Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мтел Македонија

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Mislam deka ke bide mesecov bidejki pravat 1 godina od mobilnata

Тие практично и немаат мобилни корисници. Немаат мобилна апликација а пакетите им се уште страшно скапи и не исплатливи. Се надевам дека ќе понудат нешто што вреди а не овие глупости сега.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Тие практично и немаат мобилни корисници. Немаат мобилна апликација а пакетите им се уште страшно скапи и не исплатливи. Се надевам дека ќе понудат нешто што вреди а не овие глупости сега.
Siguren li si deka nemaat mobilni, imaat, zafrknaa mnogu narod ovie agentite, mnogu narod mi ima kazuvano gi lazele deka ima sport klub, deka vo M paketot imalo 80 gb i trista razni izmislici nemozev da poveruvam kako mozat do tolku da lazat. Poznavam vraboteni i sum siguren deka ne im kazuvaat od tamu da lazat taka, agentite sami lazat za da dobijat procent a vozrasnite neznaat kako da se spravat da podnesat prigovor i slicno.

Ts011

user
31 март 2020
1.437
1.096
Siguren li si deka nemaat mobilni, imaat, zafrknaa mnogu narod ovie agentite, mnogu narod mi ima kazuvano gi lazele deka ima sport klub, deka vo M paketot imalo 80 gb i trista razni izmislici nemozev da poveruvam kako mozat do tolku da lazat. Poznavam vraboteni i sum siguren deka ne im kazuvaat od tamu da lazat taka, agentite sami lazat za da dobijat procent a vozrasnite neznaat kako da se spravat da podnesat prigovor i slicno.
So laga od bilo koja strana!nema nikakov uspeh, zatoa osvem mSat koj do pred 1god ,total bese sam, se drugo za sega e propala stvar.!!!!

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.104
Скопје
Ова е точно, другар работеше и кажуваше како ги лажеле корисниците додека потпишат договор.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Точно е за лажењето!
Еднаш од љубопитност, прашував, и ме повика агент да ми ,,презентира"... а јас изигравав на неписмен. Кога дојде до ,,интернетот" почна да ми објаснува како тоа е многу 50-100 гб интернет како тоа не се ни трошел/дотрошувал и што ти ја знам таму, почна цени споредби и слично да ми покажува со принтскрини од стари понуди на оператори и слично.
На крај ,,пред да прифатам" го извадов телефонот, отворив апликацијата од Телеком, му покажав состојба на ,, Интернет -фикесен и мобилен, стана човекот и ми рече се брзал морал да оди, ни пријатно не ми рече.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.327
1.348
Точно е за лажењето!
Еднаш од љубопитност, прашував, и ме повика агент да ми ,,презентира"... а јас изигравав на неписмен. Кога дојде до ,,интернетот" почна да ми објаснува како тоа е многу 50-100 гб интернет како тоа не се ни трошел/дотрошувал и што ти ја знам таму, почна цени споредби и слично да ми покажува со принтскрини од стари понуди на оператори и слично.
На крај ,,пред да прифатам" го извадов телефонот, отворив апликацијата од Телеком, му покажав состојба на ,, Интернет -фикесен и мобилен, стана човекот и ми рече се брзал морал да оди, ни пријатно не ми рече.
Проблемот е што голем дел за жал не се во сферата не се образовани толку, особено постарите па наседнуваат на вакви трикови, кои за жал агентите ги користат.

18 септември 2020
947
886
Македонија
За измама може да се одговара кривично.
Во оваа будала држава кривично одговараат невини луѓе кои ненамерно направиле една грешка, а овие крадци и измамници ништо не одговараат. Ништо не е чудно што живееме во ваква држава во која сме останале да преживуваме и да бидеме обични смртници за овие големци.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
За измама може да се одговара кривично.
Како ќе докажеш дека си бил излажан? Ќе одиш во полиција и ќе речеш овој вака ми кажа?
Се додека некој не го прочита договорот што пишува ќе има вакви работи.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Toa go pravat agentite za da dojdat do pari, od mtel im e strogo zabraneto, ako se zalat izmamenite kaj niv i ako ima nekolku zalbi ke mu dadat otkaz na agentot znam deka e taka bidejki se poznavam so vraboteni tamu

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
имаш све тука документирано...
Исчитав и за жал лошо искуство. За жал сите оператори виртуелни кај нас се катастрофа и мислам дека бидејќи малку ги користат никој не се обраќа до Аек. Знам и многу на Лајка што едноставно не се замараат. Било кој оператор 5 пати да го казнат, 6-от пат ќе се размисли. Само ние нација не сме тип на луѓе што бараме правда. Исто и за делот за ддв што не бил изразен. Тоа одма можеш да го пријавиш дури и на суд да ги дадеш

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Исчитав и за жал лошо искуство. За жал сите оператори виртуелни кај нас се катастрофа и мислам дека бидејќи малку ги користат никој не се обраќа до Аек. Знам и многу на Лајка што едноставно не се замараат. Било кој оператор 5 пати да го казнат, 6-от пат ќе се размисли. Само ние нација не сме тип на луѓе што бараме правда. Исто и за делот за ддв што не бил изразен. Тоа одма можеш да го пријавиш дури и на суд да ги дадеш
Решени се, немав време ни за двете екстра недели што ми ги наплатија после портирањето да се замарам... Туку среќа што го откачив продавачот што запна да ми продава двегодишен договор за 200 денари помалку месечно? Мамичето ќе ми го расплачеше. Инаку дека МТЕЛ се целосно некомпетентни нема сомнеж, ама некако мислам дека има и foul play од страна на Телеком со портирањето. Зашто истиот проблем се повтори и со Лајка, ама на крај куртулив барем од постпејд договорот и се вратив на Телеком со припејд договор :) Изгледа единствено чаре.

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Реално мислам дека за година дена од сега ќе имаат навистина добра понуда, и покрај тоа што на почеток се скапи.
Ова е мислам некоја тактика на србиве. Прв чекок влегуваат, би рекол неприметно но вложуваат многу капитал. И потоа во еден период го освојуваат пазарот, буквално прегазувајќи ја конкуренцијата.

Пример за тоа е Корпа. Кога дојде веќе имавме неколку сајтови за брза нарачка и достава на храна. Корпа веќе дојде на речиси тежок пазар.
Денес од тоа што гледам, они доминираат на пазарот

Ананас, исто влегува незабележано, но со огромен капитал. До пред 20 дена имаа по 2 лајка на објави. И одеднаш исто тргна во силен нагон бизнисот.

Верувам дека Така ќе биде и со МТел. Прво влегоа колку да бидат присутни на пазарот. Повторно исто со голем капитал, и без брзање. И повторно во сфера каде конкуренцијата е голема.
Во меѓувреме ги скенираат фирмите и даваат големи пари, за да бидат конкурентни. И така пополека го купија Неотел а веројатно во меѓувреме ќе купат и друга компанија.
И после некое време ќе се пробијат на пазарот. Во овој случај верувам дека цената на услугите или некои промоции со гратис телефони ќе биде начинот до завземање на корисниците од конкуренцијата

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Корпа не се босанци? И роднини се со овие од МТЕЛ или Ананас? Или во иста групација?
Инаку не ти држи муабетот. МТЕЛ се државна фирма (или барем така се понаша). Катастрофа.

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Корпа не се босанци? И роднини се со овие од МТЕЛ или Ананас? Или во иста групација?
Инаку не ти држи муабетот. МТЕЛ се државна фирма (или барем така се понаша). Катастрофа.
Makedonska 30, 11103, Belgrade, Serbia

[email protected]

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
Реално мислам дека за година дена од сега ќе имаат навистина добра понуда, и покрај тоа што на почеток се скапи.
Ова е мислам некоја тактика на србиве. Прв чекок влегуваат, би рекол неприметно но вложуваат многу капитал. И потоа во еден период го освојуваат пазарот, буквално прегазувајќи ја конкуренцијата

МТЕЛ нема своја мрежа. Што и да проба да прави треба да е со рентана мрежа. Незнам како би успеал искрено да стане конкурентен со рентаање конкретно од конкурентен оператор. И втора работа е тоа што А1 и Телеком не се толку наивни да остават некој да си игра курот со нив. Според мене апсолутно ништо нема да направи овој оператор. Само ќе се брои како плус еден и Вучиќ ќе си ги пере парите тука.

Ts011

user
31 март 2020
1.437
1.096
МТЕЛ нема своја мрежа. Што и да проба да прави треба да е со рентана мрежа. Незнам како би успеал искрено да стане конкурентен со рентаање конкретно од конкурентен оператор. И втора работа е тоа што А1 и Телеком не се толку наивни да остават некој да си игра курот со нив. Според мене апсолутно ништо нема да направи овој оператор. Само ќе се брои како плус еден и Вучиќ ќе си ги пере парите тука.
I jas taka mislam ...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.870
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Цената за рентање на мрежа ја определува државата т.е. АЕК и е обврски на Телеком. Телеком може да бара годишна корекција на цените на основ на инвестиција или зголемени трошоци, исто како што прават и за парно и за струја.
Не е дека Телеком да те приључи на оптика како корисник е 500 денари, ама на МТел ќе им го продава по 1000ка за да мора они 1200 после да го продаваат.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Гледате ли како знае докторот @Oktar точно се како е.
Не е телеком ТОРКО да даде за гага за да после овие ставаат подобри брзини и пакети.
Се си има свое телеком не е никогаш во загуба и нема ни да биде се дур изнајмуваат негова оптичка мрежа.
Кога ќе почне провајдерот да ви нуди негова мрежа оптичка како што неотел има некаде негова стрикно е тогаш знаете дека може да прави неотел што сака.Али сепак неотел нема насекаде и не може за неговите кои се на негова мрежа една цена , а на телеком друга и затоа истата цена си ја држат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно