Доста брат не биди како тие лајнарите 2 пати месечно ми се јавуваат за овај факинг пакет. Нека идат у три лепе материне. НИШТО од ова не ми треба. НИШТО.Кога си веќе кај Уни Банка, искористи го пакетот за 99 ден, имаш вклучено се’ што ти треба.
![]()
Доста брат не биди како тие лајнарите 2 пати месечно ми се јавуваат за овај факинг пакет. Нека идат у три лепе материне. НИШТО од ова не ми треба. НИШТО.Кога си веќе кај Уни Банка, искористи го пакетот за 99 ден, имаш вклучено се’ што ти треба.
![]()
НЛБ има се што ти треба и мобиланта апликација функционира беспрекорно , исто сите тие сервиси се бесплатни за лица до 25 години над тоа се плака ситен надоместДечки, ја воскреснувам темата. Потребна ми е нова банка бидејќи УниБанка се лајнари. Зголемија провизии за оддржување на сметка дупло без да известат корисници. Барам некоја наравно со:
- Мобилно банкарство
- Бесконтактна картичка
- Брз начин за префрлање од сметка на сметка
Поздрав
Горе доле кај сите. Кај некој тоа картицата е годишно кај некои месечно, ама другите ги има кај сите.Во сите банки ли е вака или мене ме дупат од Шпакрасе (поранешна Охридска Банка) секој месец ми земаат по 90 денари?
Погледнете го атачментот 110884
Јас го имам и не често ама го користам.
Имаше и тема ако не се лажам. Ако имаш бесконтактна картичка, ја додаваш во апликацијата и плаќаш со телефон. Функционира да.
Ај да го кажам моето искуство.
Користам три банки НЛБ, Халк и Шпаркасе. Најдобра убедливо е НЛБ во поглед на апликација, работење со девизни приливи од странство.
Халк банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е воглавном ОК, те известуваат кога ќе стигне. Понекогаш знаат да замараат да им праитш договор за да ти го симнат девизниот прилив. Пред тоа обавезно потпишуваш документ за секоја фирма посебно во филијала само првиот пат.
НЛБ Банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е многу многу лесно, еднаш одиш да потпишиш документ за фирмата и да им доставиш договор. Од тогаш натаму автоматски ти се распределуваат приливите од таа фирма. Исто добиваш и известување кога ќе стигне
Шпаркасе Банка има исто солидна апликација, работењето со Девизни приливи е што да кажам. Ужас. Не добиваш ни порака дека има стигнато прилив во девизи. Треба да ги пингаш на секое па да проверат или да одиш во филијали, замислете колку глупо така едноставен проблем да не е решен. Се што треба е да пратат факинг мејл дека има нешто стигнато. Во поглед на документите, потпишувам документ на секој прилив без разлика дали е прв или десети пат.
НЛБ Пеј и други глупости што нудат горенаведените не користам пошто општо не сакам туѓи прсти да допираат нешто што е во моја сопственост.
Се надевам дека ќе ги испробам и другите во иднина па ќе пишам уште повеќе.
Истиот проблем го имам со овие. Нигде известување дека поскапуваат, нигде на сајтот не може да се најде цена на одржување на сметка. Сите флаери и плакати во банката се со „стара“ цена, ама секоја недела досаѓаат за флекс и тоа за секоја сметка посебна активација (пример 2 сметки x99 денари) стварно нема поента ако е „флекс пакет“. Уни банка не знаат веќе што прават, ќе ги изгубат корисниците со вакви лакоми постапки.Доста брат не биди како тие лајнарите 2 пати месечно ми се јавуваат за овај факинг пакет. Нека идат у три лепе материне. НИШТО од ова не ми треба. НИШТО.
Од пред некои си два (или три) месеци, ова НЛБ пеј имаше апдејт...и оттогај се за*ба апликацијава.
Немаме Face Unlock на апликацијата на ајфон ги мрзи да имплементираат….им пишав неколку наврати пред година дена одговорот им бешеЗаборавив да споменам, НЛБ ми е примарна банка - и единствена причина поради која ја менувам е проблемот со гужвите пред експозитура (муабетов Khaleed - suffering from success)
А за 1-2 пати месечно не ми се зема лично банкарство искрено.
p.s. дали имате опција за Face Unlock na Nlb mKlik на ајфон?
Во стопанска е 30 денари месечно за водење сметка, 150 денари годишна членарина за дебитна виза картичка, а 1500 мислам беше за кредитна. Со тоа што има ослободување во зависност од прометот со картичките, така што многу лесно може да се избегнат членарините.Во сите банки ли е вака или мене ме дупат од Шпакрасе (поранешна Охридска Банка) секој месец ми земаат по 90 денари?
Јес да е во ворд, ама на два клика е од насловната.нигде на сајтот не може да се најде цена на одржување на сметка.
Може и без пакет преку веб сајтот, само треба мТокен да имаш кој се купува за 300 денари еднократно и потоа кога сакаш преку веб сајтот си потпишуваш налози и све тоа., без да плаќаш 70 денари месечно за апликацијата.е-банкинг (ако имаш уклучено паќет, 70 ден./месечно)
Можеш и со картичка што не е бесконтактна. Визата ја користев така.Имаше и тема ако не се лажам. Ако имаш бесконтактна картичка, ја додаваш во апликацијата и плаќаш со телефон. Функционира да.
Што се однесува до банките, јас сум во НЛБ долго време, со електронско банкарство одамна и не сум имал проблем. Апликацијата им е фино испеглана.
мислев дека листава е само за правни лица, така почнува документот, tnxЈес да е во ворд, ама на два клика е од насловната.
КБ мене ми наплаќа 30 денари месечно за водење сметка и 36 денари еднократно годишно за картичка, толку.Во сите банки ли е вака или мене ме дупат од Шпакрасе (поранешна Охридска Банка) секој месец ми земаат по 90 денари?
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Blu-Ray Disk Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
39.990,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден