Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

најдобра банка во мк?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Кога си веќе кај Уни Банка, искористи го пакетот за 99 ден, имаш вклучено се’ што ти треба.

paket_02_2022.PNG
Доста брат не биди како тие лајнарите 2 пати месечно ми се јавуваат за овај факинг пакет. Нека идат у три лепе материне. НИШТО од ова не ми треба. НИШТО.

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
Дечки, ја воскреснувам темата. Потребна ми е нова банка бидејќи УниБанка се лајнари. Зголемија провизии за оддржување на сметка дупло без да известат корисници. Барам некоја наравно со:

• Мобилно банкарство
  • Бесконтактна картичка
  • Брз начин за префрлање од сметка на сметка

Поздрав
НЛБ има се што ти треба и мобиланта апликација функционира беспрекорно , исто сите тие сервиси се бесплатни за лица до 25 години над тоа се плака ситен надомест

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Во сите банки ли е вака или мене ме дупат од Шпакрасе (поранешна Охридска Банка) секој месец ми земаат по 90 денари?
1646686677309.png

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Во сите банки ли е вака или мене ме дупат од Шпакрасе (поранешна Охридска Банка) секој месец ми земаат по 90 денари?
Погледнете го атачментот 110884
Горе доле кај сите. Кај некој тоа картицата е годишно кај некои месечно, ама другите ги има кај сите.

Sent from my Телефон using Tapatalk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Јас кај НЛБ го имам само тоа последното и кошта 30 денари.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
А ова NLB Pay функционира? Го користи некој?

Имаше и тема ако не се лажам. Ако имаш бесконтактна картичка, ја додаваш во апликацијата и плаќаш со телефон. Функционира да.

Што се однесува до банките, јас сум во НЛБ долго време, со електронско банкарство одамна и не сум имал проблем. Апликацијата им е фино испеглана.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.575
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Ај да го кажам моето искуство.

Користам три банки НЛБ, Халк и Шпаркасе. Најдобра убедливо е НЛБ во поглед на апликација, работење со девизни приливи од странство.

Халк банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е воглавном ОК, те известуваат кога ќе стигне. Понекогаш знаат да замараат да им праитш договор за да ти го симнат девизниот прилив. Пред тоа обавезно потпишуваш документ за секоја фирма посебно во филијала само првиот пат.

НЛБ Банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е многу многу лесно, еднаш одиш да потпишиш документ за фирмата и да им доставиш договор. Од тогаш натаму автоматски ти се распределуваат приливите од таа фирма. Исто добиваш и известување кога ќе стигне

Шпаркасе Банка има исто солидна апликација, работењето со Девизни приливи е што да кажам. Ужас. Не добиваш ни порака дека има стигнато прилив во девизи. Треба да ги пингаш на секое па да проверат или да одиш во филијали, замислете колку глупо така едноставен проблем да не е решен. Се што треба е да пратат факинг мејл дека има нешто стигнато. Во поглед на документите, потпишувам документ на секој прилив без разлика дали е прв или десети пат.

НЛБ Пеј и други глупости што нудат горенаведените не користам пошто општо не сакам туѓи прсти да допираат нешто што е во моја сопственост.

Се надевам дека ќе ги испробам и другите во иднина па ќе пишам уште повеќе.

webforum

read-only
3 април 2021
12
5
Ај да го кажам моето искуство.

Користам три банки НЛБ, Халк и Шпаркасе. Најдобра убедливо е НЛБ во поглед на апликација, работење со девизни приливи од странство.

Халк банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е воглавном ОК, те известуваат кога ќе стигне. Понекогаш знаат да замараат да им праитш договор за да ти го симнат девизниот прилив. Пред тоа обавезно потпишуваш документ за секоја фирма посебно во филијала само првиот пат.

НЛБ Банка има солидна апликација, работењето со Девизни приливи е многу многу лесно, еднаш одиш да потпишиш документ за фирмата и да им доставиш договор. Од тогаш натаму автоматски ти се распределуваат приливите од таа фирма. Исто добиваш и известување кога ќе стигне

Шпаркасе Банка има исто солидна апликација, работењето со Девизни приливи е што да кажам. Ужас. Не добиваш ни порака дека има стигнато прилив во девизи. Треба да ги пингаш на секое па да проверат или да одиш во филијали, замислете колку глупо така едноставен проблем да не е решен. Се што треба е да пратат факинг мејл дека има нешто стигнато. Во поглед на документите, потпишувам документ на секој прилив без разлика дали е прв или десети пат.

НЛБ Пеј и други глупости што нудат горенаведените не користам пошто општо не сакам туѓи прсти да допираат нешто што е во моја сопственост.

Се надевам дека ќе ги испробам и другите во иднина па ќе пишам уште повеќе.

Друже едно прашање ако може. Моментално имам сметка у Халк како правно лице . Сакам да примам прилив од надвор преку пејмент процесори. Планирам и да го поврзам Пејонир ( бизнис акаунт) Кои документи барат , и дали препорачуваш да отварам сметка во Нлб за странски приливи.
Ти благодарам однапред

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

-Ata-

hello world
2 декември 2010
150
183
Доста брат не биди како тие лајнарите 2 пати месечно ми се јавуваат за овај факинг пакет. Нека идат у три лепе материне. НИШТО од ова не ми треба. НИШТО.
Истиот проблем го имам со овие. Нигде известување дека поскапуваат, нигде на сајтот не може да се најде цена на одржување на сметка. Сите флаери и плакати во банката се со „стара“ цена, ама секоја недела досаѓаат за флекс и тоа за секоја сметка посебна активација (пример 2 сметки x99 денари) стварно нема поента ако е „флекс пакет“. Уни банка не знаат веќе што прават, ќе ги изгубат корисниците со вакви лакоми постапки.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
А ова NLB Pay функционира? Го користи некој?

Од пред некои си два (или три) месеци, ова НЛБ пеј имаше апдејт...и оттогај се за*ба апликацијава.
Не работи поќе кај мене. А не дека ногу ја користев, ама функционираше, еднаш дури и од банкомат извајф пари со уклучено NFC на телефоно...сѐ си работеше ко шо треба до пред то апдејто.
Ама и други се жала од апдејто навака, не сум саде само јаска, не сне само тука.
И на андроид 11ка, и на 12ка се жала луѓено. Еве јаска на 10ка сум, и се жалам.
Имаше и една тема на форумо за НЛБ кај шо си се жалиме...
Ок, така си е со таа апликација.
Али другата, НЛБ клик, си функционира перфектно. Имаш следење на кредитни линии, штедни сметки, девизни, денарски сметки, плаќање на режиски сметки преку апликацијата, е-банкинг (ако имаш уклучено паќет, 70 ден./месечно), уплатници ПП30, ПП50...
Јаска имам лично банкарство (со личен банкар, добро де, лична банкарка е), па е-банкинго е "бесплатен", ама личнио банкар кошта 600 денари месечно :(
(Ова дека ме примораа ко земвав еден кредит, иначе не дека сакаф...)
Све у свему, ок се...само некако спори се при одобрување кредит.
Чоек ќе си речи: абе приватна банка е, не е државна администрација да се толку влечковци...ама па ко државна администрација се. Барем во мојо случај со кредито. И еднио и другио.
Али генерално сум задоволен. Немам некои поголеми жалби.
На нивната банка сум 15тина години и уште ги немам менато.
Не дека бев на друга пред тоа де...ова со банкава станав клиент ко стана задолжително на трансакциска да се преврла плата, а не во кеш ко шо ми даваа ногу одамна.

Испратено од телефоно.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Заборавив да споменам, НЛБ ми е примарна банка - и единствена причина поради која ја менувам е проблемот со гужвите пред експозитура (муабетов Khaleed - suffering from success)
А за 1-2 пати месечно не ми се зема лично банкарство искрено.
p.s. дали имате опција за Face Unlock na Nlb mKlik на ајфон?

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Заборавив да споменам, НЛБ ми е примарна банка - и единствена причина поради која ја менувам е проблемот со гужвите пред експозитура (муабетов Khaleed - suffering from success)
А за 1-2 пати месечно не ми се зема лично банкарство искрено.
p.s. дали имате опција за Face Unlock na Nlb mKlik на ајфон?
Немаме Face Unlock на апликацијата на ајфон ги мрзи да имплементираат….им пишав неколку наврати пред година дена одговорот им беше

Вo благодариме нa дадената сугестија и истата е пренесени до техничката служба за развој на апликацијата и се надеваме дека истатат ќе биде имплементирана во иднина.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Во стопанска е 30 денари месечно за водење сметка, 150 денари годишна членарина за дебитна виза картичка, а 1500 мислам беше за кредитна. Со тоа што има ослободување во зависност од прометот со картичките, така што многу лесно може да се избегнат членарините.
Сите банки ги имаат тарифниците на веб страниците и по експозитурите.

нигде на сајтот не може да се најде цена на одржување на сметка.
Јес да е во ворд, ама на два клика е од насловната.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
е-банкинг (ако имаш уклучено паќет, 70 ден./месечно)
Може и без пакет преку веб сајтот, само треба мТокен да имаш кој се купува за 300 денари еднократно и потоа кога сакаш преку веб сајтот си потпишуваш налози и све тоа., без да плаќаш 70 денари месечно за апликацијата.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Имаше и тема ако не се лажам. Ако имаш бесконтактна картичка, ја додаваш во апликацијата и плаќаш со телефон. Функционира да.

Што се однесува до банките, јас сум во НЛБ долго време, со електронско банкарство одамна и не сум имал проблем. Апликацијата им е фино испеглана.
Можеш и со картичка што не е бесконтактна. Визата ја користев така.

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
КБ мене ми наплаќа 30 денари месечно за водење сметка и 36 денари еднократно годишно за картичка, толку.

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
За мене најдобра банка во Македонија е Комерцијална банка, депонент сум 10 години. 5*

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Јас сум на шпаркасе уште од времето кога беа Инвест банка (значи деција и пол).

Неможам да ги препорачам ради неспособното бирократско однесување. За дозволен минус меници, гаранции к*рци палци и слично. 15 листа ако не потпишав еве на.

Не дозволувале уплата на коцкарски сајтови. На пример 2win mk или bet365. Кај нив тоа неможело и по барање за тргање таква забрана одговорија дека не е можно. Мои пари да ти кажува банка кај смееш да ги трошиш бе.

Од друга страна онлајн банкарство (ПП уплатници) функционираат доста брзо. Ако потпишеш онлајн уплатница со OTP пред 12 на пладне обично истиот ден се процесираат. Е ама OTP се плаќа. Мислам 80 ден. месечно.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Денес отворање тинејџерска сметка во Шпаркасе - не може еден родител. Во Халк - 50 минути за денарска и евро сметки. Кој знае уште колку ќе траеше и за штедна книшка. Патем, од родителот да прати пари кај детето - 20 денари. Сите се апаши.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.525
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
нема термин = најдобра банка...
во денешно време има од оние што нудат повеќе услуги и истовремено помалку наплаќаат...

ако сакаш да видиш што е доброто кај една банка отвори две сметки
на едната позајми 100че кај другата штеди 1000да...
со време и двете ќе се изедначат...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно