Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Која Банка може Префрлање пари преку апликација?

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
470
280
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
здраво ит другари
Сакам да префрлам пари на сметка преку некоја наша банка која има апликација на мобилниот телефон,дали може?
Како може и преку која банка?
благодарам однпред.

HardCorec

Unbeatable
4 ноември 2013
3.537
5.378
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 4790
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 240 & 480gb
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x4gb 1600mhz
Video card
Radeon RX570 4gb gddr5
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Тутунска, Стопанска...

pipelin

▄︻デ══━一
8 мај 2010
1.923
1.771
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
Windows 11
НЛБ во самата апликација има плаќање на средства до сметки само што треба да се активира Standard пакет, или ако имаш до 25години можеш да го активираш пакетот за млади. Пакетот чини 70ден.

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
470
280
www.balkan77.com
како стопанска
моеж
Тутунска, Стопанска...
да ми објасниш?
Мислењето е автоматски споено:

НЛБ во самата апликација има плаќање на средства до сметки само што треба да се активира Standard пакет, или ако имаш до 25години можеш да го активираш пакетот за млади. Пакетот чини 70ден.
во било која трансакциска може да праќаш или?
од нлб на стопанска или уни банка може??

pipelin

▄︻デ══━一
8 мај 2010
1.923
1.771
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
Windows 11
во било која трансакциска може да праќаш или?
од нлб на стопанска или уни банка може??
Да може да испратиш во било која мк банка. Имаш ПП30 и ПП50 “образец“ на самиот телефон, Имаш “Плати на пријател“ ако некој од твоите контакти во телефон имаат сметка во НЛБ преку телефонскиот број ќе им ја најде сметката за ти само да ја вметнеш сумата.

Еве погледни го видеово од 2:05 (безготовински налози):
View: https://youtu.be/wjFMGMOKI_Y?t=125

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
122
176
Јас користам нлб подолго време, чиста работа средствата стасуваат веднаш, 9 денари провизија за трансакција на суми од 100 до 36 000 (36000 имам најмногу префрлано 9 денари беше провизијата затоа е таа сума ставена).

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
470
280
www.balkan77.com
Јас користам нлб подолго време, чиста работа средствата стасуваат веднаш, 9 денари провизија за трансакција на суми од 100 до 36 000 (36000 имам најмногу префрлано 9 денари беше провизијата затоа е таа сума ставена).
на кој начин можам да го сменам пакетот и не ми треба отп токен нели?

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
122
176
на кој начин можам да го сменам пакетот и не ми треба отп токен нели?
Не ти треба отп токен, само број мобилен од личноста на која праќаш, мене одамна ми е активирана опцијата, тогаш беше со повик на корисничка поддршка сега не сум сигурен искрено. Јави се провери на 15 600, 24/7 имаш супорт.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.285
6.396
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
GIGABYTE GeForce GTX 960 4GB Windforce x2 OC Edition
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Може и преку веб сајтот на Тутунска, така не треба да плаќаш месечна членарина за пакет ама ти треба токен, можеш да аплицираш за мТокен за кој се плаќа еднократен надомест од 300 денари, а после тоа го користиш колку сакаш.

bxxxn

Practice makes perfect
11 март 2011
1.548
1.686
НЛБ пакет за млади до 25 години беше 0 денари, Мики е 23, така да може за без пари да го активира. На самата апликација во сетинзи се избираше пакетот, а потоа може да треба да отиде во филијала да овозможи електронско банкарство. Најдобро да се јави на 15600 како што спомнаа

lumibi

Gaining Experience
5 јуни 2008
205
51
Ако добро те разбрав @Miki98 сакаш да направиш трансакции преку мобилна апликација од некоја банка. Тоа кратко речено можеш со било која апликација од било која банка, затоа се и направени апликациите! Само треба да обрнеш внимание кај која банка колкава провизија ти земаат за самата апликација месечно, некои го нудат бесплатно, некои со месечна провизија.

Јас користам од Комерцијална мБанка која е бесплатна, ти даваат листа на кодови за да активираш трансакции и не ти треба ни ОТП ни нешто друго за пренос на стедства од мобилен.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.142
5.146
Битола
Јас како шо го разбрав човекот, сака да плаќа како американците Venmo што користат. Инстантна уплата (во секундата) без провизии, а не да се е***** преку кибс или мибс со онлајн сертификати па да чекаш нареден работен ден ако си после 4 часот итн. Само внесуваш мобилен телефон на некој рандом човек и парите му стигаат на картица веднаш.

Ова мобилново банкарство кај нас различно работи, на база на потпишување дигитални сертификати, а не вака.

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
122
176
Јас како шо го разбрав човекот, сака да плаќа како американците Venmo што користат. Инстантна уплата (во секундата) без провизии, а не да се е***** преку кибс или мибс со онлајн сертификати па да чекаш нареден работен ден ако си после 4 часот итн. Само внесуваш мобилен телефон на некој рандом човек и парите му стигаат на картица веднаш.

Ова мобилново банкарство кај нас различно работи, на база на потпишување дигитални сертификати, а не вака.
Го овозможува ова нлб клик само со телефонски број, инстант стасуваат парите, работата е што можеш само на лица што имаат трансакциска во нлб да им праќаш за да стасаат веднаш.

Enquito

Practice makes perfect
8 август 2017
2.167
1.365
Го овозможува ова нлб клик само со телефонски број, инстант стасуваат парите, работата е што можеш само на лица што имаат трансакциска во нлб да им праќаш за да стасаат веднаш.
Ова е точно, префрлав порано во повеќе наврати од Охридска (сега Шпаркасе) на сметка во Нлб и инстантно стигнуваат парите, единствено што ти зема 100 денари провизија.

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.841
2.071
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Исто и ако им праќаш преку трансакциска од НЛБ на друга трансакциска од НЛБ. Ќе напише дека времето за префрлање е поминато (ако префрлаш во 8 навечер да речеме), ќе избереш за утре, ама парите стигаат веднаш.

Томислав

Practice makes perfect
7 февруари 2013
923
1.038
ХалкБанк. Recommended.
  • Инстантно префрлање на пари на други иматели на сметка во банката преку нивниот телефонски број, БЕЗ провизија. 24/7. ( 12 денари провизија кон други банки, преку КИБС )
  • Генерирање на код за подигнување на пари од банкомат, БЕЗ КАРТИЧКАТА. ( За било која потреба, на некој му пуштам бројки, ги внесува на банкомат на Халк и си вади пари, колку што јас ќе наместам, без картичка и провизија )
  • ХалкПеј, стандардно НФЦ плаќање со телефон.
  • ГарминПеј, плаќање преку Гармин смарт часовник.

Услуга што фали, би рекол е, електронско креирање на трајни налози :(, за сметки и други работи.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.142
5.146
Битола
Јас во УниБанка браќа сум. Едно ќе речам: како неписмени јеховини сведоци се. Прво тераат маркетинг кампања со јазични грешки (на секој плакат), а во секое влегување во банката ми фураат некоја претплата 100 денари што ништо не ми нуди. Ми ги течат ташаците секогаш контакт кога имам со нив.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.206
649
Јас во УниБанка браќа сум. Едно ќе речам: како неписмени јеховини сведоци се. Прво тераат маркетинг кампања со јазични грешки (на секој плакат), а во секое влегување во банката ми фураат некоја претплата 100 денари што ништо не ми нуди. Ми ги течат ташаците секогаш контакт кога имам со нив.
Топ е таа претплата, немаш никакви провизии за плаќања преку електронско ако ја активираш таа услуга. Ако имаш барем две плаќања во месецот, се исплати. Исто немаш провизии за подигнување на готовина од било кој банкомат на Банките во земјава.

l1d0v1c

Practice makes perfect
10 март 2011
700
1.596
Ми ги течат ташаците секогаш контакт кога имам со нив.
Префрли се, никој не те држи таму :D

Долги години (+10) бев на тутунска, одлично искуство во 99% од времето. Доволни беа 2-3 нивни грешки и да си ги земам парталите од таму. Сеуште мислам дека тутунска највеќе нудат од апликација, веб сајт и било што за онлајн работење, но тоа не значи дека со сила ќе им седам таму. Веќе две години сум на Про-Кредит, немаат шалтери, се си е онлајн, чиста работа. Кога би ги споредил апликациите и корисничкото искуство би рекол дека се поназад од тутунска, но за тоа што го користам, немам потреба од повеќе.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.142
5.146
Битола
Топ е таа претплата, немаш никакви провизии за плаќања преку електронско ако ја активираш таа услуга. Ако имаш барем две плаќања во месецот, се исплати. Исто немаш провизии за подигнување на готовина од било кој банкомат на Банките во земјава.
Како нив звучиш. xD hahaaahah, знам што нуди ама немам корист бидејќи не правам такви работи. До банкомат живеам и плаќам една сметка месечно електронска за 10 денари провизија.

Префрли се, никој не те држи таму :D

Долги години (+10) бев на тутунска, одлично искуство во 99% од времето. Доволни беа 2-3 нивни грешки и да си ги земам парталите од таму. Сеуште мислам дека тутунска највеќе нудат од апликација, веб сајт и било што за онлајн работење, но тоа не значи дека со сила ќе им седам таму. Веќе две години сум на Про-Кредит, немаат шалтери, се си е онлајн, чиста работа. Кога би ги споредил апликациите и корисничкото искуство би рекол дека се поназад од тутунска, но за тоа што го користам, немам потреба од повеќе.
Шо да речам освен немукает. xD

@l1d0v1c Пред да се префрлам во УниБанка (бев во ТТК), прво влегов во Тутунска и ОТВОРИВ сметка, картичката стигна и читам на картичката погрешно моето име напишано. Тој на шалтер не дослушнувал изгледа и го промашил името и им велам ова ваша грешка е валјда јас знам како се викам плуис лична карта ви дадов и пак згрешивте. Ми велат господине 500 денари за промена на името. Му реков чувајте си ја картичката и излегов. Говеда.

l1d0v1c

Practice makes perfect
10 март 2011
700
1.596
@l1d0v1c Пред да се префрлам во УниБанка (бев во ТТК), прво влегов во Тутунска и ОТВОРИВ сметка, картичката стигна и читам на картичката погрешно моето име напишано. Тој на шалтер не дослушнувал изгледа и го промашил името и им велам ова ваша грешка е валјда јас знам како се викам плуис лична карта ви дадов и пак згрешивте. Ми велат господине 500 денари за промена на името. Му реков чувајте си ја картичката и излегов. Говеда.
Кај мене беше уште побанално, стануваше збор за извод од сметка, чисто да се покажат приливи во последните 6 месеци (за виза) и требаше да биде на англиски. Неписмените почнаа да куцаат на лице место, пошто "немале" таков документ, англискиот им беше бетер од индијци/пакистанци... На крај јас фатив да им диктирам што да пишат, а седат таа на шалтер, менаџерот и уште една која тука се муваше лево десно. Сепак идев во амбасада во друга земја, немаше смисла да им идам со документ како со нога пишуван.

On-topic за Гарфилдчо збунет наш, брате, си отворил сметка во тутунска, можеш и да прочиташ во инструкции како работи апликацијата и слично. Скоро сите банки ти работат на сличен принцип, а и веќе ако си нивен клиент, имаш и call center кој можеш да го користиш за истите прашања. Да е нешто сериозно или чудно со твојот акаунт, па да поставиш прашање тука. Ти основни прашања поставуваш кои најдобро ќе ти ги одговори самата банка.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.088
Мислења
955.117
Членови
34.493
Огласи
2.303
Најнов член