеш и сега), дали ти би сакал Македонија да стане членка на ЕУ ?

Батка, далеку сме ние за ЕУ, нема да влеземе сигурно уше 40 години. главни фукционери на државата се 50% неписмени копита излезени од бавча и другите 50% се копита симнати од планина, заедничко на овие двете групи им е тоа шо сите се криминална багра, направија закони кој што идат само во нивна полза.

А гласачите на овие копита се сиротињи кој што слепо гласаат за нив само за да може да работат на паркинг, на шалтер, во архива и остали посрани работни места за мизерна плата, толку се слепи и прости шо не сваќаат дека во приватен сектор ќе имаат подобри услови и подобри примања. Останато им е од времето, шо и да е само државно да е.
А Бугарија заслужва да е во ЕУ? Поголеми коштаплери (да не велам други зборој ај) не постоело и нема да постој. Не зафркавај, ЕУ е се политика, бирократија...

Туку создравје да си ја користи Рикимару матичната.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Ако сте биле кај железничка кај поштарите, ја често идам за пратки од Ali и така да ги земам рано, мизерија е, кога врне им тече кровот од 5-6 места, нечепнато ѓубре уште од Југославија по ќошевите, трагедија на салотејп е цела институција, па не ме чуди, итно им требаат пари што нема да бидат украдени

IMG_20221201_121826.jpg IMG_20221201_122009.jpg IMG_20221201_122142.jpg IMG_20221129_121636.jpg

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Ако сте биле кај железничка кај поштарите, ја често идам за пратки од Ali и така да ги земам рано, мизерија е, кога врне им тече кровот од 5-6 места, нечепнато ѓубре уште од Југославија по ќошевите, трагедија на салотејп е цела институција, па не ме чуди, итно им требаат пари што нема да бидат украдени

Погледнете го атачментот 120453Погледнете го атачментот 120454Погледнете го атачментот 120457Погледнете го атачментот 120459

Овие простории сеа ги купил некој од Србија ко што знам, ќе ги прави дискотека. Пошта ќе се сели негде на периферија.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Овие простории сеа ги купил некој од Србија ко што знам, ќе ги прави дискотека. Пошта ќе се сели негде на периферија.
Ах стварно? Тоа ќе биде досадно ако треба да идеш таму за пратки

tomizelezara

read-only
10 декември 2021
2
1
Здраво,
денеска направив нарачка на неколку продукти од Computer Universe
За едниот продукт стои expected to come in stock soon... а пишуваше ќе биде испорачан за 3до5 дена, која е вистината? хахаха
Дали имате искуство со ваква нарачка?
Среќни празници!

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Здраво,
За едниот продукт стои expected to come in stock soon... а пишуваше ќе биде испорачан за 3до5 дена, која е вистината? хахаха
Среќни празници!
Ја сеа исто нарачав на 31ви а беше пратено на 5ти така да 3-5 дена им е доста прецизно

theKatmer

hello world
10 јули 2022
106
112
Колкава е шансата тоа што сте порачале да стигне оштетено, тоа ме интересира

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Ќе земам процесор најверојатно од таму за скоро да се надеваме дека ќе стигне едно парче :ROFLMAO:
Што се секираш - графички и монитори кога стигаат без грепка - за процесор ќе се оштетел ;)
Мислењето е автоматски споено:

Здраво,
Среќни празници!
Среќни празници!
Кажи ако смееш сега што порача ?:)

Kiko93fukru

hello world
4 септември 2013
65
85
Скопје
Kiko93fukru's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 12600K
Motherboard
MSI PRO Z690-A WIFI DDR4
Storage
Samsung 980 PRO PCIe 4.0 NVMe SSD 1TB
PSU
be quiet! PURE POWER 11 FM 750W 80+ Gold
RAM
CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 Mhz
Video card
ASUS TUF GeForce RTX 3070 Ti Gaming OC 8.0 GB OC
Case
Xigmatek Venom X
Mouse
Logitech G Pro X Superlight Black
Keyboard
RIPJAWS KM570 KEYBOARD MECHANICAL Cherry MX Red
Audio
SteelSeries Arctic 5
Monitor
Benq XL2411P & Dell E2213H
OS
Windows 11 Pro

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Некој дали има искуство со нарачка на покршливи работи од CU? На пример грамофон?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.341
1.578
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Поштата е пред колапс затоа работат на батерии во последниов период.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.519
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro

Ceci0

read-only
14 август 2022
20
52
Здраво, ајде како прв пост тука па да прашам...

Читам reviews нешто дека не се многу reliable, дека имале фејк сток (демек го има ама го нема и сл.), работи што се чекале по месеци, па не знам, оштетен продукт не го враќале и слични хорор приказни и малку се исплашив, пошто планирам цела конфигурација да порачам од таму а не се малку пари...

Муабетов ми е... колку е ова уствари веројатно да се деси? Дали има некој на кој му се има случено вакво нешто, или слично? И дали се reliable, според тие што имаат искуство со порачки од таму?
Читав неколку страни поназад тука за некој монитор што го снемало од кутија, ама и дека тоа е уствари вина на нашиве... ама тоа беше единствен проблем на кој налетав, а многу се 45 страни за читање...

И уште една работа, царина пресметувам на цената со вклучен шипинг, и таму се тоа што е, во делот "Total order"? А не само на деловите без шипинг?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
885
1.016
Читам reviews нешто дека не се многу reliable, дека имале фејк сток (демек го има ама го нема и сл.), работи што се чекале по месеци, па не знам, оштетен продукт не го враќале и слични хорор приказни и малку се исплашив, пошто планирам цела конфигурација да порачам од таму а не се малку пари...
Тоа се случува на 0.1% од купувачите, слободно можиш да си порачаш без проблем со Paypal и ако се случи нешто и да не сакаат да ти вратат пари, си правиш рефунд преку Paypal.
Муабетов ми е... колку е ова уствари веројатно да се деси? Дали има некој на кој му се има случено вакво нешто, или слично? И дали се reliable, според тие што имаат искуство со порачки од таму?
Читав неколку страни поназад тука за некој монитор што го снемало од кутија, ама и дека тоа е уствари вина на нашиве... ама тоа беше единствен проблем на кој налетав, а многу се 45 страни за читање...
Мала е веројатноста да се деси, ако се деси можи да се врати продуктот да биди заменет или парите вратени.
Тоа со мониторот е во наша пошта што си прават матни работи.
И уште една работа, царина пресметувам на цената со вклучен шипинг, и таму се тоа што е, во делот "Total order"? А не само на деловите без шипинг?
Царината се рачуна со се шипинг, така да Total order.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Добар избор, го гледав и ја вчера и искрено се помислив дали да зимам за да праам нова конфигурација.
Буквално паричка фрлав меѓу него и 7700. Секако планирам да го менувам за 1-2 години за некоја X3D варијанта. Колку за да влезам во платформата, супер е.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
915
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Здраво, ајде како прв пост тука па да прашам...

Земај работи шо се In stock и нема да имаш гајле со чекање. Јас имав порачано скоро цела конфигурација од ЦУ ама зедов ССД шо беше по порачка. Брзо го порачаја ама плус 4-5 дена додаде на чекањето. Ако земиш нешто шо го немат на залиха, ќе ти го порачат, ама не можи да ти гарантират кога ќе стигни кај нив. Така да мој совет ти е земај се на залиха, и онака скоро се најпопуларно и евтино на залиха имаат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно