Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.168
- 16.258
Да ги поживејт госпо колегиве од факултет од Букурештблагодарение на нив и то шо се Linux freaks имам 3080ка по нормална цена
![]()
И таму ли мајнаат крипто бе мамето нивно?
Да ги поживејт госпо колегиве од факултет од Букурештблагодарение на нив и то шо се Linux freaks имам 3080ка по нормална цена
![]()
Криптовалутата за која се работи е Chia, и истата се очекува да е достапна на популарните светски берзи на 3ти мај. “Копањето” на истата всушност вклучува огромен број на read/write операции, поради што на мета се дисковите. Клучна е големината на дисковите, при што дисковите со големина од 4 до 18 терабајти се скоро невозможни за купување во моментов.
А што ќе им се хард дискови сега? Што е работата со Чиа? Зошто дискови, се чуваат податоци или?Еве и на it.mk порталот статија за ова што го спомна @toshex на претходната страна.
![]()
Цените на хард дисковите во Азија со значителен пораст ⋆ IT.mk
По масовното зголемување на цените на графичките картички кое следеше по порастот на вредноста на Bitcoin, се чини дека следни на удар, барем во Азија, сеwww.it.mk
Барем позитивно е што се бараат дискови со голем капацитет, па повеќето обични корисници веројатно нема да бидат погодени.
Не се к*рчи по социјални мрежи/форуми, има лопови шо ги пратат...
Тешко летово, најоптимисички кон крај на есен, реално догодина.Може ли нешто да се очекува на лето? HD 5450 имав и без таа останав , а сеа ми се плаче како пред некоја година не земав некој rx за 7000-8000к
@Sludge.FactoryHD 5450 имав и без таа останав
За жал ни тоа не е баш реално, се додека трае пандемијата тешко да се нормализираат цените (особено во нашата државичка).реално догодина.
На лудилото му нема крај. На македонецот никогаш не му било срам од глупирање, нема ни сега.Почнаа и цркнати графички да продаваат.
Ѓубрето значи некој да им го собере и да им плати:
Погледнете го атачментот 100444
Eth = $2900Имам едно глупо прашање зар и со 3090 АСУС РОГ 24ГБ копаат ? зар и таа графичка ја користат за копање.... не ми е јасно 200к+ да дадеш и да ја акнеш на копање .... колку би вадела дневно таа графичка од прилика... ова го прашувам затоа што пред 2 дена имаше на залиха сега НИШТО НЕМА и ми падна смешно... кој би дал толку пари дали би се исплатело дали би ја извадил назад и за колку време
Во моментов, најдобра bang-for-bang за копање е 3080ката. Но, знам неколкумина што ги потрошиле парите на 3090ки да продолжат со копање иако бампот копачки не ја оправдува цената.Имам едно глупо прашање зар и со 3090 АСУС РОГ 24ГБ копаат ? зар и таа графичка ја користат за копање.... не ми е јасно 200к+ да дадеш и да ја акнеш на копање .... колку би вадела дневно таа графичка од прилика... ова го прашувам затоа што пред 2 дена имаше на залиха сега НИШТО НЕМА и ми падна смешно... кој би дал толку пари дали би се исплатело дали би ја извадил назад и за колку време
EIP во Јули месец, а кјрајот на ETH по ново се очекува да биде во декември 2021, ова е се најновите информации од блогерите што ги следам, секако ова се само шпекулации и ништо од ова не е верфицирано.Кај е EIP 1559 и ETH 2.0 во вакво кризно време да не спаси
Колку е таа нормална цена ако не е тајна?Да ги поживејт госпо колегиве од факултет од Букурештблагодарение на нив и то шо се Linux freaks имам 3080ка по нормална цена
![]()
Дупло од MSRPКолку е таа нормална цена ако не е тајна?
грешка си. со се достава, 58 000 ме фатиДупло од MSRP
58 000Колку е таа нормална цена ако не е тајна?
1.6х MSRP, ќе раскажуваш на фнуци дека за таа цена си купил 3080-ка у копачка трескагрешка си. со се достава, 58 000 ме фати
58 000
за разлика од то шо во анхоч се носеа за 54 000, ко беа понормални цени условно кажано, само 4000 ден поскапо ми се фати. мислам дека таа цена беше ко стигнаја во мк картиците, попрај ме ако грешам.1.6х MSRP, ќе раскажуваш на фнуци дека за таа цена си купил 3080-ка у копачка треска![]()
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден