Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

најдобра банка во мк?

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Јас сум на шпаркасе уште од времето кога беа Инвест банка (значи деција и пол).

Неможам да ги препорачам ради неспособното бирократско однесување. За дозволен минус меници, гаранции к*рци палци и слично. 15 листа ако не потпишав еве на.

Не дозволувале уплата на коцкарски сајтови. На пример 2win mk или bet365. Кај нив тоа неможело и по барање за тргање таква забрана одговорија дека не е можно. Мои пари да ти кажува банка кај смееш да ги трошиш бе.

Од друга страна онлајн банкарство (ПП уплатници) функционираат доста брзо. Ако потпишеш онлајн уплатница со OTP пред 12 на пладне обично истиот ден се процесираат. Е ама OTP се плаќа. Мислам 80 ден. месечно.
Истото беше и на Охридска не даваа пари на Скрил да се уплаќаат за коцкање, исто и кога пробав да уплатам пари на Wise не можеше ми ја одбија трансакцијата од страна на Шпаркасе.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Истото беше и на Охридска не даваа пари на Скрил да се уплаќаат за коцкање, исто и кога пробав да уплатам пари на Wise не можеше ми ја одбија трансакцијата од страна на Шпаркасе.

Сега проверив блокиран е скрил :(
Значи идиотизам. А да небеше толку голема работа пошто ми е врзана трансакциската со фирмата имам и тековни трансакции ќе ја префрлев во КБ жими се.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Знае некој колку е отприлика провизијата за вадење кеш од банкомат во странство со Visa картичка?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Барај во ценовникот на сајтот од банката што ти ја има издадено картичката.
Не знам кај да најдам таков ценовник, банката е НЛБ. Можам да ги контактирам и да ги прашам, мислев некој што вадел веќе да не знае.

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
74
Знае некој колку е отприлика провизијата за вадење кеш од банкомат во странство со Visa картичка?
Скоро сите банки имаат слични провизии, но најдобро е како што ти опишаа во постот погоре, прашувај во матичната банка од каде е издадена картичката. Разликата е тоа дека некои банки имаат опција за вадење кон некои држави без провизија затоа зависи во која држава повлекуваш. Не би сакал да навлегувам која банка е најдобра бидејки сите имаат свои правила. Би ти предлагал ако имаш можност да плакаш со картичка би било подобро, ке немаш провизија, можно само откупен курс на валутата на која плакаш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Не знам кај да најдам таков ценовник, банката е НЛБ. Можам да ги контактирам и да ги прашам, мислев некој што вадел веќе да не знае.
Еве за дебитни, на линкот има за се друго
5ae0242f4de0f7cb42f4f54a0e159c76.jpg

699165ae8cf316e0792df0ffecfd7890.jpg

Sent from my Телефон using Tapatalk

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Свежо инфо од Халк.

Правеле нешто со електронско банкарство и не можам да се најавам. Двапати на поддршка никој не ми крева, после некое време, од трет пат ги добивам.

Момакот ми вика имаме апдејт на апликацијата, симнете ја наново ама не го користете истото корисничко име туку креирајте ново различно од првото (веројатно имале некоја пиздарија). Океј му викам ќе направам.

При креирање на нов корисник, бара тр. с-ка, ЛИБ број (кој го имам добиено 2018та и среќа го најдов на мејл). Следен чекор, корисничко име и СМС код. Код не ми стига, ги барам пак на поддршка. Дечкото ми вика па треба да го ставиш истиот СМС код што си го добил кога си добил ЛИБ документ!! Викам дечко, февруари 2018 сум го добил тој документ, од тогаш имам сменето три телефони. Е е е е е ми вика... А што ти сеуште користиш од 2018 го прашувам. Да, ми одговара цинично! Инаку правам бекап на СМС пораки кога менувам телефон, имам пораки од 2016, имам и од HALKBANKMK пораки, ама никаде нема код.

Следен чекор било да одам пак да побарам регистрација во експозитура, не можело онлајн или да ми прати само СМС код! П-А-Ц-Е-Р-И! НЛБ за овие се Гугл.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
@Necromancer
Кај мене со старото корисничко име се логирам без проблем.
На веб или преку апликација?

На апликација сега кога се најавувам ми вика да активирам Токен, во менито Токени! На веб, ми бара ОТП да внесам, а не корисничко име и лознинка.

1647274542380.png 1647274521574.png
Апликација (андроид) ----------------------- Веб

Ова откако ја ажурираше апликацијата и се ти е во ред?

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
а не корисничко име и лознинка.
Тоа веќе не функционира, мора да активираш токен и ќе се најавуваш со токен. Стариот ЛИБ мора да биде функционален и него ќе мораш да го искористиш кога ќе креираш нов јузер.
Ова откако ја ажурираше апликацијата и се ти е во ред?
Да, проверено пред малку. Инаку преку веб исклучиво се најавуваш со корисничкото име што ќе го креираш + токен од апликацијата, друг начин нема.

ЛИБ-от мора да си го чуваш на безбедно, тоа го пишува и во меилот во кој што си го примил либ бројчето.

Последна промена:

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
Може и без пакет преку веб сајтот, само треба мТокен да имаш кој се купува за 300 денари еднократно и потоа кога сакаш преку веб сајтот си потпишуваш налози и све тоа., без да плаќаш 70 денари месечно за апликацијата.
Хммм може ли сеуште да се купи мТокен? Мислев дека не се продаваат веќе.... купил ли некој скоро?

Geek64

read-only
24 декември 2018
45
35
И јас исто денес имам проблем со најавување на мобилната апликација на Halkbank.
Креирав ново корисничко име. Можам без проблем да се најавам преку веб, но не и од мобилната апликација ( на iOS ), иако успешно го активирав токенот.

Еве слика од грешката која ја појавува после внесувањето на пинот:
problem.png

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Хммм може ли сеуште да се купи мТокен? Мислев дека не се продаваат веќе.... купил ли некој скоро?
Тоа мТокен e само виртуелно, пополнуваш едно барање на шалтер, плаќаш 300 денари и ти праќаат по мејл некој код или нешто така, не ми текнува пред година дена правев. Внесуваш тоа во апликацијава и тераш.

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247
Исто на Халк, но успешно се логирав без одново креирање акаунт или нешто слично по нивниот упдејт викендот.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.575
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Лим бројот може да го најдите на првиот мејл од Halk што ви стигнува кога сте отвориле сметка. И мене ми го побара тоа пред некој месец, али средив и сега е се во ред. Лозинки повеќе не се користат во Halk, туку го заменија системот со ОТП / токен најава.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
И јас исто денес имам проблем со најавување на мобилната апликација на Halkbank.
Креирав ново корисничко име. Можам без проблем да се најавам преку веб, но не и од мобилната апликација ( на iOS ), иако успешно го активирав токенот.

Еве слика од грешката која ја појавува после внесувањето на пинот:
Погледнете го атачментот 111124
Мене вака на ајфонот ми прави. Го помина некако? А со токенот влегов на веб. Твајлајт зоун. Замисли некаде у странство си, а они апдејт прават. А за да гњават на вибер со глупости знаат а за ова не им текнува да известат. Има ли некаде на сајтот упатство што да правиме?

Една салам банка нема у нашата држава. Лани оние од Шпаркасе насред пандемија нѐ тераа да седиме на 40 степени пред банка за да го сменат логото на пластиките. Не ми е јасно и како никој не се бунеше, туку си стоеја како попчиња у ред. УСРЕД ПАНДЕМИЈА.

Едит: Шпаркасе ГИ ИЗГАСИ СТАРИТЕ КАРТИЧКИ ОД ОХРИДСКА и затоа мораше да се стои пред филијала. Десетици илјади клиенти... Како овчички.
А сега и мене ме откачија од Халк 24/7, немале оператори. Уф.

Последна промена:

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247
Мене вака на ајфонот ми прави. Го помина некако? А со токенот влегов на веб. Твајлајт зоун. Замисли некаде у странство си, а они апдејт прават. А за да гњават на вибер со глупости знаат а за ова не им текнува да известат. Има ли некаде на сајтот упатство што да правиме?

Една салам банка нема у нашата држава. Лани оние од Шпаркасе насред пандемија нѐ тераа да седиме на 40 степени пред банка за да го сменат логото на пластиките. Не ми е јасно и како никој не се бунеше, туку си стоеја како попчиња у ред. УСРЕД ПАНДЕМИЈА.
Во право си. Сепак се работи за банка и мислам дека баш и не е дозволено цел викенд да останеш без пристап до финансии без најава барем по СМС. Работава треба секој ден да им ја отвараш страната за да најдеш инфо за некој прекин, мислиш ЕВН се. За кредити да понудат и кредитни картички по гулаб ќе те најдат

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола
Јас би рекол само +1 за NLB затоа што колку знам кај нив единствено можиш да внесиш пари на банкомат ( иако тоа стално не функционира ) :) . За останатите услуги сите се едно исто..... ,а добро ги знаеме последно време со провизиите кои ни ги наметнаа било за физички или правни лица.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
ЛИБ-от мора да си го чуваш на безбедно, тоа го пишува и во меилот во кој што си го примил либ бројчето.
Го имам ЛИБ бројот, ама не и СМС кодот кој наводно мора да се чува и е поврзан со тој ЛИБ број. Глупост невидена.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Го имам ЛИБ бројот, ама не и СМС кодот кој наводно мора да се чува и е поврзан со тој ЛИБ број. Глупост невидена.
Не чепкам ништо барем токенот ми работи па можам на веб да се логирам :( Утре ќе пишувам лути имеилови. Додуша Охридска еднаш ми рекоа да сум дошол во филијала кога сама се ресетира апликацијата а јас на службен пат во туѓина. Среќа бев многу наапан па некако ми ја пуштија (да не издавам). Ама затоа се откажав од нив, барем две години парички од плата не видоа :) Сигурно сите се потресоа до генералниот...

Едит: Најдов ПИН од испраќач HALKBANK. Копирање на сигурно :) Сите три.

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Јас би рекол само +1 за NLB затоа што колку знам кај нив единствено можиш да внесиш пари на банкомат ( иако тоа стално не функционира ) :) . За останатите услуги сите се едно исто..... ,а добро ги знаеме последно време со провизиите кои ни ги наметнаа било за физички или правни лица.
Во Неготино функционира 24/7/365.

Cicada

hello world
29 октомври 2019
64
102
Скопје
Cicada's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3600
Motherboard
B550 AsRock Phantom Gaming 4
Storage
Kingson A2000 500GB
PSU
Cooler Master V1000
RAM
4x8GB, 3200MHz, CL16, G.Skill FlareX
Video card
RTX3080
Case
Fractal Desigh NORTH (Mesh)
Mouse
Logitech M650L
Keyboard
Logitech K650 (white)
Audio
Modecom VULCAN
Monitor
ASUS VP249QGR, 144Hz IPS
OS
Windows 11 Pro (beta)
Корисник сум на сите можни услуги од комерцијална банка. Од приватна дебитна картичка, до „штедна“ заедничка сметка со сопругата кај шо и таа има увид електронски и картичка, до службена картица на фирма, станбен кредит и потрошувачки кредит.

Ниедна услуга никогаш не ми затаила. Даваат кодови наместо токен и тоа е единствено нешто од 90тите што е останато кај нив, но на мобилен еднаш внесуваш код и после со отпечаток од прст можеш да смениш малтене се што имаш желба.

Апликацијата им е соодветна, од сметка на сметка префрлање интерно е бесплатно и 2 секунди работа во било кое време 24/7. Најбитно од се ги има секаде кај шо ќе посакаш. Има филијали, има банкомати, има во други градови... Искрено откако се префрлив кај нив не сум стапнал во банка освен за рефинансирања глупости кај шо физички мора да си таму за да потпишеш. Се уплаќам преку телефон за 2 секунди, дури и по фирми кај шо трба да се плати а немаат картица сум пуштал на сметка директно пари, 5 мин ќе поседиш и ќе им стигнат. Нормално си кошта да пуштиш со 1, ама... За се можеш да завршиш работа.

Не би ја сменил во догледна иднина по никоја цена. Претходно бев на шпаркасе, тежок криминал е тоа на никој не го препорачувам. Исто сум имал и на НЛБ сметка, доста соодветни се, но ете кај мене комерцијална успеа повеќе да ме убеди во квалитетната услуга.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно