Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Нарачки од Computer Universe

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.349
5.375
Скопје
hackitfree.github.io
Мислам дека најдоброто осигурување шо го нудат е нешто во стилот подобро пакување, а за да се заштити самиот би препорачал плаќање преку ПејПал, па ако има некој проблем кој CU одбива да го реши, си прајш рефунд, и чао пријатно.
Рефундот не е проблем - ЦУ ќе ти ги вратат парите и само да речеш - „не сум задоволен од производот- вратете ми пари„ .Нив многу повеќе ги чини да ангажираат шпедитери-адвокати - да испитаат што се случило со пратката отколку да рефундираат..

Проблемот е следниов - ако ова се случува 5-6 пати - (ЦУ ќе вратат пари веднаш - не им е проблем ) само откако ќе видат 5-6 пати рефундирале - производи исчезнуваат - ќе речат „Е веќе не соработуваме со Македонија..„ :(

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.522
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Читам и не можам да се изначудам за да заштедете 2000-3000 денари на некоја компонента идете на варијанта од странство на крај се дешаваат овакви работи + вашите живци и тепање време по слепи сокаци на неосигурани пратки.
Оваквите случаеви не се ни први ни последни, на пријател мој 3090ки нови нарачани од странство од 18 парчиња мислам по 4 у пакет беа , еден пакет му фалеше али за среќа му беа осигурани.
Секогаш кога нарачувате и се ставате на ризик бидете си спремни за таа ваша заштеда да бидете спремни дека можете и да ве коштаат нервози.

Пане, изолиран случај е ова, се случува ептен ретко, ова се случува со испорака од било каде и било која компанија.
Ако е така еве јас имав лошо искуство со сетек, купив матична, работеше 2 дена, третиот престана да работи, ја носам на сервис ми најдоа некој глупи изговори од типот, лошо си го монтирал процесорот затоа е расипана, да било тоа пребилд систем од нивна страна немало да се деси ова. Бев копук и нишо не разбирав и помина така случајот, си купиув нова од друга продавница платив 2 пати за 1 матична. Е сега и ова е излоран случај брат, не викам дека луѓето не треба да купуваат од Македонски продавници.

Друг проблем е што CU нуди широк спектар на производи што кај нас неможе да се најде, по поволна цена за разлика од нашите, отвори да споредиш цени на АМД и Интел процесори на CU и во нашиве грабеж продавници, сурово е колку се поспаки бе брат, Ryzen 7 5700X во CU во поголем дел од деновите е испод 200 евра, последниов месец е 170 евра, после шипинг и сите други давачки цената излегува околу 200е. кај нас во нашите продавници е 250+ евра, значи ова е голема разлика во цена,

Е сега ако на сево ова нарачуваш и монитор и рам и матична и сталак и све остало сигурен сум дека ќе заштедиш у најмала рака 300 евра на цела конфигурација.

Јас имам и те како позитивно искуство и со CU и со Пошта.

EDIT: Имав позитивно искуство со пошта до пред година дена, сега незнам како стојат работите.

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.824
Читам и не можам да се изначудам за да заштедете 2000-3000 денари на некоја компонента идете на варијанта од странство на крај се дешаваат овакви работи + вашите живци и тепање време по слепи сокаци на неосигурани пратки.
Оваквите случаеви не се ни први ни последни, на пријател мој 3090ки нови нарачани од странство од 18 парчиња мислам по 4 у пакет беа , еден пакет му фалеше али за среќа му беа осигурани.
Секогаш кога нарачувате и се ставате на ризик бидете си спремни за таа ваша заштеда да бидете спремни дека можете и да ве коштаат нервози.
Па ти не даваш гаранција преку карго, и ете...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.349
5.375
Скопје
hackitfree.github.io
Па ти не даваш гаранција преку карго, и ете...
Па гледаш што му се случи - од дома продаде картица - ја испробале - ги советувал како да ја наместат - и пак ја изгореле за 2 дена и морал пари да им врати. Каква гаранција какви бакрачи сакаш - ако не знаеш сам да го сочуваш и одржуваш хардверот - господ не ти помага...

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.824
Не претворајте трговски диспјут во полициска работа. Без потреба. ЦУ е толку голема фирма што ем веднаш ќе пратат, ем веднаш ќе си активираат осигурување ем ќе си почнат постапка. Имаат сигурно правна служба. Има поважни работи за средување во државата, плус сериозно се има десено со лажна пријава - човекот пријавил големо собирање во кафана за време на полициски час, овие се расчистуваат пошто им дојавил некој и сега го крка пријавителот... Па видете вие дали сакате воопшто да имате работа со било кој орган во нашата држава.

ПОТРОШУВАЧОТ СИ ИМА ПРАВА ВО ЕУ, 99,99% ќе се среди со ЦУ. НО АКО НЕ СЕ СРЕДИ СО ПРОДАВАЧОТ, тогаш како што пишав - ЧАРЏБЕК. ЕМАГ.БГ лани ми ветија дека ќе испорачаат робата во Поштата во Чепеларе. Едниот производ стигна на време и накај дома си го земав. Вториот стигнал после моето заминување (имаш три дена да го подигнеш па го враќаат назад и парите назад). Малце натегаа да сум им дал бугарска сметка за враќање на парите, ама кога го спомнав зборот Chargeback веднаш успешно беа вратени средствата кај мене на картичка.

(И више не ми текнува од кога користам картичка, 1994 или 1995 година. Емтое)

Ако не заврши - му останува Chargeback - Wikipedia . Инаку сериозен сум за лажната пријава​

• Quality: Consumer claims to have never received the goods as promised at the time of purchase.​

Uncle Sam Google:

Goods or services not delivered or not in conformity with the contract​

If the consumer has purchased goods on the internet and does not receive the goods, he or she should first complain to the trader. If the trader does not deliver the goods or does not reimburse the payment made, the consumer can turn to the payment service provider.​

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.349
5.375
Скопје
hackitfree.github.io
Не претворајте трговски диспјут во полициска работа. Без потреба. ЦУ е толку голема фирма што ем веднаш ќе пратат, ем веднаш ќе си активираат осигурување ем ќе си почнат постапка. Имаат сигурно правна служба. Има поважни работи за средување во државата, плус сериозно се има десено со лажна пријава - човекот пријавил големо собирање во кафана за време на полициски час, овие се расчистуваат пошто им дојавил некој и сега го крка пријавителот... Па видете вие дали сакате воопшто да имате работа со било кој орган во нашата држава.

ПОТРОШУВАЧОТ СИ ИМА ПРАВА ВО ЕУ, 99,99% ќе се среди со ЦУ. НО АКО НЕ СЕ СРЕДИ СО ПРОДАВАЧОТ, тогаш како што пишав - ЧАРЏБЕК. ЕМАГ.БГ лани ми ветија дека ќе испорачаат робата во Поштата во Чепеларе. Едниот производ стигна на време и накај дома си го земав. Вториот стигнал после моето заминување (имаш три дена да го подигнеш па го враќаат назад и парите назад). Малце натегаа да сум им дал бугарска сметка за враќање на парите, ама кога го спомнав зборот Chargeback веднаш успешно беа вратени средствата кај мене на картичка.

Ако не заврши - му останува Chargeback - Wikipedia . Инаку сериозен сум за лажната пријава​

• Quality: Consumer claims to have never received the goods as promised at the time of purchase.​

Uncle Sam Google:

If the consumer has purchased goods on the internet and does not receive the goods, he or she should first complain to the trader. If the trader does not deliver the goods or does not reimburse the payment made, the consumer can turn to the payment service provider.​

Сето ова стои . Само дали веднаш да се стори ова ?
Затоа предложив убаво да искомуницира со ЦУ. Прво тоа. После Се друго.

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.824
Сето ова стои . Само дали веднаш да се стори ова ?
Затоа предложив убаво да искомуницира со ЦУ. Прво тоа. После Се друго.
Абе сам се цитирам погоре, како не гледате :(

Ако не успее комуникацијата со ЦУ chargeback е последен чекор без судови и полиции и сл.

1671369820695.png

Spiritus

read-only
15 јули 2011
19
25
@kirev Дали може чарџбек ако е платено со дебитна картица?
Но и да помине тоа, оштетени ќе се они, а не верувам дека е по нивна кривица(тежината на пратката била ок кога дхл пакет ја примиле пратката). Исто така од шалтер на пошта ми рекоа дека напраиле пропуст за не изготвување на записник за таа тежинска разлика, пратката била проследена на царина и царинета така.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
528
940
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu

Uncle Sam Google:

Нема шанса да си сериозен со кривичната пријава. Нејќев да спомнувам ама ај, јавна тајна е дека мито примат од пошта и царина за пратки, или па директно ќе ти го пуштат делот без да го пријават а ти пари по карго ќе му пуштиш. Зато те молам, не спомнувај кривични пријави безврска, посебно ако се работи за чоек цела пратка шо му фали а и тие знат дека некој од нив интерно ја украл.

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.824
@kirev Дали може чарџбек ако е платено со дебитна картица?
Но и да помине тоа, оштетени ќе се они, а не верувам дека е по нивна кривица(тежината на пратката била ок кога дхл пакет ја примиле пратката). Исто така од шалтер на пошта ми рекоа дека напраиле пропуст за не изготвување на записник за таа тежинска разлика, пратката била проследена на царина и царинета така.
Дебитна НИКОГАШ на интернет. Уствари никогаш никаде освен на познат банкомат. Туку да, може да има друг третман.

Ама нема секирација, не е разликата во килажата само на последниот документ. Целата документација праќај ја на меилови за да ти пратат друг (и понатаму прашај ги дали да покренеш постапка кај банката за чарџбек ако не можат они да средат?) Понатаму, ме брзај, остај им недела две да се пресметаат што ќе прават.
Мислењето е автоматски споено:

Нема шанса да си сериозен со кривичната пријава. Нејќев да спомнувам ама ај, јавна тајна е дека мито примат од пошта и царина за пратки, или па директно ќе ти го пуштат делот без да го пријават а ти пари по карго ќе му пуштиш. Зато те молам, не спомнувај кривични пријави безврска, посебно ако се работи за чоек цела пратка шо му фали а и тие знат дека некој од нив интерно ја украл.
Аман, зошто да ризикува?!?!? Ти викаш да се ослони на апашката чесност? Ништо да нема со нив е најубаво

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Рефундот не е проблем - ЦУ ќе ти ги вратат парите и само да речеш - „не сум задоволен од производот- вратете ми пари„ .Нив многу повеќе ги чини да ангажираат шпедитери-адвокати - да испитаат што се случило со пратката отколку да рефундираат..

Проблемот е следниов - ако ова се случува 5-6 пати - (ЦУ ќе вратат пари веднаш - не им е проблем ) само откако ќе видат 5-6 пати рефундирале - производи исчезнуваат - ќе речат „Е веќе не соработуваме со Македонија..„ :(
Значи по муабетов, јас треба да изигравам Шерлок Холмс само за да не се увреди ЦУ и да ни скрати достапност на услуги? Не ме јеби.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Можеби (веројатно) CU ќе ти ги рефудира парите, ова не значи дека членот од погоре или било кој од нас не треба да тера докрај.
Пријави во полиција, прави притисок, верувај нема да им биде се едно од пошта или кој и да е лоповот, ако секоја недела има пријави за кражби во полиција
Ако сите идеме по линија на помал отпор, неизвежно е дека CU, нема да доставува веќе во вукојебинва, а лоповите ќе си тераат дур им се може.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Можеби (веројатно) CU ќе ти ги рефудира парите, ова не значи дека членот од погоре или било кој од нас не треба да тера докрај.
Пријави во полиција, прави притисок, верувај нема да им биде се едно од пошта или кој и да е лоповот, ако секоја недела има пријави за кражби во полиција
Ако сите идеме по линија на помал отпор, неизвежно е дека CU, нема да доставува веќе во вукојебинва, а лоповите ќе си тераат дур им се може.
Порачувам производ. Го плаќам. Не е испорачан од Х причини. Пријавувам во ЦУ. АКО се оградат од акција, праам рефунд. Со парите си купувам овде. Нема шо да се занимавам јас со полиции.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Порачувам производ. Го плаќам. Не е испорачан од Х причини. Пријавувам во ЦУ. АКО се оградат од акција, праам рефунд. Со парите си купувам овде. Нема шо да се занимавам јас со полиции.
Тоа е тој помал отпор за кој што пишувам, ако сите тераме така, делот ,,порачувам"нема да постои.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Луѓе - не му е ништо украдено. Цу не му испорачал. Тој што го организирал транспортот ќе си пушти барање да се испита по службена должност. Во меѓувреме нека му пратат друг а они нека си го активираат осигурувањето.
Све е платено. И транспортот. Да си организирал купувачот сопствен транспорт има правила за тоа.
Зошто купувачот да биде детектив и да се плетка со пријави? Сте чуле за лажна кривична пријава? Уште му треба да го наместат за тоа...
(Член 147 од Кривичен законик е повреда на тајност на пошта или пратки)

Стварно не знаеш што пишуваш.

1. Полицијата по службена должност поднесува кривична ако вредноста на украденото е ХХ ден.
2. Лажна кривична пријава се вика лажно пријавување, и тоа е кога пријавуваш некој за дело кое се води по службена должност а знаеш дека тој тоа не го сторил. Ако за тоа го осудат и се докаже дека лажно си го пријавил уште повеќе го јадеш.
3. Повреда на тајност на пошта е ако гледаш туѓа пошта, не ако ја крадеш.

Факт е дека на членот му УКРАЛЕ монитор.

Јас веднаш би пријавил во полиција - претпоставувам дека има рок од дознавање до кога можеш да пријавиш, ако истече тој рок можеш после да се сликаш, па форумскиве мудреци нека му го надоместат после мониторот. Пак ќе кажам - не сум правник и најубаво е да се збори со адвокат.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.132
14.298
Не сум правник но мислам дека оваа постапка треба да се брка преку CU и кај нас истовремено. Таму прво нека си проверат што пратиле. Биле 9 килограми но колку килограми DHL доставил кај нас. Се надевам има евиденција.

Она за кое кај нас мора да се води постапка е пред се за платените давачки. Зашто тие нема кој да ги рефундира освен ако не постои можност во законот.

ПС. Ги почитував fasttech зашто кога праќаа пратка ја фотографираа кутијата. Па точно знаеш што доаѓа. Не знам дали CU има таква пракса.

kirev

senior
31 мај 2010
9.143
7.824
На членот му украле само од времето. ЦУ не му испорачал. Откога тоа што го нарачал ќе му стигне - тогаш може некој да му го украде. Хелоуз? Толку е тешко да се сфати - ПРОДАВАЧОТ не испорачал. ЕОД

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.589
Не може да не му испорачале монитор а да е пратката ~9кг.

Што ставиле - цигли? И да се цигли (а не се) треба така да му се достави пакетот.

CU пратиле монитор (килажата е пишана на DHL налепницата), некој во ДЕ/МК пошта или МК царина си го земал мониторот и форумџијата добил пратка од 1 кг.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Не може да не му испорачале монитор а да е пратката ~9кг.

Што ставиле - цигли? И да се цигли (а не се) треба така да му се достави пакетот.

CU пратиле монитор (килажата е пишана на DHL налепницата), некој во ДЕ/МК пошта или МК царина си го земал мониторот и форумџијата добил пратка од 1 кг.
Тотално си во право. АМА, пратката, се додека не е доставена и предадена на нарачателот, е во надлежност на испраќачот и последователно на тоа, тој е одговорен за било каков проблем што ќе се случи. Она што погоре го дискутираат некои членови е дека треба ние да изигруваме детективи само за да не се налути чичко ЦУ и да не ни праќа пакетчиња. И тоа држи вода, пошто сме Маусдонија.

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
528
940
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Тотално си во право. АМА, пратката, се додека не е доставена и предадена на нарачателот, е во надлежност на испраќачот и последователно на тоа, тој е одговорен за било каков проблем што ќе се случи. Она што погоре го дискутираат некои членови е дека треба ние да изигруваме детективи само за да не се налути чичко ЦУ и да не ни праќа пакетчиња. И тоа држи вода, пошто сме Маусдонија.
Пак не го сфаќате муабетот. Нека си тера тој преку ЦУ да си добие пари или друг монитор, то во секој случај, никој од нас не му вели да не го прај то. Муабетот е ПЛУС згора на то, да му оди в пошта, в полиција, нека си пријави. Пари за пријавување не земат, единствено губиш уште тро поќе време како шо пиша членот погоре.

Баш од вакви совети 'нека си брка ЦУ не се замарај ти со ништо друго' си добиваат сила овие во поштата да си крадат вака. Оти ЗНАТ дека 99% од народот ќе си пријави само во ЦУ или која и да е продавница, и толку, ќе си лапнат муфте монитор, а мониторот кој го мати, се загинал магично при транспорт. Пријави ги, еднаш, два пати, да видат дека не е сеедно. Се дури си ќутиме, ќе не д-пат.

15 септември 2012
1.166
1.300
Пак не го сфаќате муабетот. Нека си тера тој преку ЦУ да си добие пари или друг монитор, то во секој случај, никој од нас не му вели да не го прај то. Муабетот е ПЛУС згора на то, да му оди в пошта, в полиција, нека си пријави. Пари за пријавување не земат, единствено губиш уште тро поќе време како шо пиша членот погоре.

Баш од вакви совети 'нека си брка ЦУ не се замарај ти со ништо друго' си добиваат сила овие во поштата да си крадат вака. Оти ЗНАТ дека 99% од народот ќе си пријави само во ЦУ или која и да е продавница, и толку, ќе си лапнат муфте монитор, а мониторот кој го мати, се загинал магично при транспорт. Пријави ги, еднаш, два пати, да видат дека не е сеедно. Се дури си ќутиме, ќе не д-пат.

Мислам дека ТИ не си го сфатил муабетот. НЕ можеш да пријавиш во полиција, оти тебе не ти е украдено, украдено е на продавачот.
Продавачот ќе ти ги рефундира парите, он ќе наплати од осигурувањето. По некое време на повеќе исчезнати пратки од наши нарачатели, осигурувањето ќе го ангажира економското аташе од амбасадата на германијата, а верувај ми, он има мнооогу поголемо влијание отколку сите ние од форумов да пријавиме во полиција.... Ем башка бара и резултати од полицијата...

Од каде знам? Дознав по потешкиот пат.... Не ти го препорачувам.

Друга работа е што поштарината, пакувањето и осигурувањето до Македонија ќе поскапат, а можеби и да престанат да праќаат до овде, како што правеа кинезите...

d0sada

hello world
18 февруари 2016
170
131
Скопје
d0sada's setup  
Processor & Cooler
Ryzen R7 5800X3D/ DeepCool LT520
Motherboard
ASRock X570 Steel Legend
Storage
Samsung 990 Pro 2TB/Samsung 980 1TB Pro/Samsung 860 Evo 250GB
PSU
Be Quiet! STRAIGHT POWER 12 1000W
RAM
G.SKILL Sniper X F4-3200C16D-16GFX 32GB(16GBx2)
Video card
Sapphire RX 7900 XTX Nitro+
Case
Fractal Design - Define R5 Black Window
Mouse
Bloody A4 A90
Keyboard
HyperX Alloy Origins Red Linear
Audio
Sony WH1000XM3
Monitor
ASUS VG27AQL1A 27"/ Dell P2720DC 27"/ Samsung S95B 55"
OS
Windows 10 64-bit Pro
Да заклучам разврската за лаптопот од ЦУ. Ако нарачувате лаптоп од цу или било што со литиумски батерии, мора преку УПС. ДХЛ и со безбеден шипинг не ги пакува за извоз овие работи.

ЦУ ми ги врати парите за оригиналната вратена нарачка

За УПС ми беше кажано од страна на корисничка поддршка на ЦУ.
Нарачав сличен од Џирафа за 6000+ до помало ссд и екран.

Во моментов не се исплатеше од ЦУ бидејќи им скокнаа цените за 150-200 евра на тие што ја ги гледав 6800h или 12700k со 3070 или 3070ti.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

aleks989

hello world
19 ноември 2016
275
553
Битола
Јас исто и би го замолил членот шое оштетен (Spiritus) да сподели детали од целата разврска, која се надевам ќе оди во негов прилог, многу е битно да знајме сите на шо сме кога се работи за вакви случки, кој реално можат да му се случат секому, сите имаме пратки заглавени на царина/пошта (God knows where) кој се порачани од CU, па добро е да се знај ШО ТОЧНО се има случено овде, иако 90% gut feeling, ја имаат здиплено робата од наша страна, незнам и некам да судам предвреме, ама со оглед на неспособноста и расипаноста шо ја имаме, и државата која веќе години ја немаме, ќе да е тоа.
(Once you eliminate the impossible, whatever remains, no matter how improbable, must be the truth - Arthur Conan Doyle)

Буквално побарај СЕ што е можно од информација од CU, иако сметаш дека ти дале се, осигурај се повторно, а после тоа не престанвај да правиш притисок овде за дознаеш што точно се случило, и без разлика што било, ќе МОРА да добиеш refund, затоа што ти на крај само жртва во целата работа, НЕШТО се случило помеѓу CU и нејзиното пристигање овде кај нас, шо автоматски дали заебале едните или другите, тебе нема шо воопшто да те интересира, но ќе правиш притисок и кај едни и кај други, се додека не си обештетен во случајот.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно