@thexfiles125
Честитки.
Честитки.
Ако добро сметам, Пошта ти земале 65% провзија на двете сметки или тука има како во банка фиксна сума по налог. 186 им се на рака „„„лежарина“““ односно мито кажано културно.Денеска после ова ми се јавија да дојдам кај пакетско кај пошта да го подигнам не знам зошто не со испорака, и дадоа 2 уплатници за царина едната 388 како што кажа некој тука 5%, а другата 186, и ми рече да ги платам 2те кај шалтери, ги платив и 945 денари заедно двете, тоа е... барем конечно стигна и имам overpriced RAM, само се надевам CU нема да престанат да работат кај нас зошто со колку бирократија и пожалби се соочуваат...
Погледнете го атачментот 120409Погледнете го атачментот 120410Погледнете го атачментот 120411
Колку ти чини матичната плоча и ќе видиме како те одралеМи побара 2100 денари да му платам.
Тоа е за отвори-затвори (царински преглед).Уште 300 денари ми фалат
Што вика тракингот? Ispora~ana?Господ знај како прават, а и не ме занима, плочата никој не ја зема од мене. Имам време и пари и нерви за тужење ако треба. Нека повелат.
Тракингот ќути веќе 2 месеци xD... пратки 10 сум добил ниедна на тракинг не ја јавува, системот не им работи како што треба.Што вика тракингот? Ispora~ana?
На пошта работи тракингот за моите пратки, само мора директно на нивниот сајт да проверуваш. Ова зборам за пратки од Али, ЦУ би требало исто да ги дава.Тракингот ќути веќе 2 месеци xD... пратки 10 сум добил ниедна на тракинг не ја јавува, системот не им работи како што треба.
исто така проверувам и за секоја ми вели ПРАТКАТА НЕ ПОСТОИ ВО СИСТЕМОТ. не ги внесуваат воопшто. Или рандом податок само еден ќе стои, пример сум добил пратка крајно а само пишува дека е примена на царина ништо друго. За оваа специфична пример ништо немам.На пошта работи тракингот за моите пратки, само мора директно на нивниот сајт да проверуваш. Ова зборам за пратки од Али, ЦУ би требало исто да ги дава.
Може, не викам не. Мене сега сите ми ги дава, затоа ме зачуде кога рече не ти дава ништо.исто така проверувам и за секоја ми вели ПРАТКАТА НЕ ПОСТОИ ВО СИСТЕМОТ. не ги внесуваат воопшто. Или рандом податок само еден ќе стои, пример сум добил пратка крајно а само пишува дека е примена на царина ништо друго. За оваа специфична пример ништо немам.
Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking ?Тракингот ќути веќе 2 месеци xD... пратки 10 сум добил ниедна на тракинг не ја јавува, системот не им работи како што треба.
Па ова веќе звучи ко она со царинико на вацап шо сакал да договори испорака со "снижење" на цените за "царинење".Не може друг да уплати во твое име, посебно по ново ако плаќаш преку пошта ти отвараат и некој вид псевдо-сметка во Халк банка.
Таму фигурира твое име и презиме и матичен број и за секоја уплата ко што спомнаа мора лична карта.
Поштар на рака да ти земе пари при достава е НЕПРОПИСНО во најмала рака и сомнително во секој поглед.
Може ова е тоа северно царинење? (На секој збор што ќе му ставиш пред него северен - одма станува супер најпренајдобар за сите нас)
Туку си мислам деновиве дека колку повеќе има вакви работи дека толку помали се шансите за влез во ЕУ значи ќе има уште повеќе вакви работи па шансите ќе бидат уште пооооооомали па ќе има ууууште пове…. Никогаш нема да влеземе во ЕУ е self fulfilling prophecy
Ако ја користиш апликацијата за тракинг пиши два три збора како ти се има покажано.
Зависи колку време ти била пратката на царина, си платил лежарина 300 ден.ИСЛАМ дека е таман, плочата е 553 + шипинг и картичка плаќање за вкупно 587 евра.
5 посто од 587 е 29.35 евра т.е. 1800 денари. Уште 300 денари ми фалат ама валјда овде за услугата нешто.
Поштар кога ти носи пратка од CU, и ако не е царинета. Доаѓа со лист хартија на која пишува царина и ддв.Не може друг да уплати во твое име, посебно по ново ако плаќаш преку пошта ти отвараат и некој вид псевдо-сметка во Халк банка.
Таму фигурира твое име и презиме и матичен број и за секоја уплата ко што спомнаа мора лична карта.
Поштар на рака да ти земе пари при достава е НЕПРОПИСНО во најмала рака и сомнително во секој поглед.
Баш вака сум правел со повеќето претходни пратки, доаѓа на врата со ливче, на ливчето пишува колку се плаќа му давам пари се потпишувам и чао. Само што овај пат не ми даде ливче да го потпишам е разликата, а дека сум му плаќал на поштар, за мене скоро секогаш било така.Зависи колку време ти била пратката на царина, си платил лежарина 300 ден.
Поштар кога ти носи пратка од CU, и ако не е царинета. Доаѓа со лист хартија на која пишува царина и ддв.
Му плаќаш него пари, и тој на уплатница внесува цена и итн...
дај сподели во кои медиуми да видимеИ јас како старите луѓе ќе кажам среќа што си го добил нарачаното. Ексик 300 денари. Мене две пратки никаде ми ги нема. Се бркам со продавачите сега.
Туку добро е што случајов конечно е по медиуми. Да се надеваме ќе вроди со плод.
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден