Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Многу лошо искуство со СЕТек

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Позитивно искуство е кога немаш негативно искуство. :cool:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Позитивно искуство е кога немаш негативно искуство. :cool:
Егзекли :eek:h:

Доаѓаш од Сетек, само си поминал од таму, отвараш форум и викаш: WOOW народе да ви раскажам една случка, немав денес негативно искуство со Сетек, јеееееј бијаааџ!!

Steam.

user
31 мај 2011
1.087
1.004
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
во ноември идам во салон, имаа микрофон што им беше во куманово/тетово само. Зборам со тој на малото биро десно(рузвелтова), му го покажувам кој е, ми вика дечко нема проблем, во вторник ќе биде тука, остави број да те бараме. тоа беше ноември лани. уште ги чекам да се јават, уште не е во скопје. можда овој ноември ќе биде поинаку.

Sonic.01

hello world
5 јули 2016
214
642
Што се однесува до враќање на парични средства на трансакциска, се дешавало да потрае и еден месец. Од друга страна па кај Тутунска банка има некој нелогичен начин кај што кога ќе отвориш НЛБ Клик ти вика дека немаш прилив на средства се додека не отвориш на точниот датум кај што е направена наплатата и таму ти стои дека се вратени средствата. Не знам зошто така прават али јебига. А што се однесува до рекламен период имаш 15 дена законски рок да ја вратиш како нова, после тоа они имаат уште 15 дена да најдат адекватна замена или да вратат средства, затоа ако потпишуваш повратница барај обавезно копија од нејзе. Во случај да поминат тие 15 дена и да немаш вратени средства ондак можеш да пријавиш во инспекција па они ќе видат дали е до фирмата или до банката

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Да се надоврзам кратко на темава, читав многу добри ривјуа на Aqua свичовите на HyperX и посакав да ги пробам. Видов дека има 2 модели во Сет со тие свичови (Alloy Origins RGB и Alloy Origins Core), беа излистани на сајтот, но никаде немаше лагер. Ги ставив во букмаркс и проверував секој ден дали ќе се појават на лагер, но ги немаше. Им пишав на 15ти Август на оној месинџер виџетот што се појавува на сајтот за нарачки, прашав дали очекуваат нова пратка на Kingston HyperX тастатури, нормално не ми одговорија. После неколку дена, случајно проверив на сајтот и едната од тастатурите ја имаше на лагер во главниот магацин. Отидов во салон, ја платив и отидов во магацин да ја земам. Еве што ми пишаа дента подоцна:

9iDtf1L.png

Btw, дента кога ми пишаа, веќе ја немаше повторно на залиха :)

Чатов го ставиле за да направиш нарачка :)))) денес им пишуваш, ти го нарачуваат производот за 5 дена хахаха.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Да се надоврзам кратко на темава, читав многу добри ривјуа на Aqua свичовите на HyperX и посакав да ги пробам. Видов дека има 2 модели во Сет со тие свичови (Alloy Origins RGB и Alloy Origins Core), беа излистани на сајтот, но никаде немаше лагер. Ги ставив во букмаркс и проверував секој ден дали ќе се појават на лагер, но ги немаше. Им пишав на 15ти Август на оној месинџер виџетот што се појавува на сајтот за нарачки, прашав дали очекуваат нова пратка на Kingston HyperX тастатури, нормално не ми одговорија. После неколку дена, случајно проверив на сајтот и едната од тастатурите ја имаше на лагер во главниот магацин. Отидов во салон, ја платив и отидов во магацин да ја земам. Еве што ми пишаа дента подоцна:

9iDtf1L.png

Btw, дента кога ми пишаа, веќе ја немаше повторно на залиха :)

Чатов го ставиле за да направиш нарачка :)))) денес им пишуваш, ти го нарачуваат производот за 5 дена хахаха.

Колку е туп тој што го пишал ова, каков недостаток на вокабулар. „Епа повеќе знаете вие од нас“ дали ми риса на butthurt или до толку нема што друго да каже? Каква срамота, за вакво нешто јас би бркал од работа. Ако некој од надвор повеќе знае од нив..... немам коментар. Земете убијте се, за ваква ситуација и мене ми снемува вокабулар.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Колку е туп тој што го пишал ова, каков недостаток на вокабулар. „Епа повеќе знаете вие од нас“ дали ми риса на butthurt или до толку нема што друго да каже? Каква срамота, за вакво нешто јас би бркал од работа. Ако некој од надвор повеќе знае од нив..... немам коментар. Земете убијте се, за ваква ситуација и мене ми снемува вокабулар.

Прво и основно, самиот факт што го имаат тоа виџетот ставено на сајтот и на него пишува "Направи нарачка" а одговараат на пораките после 4-5 дена е доволно фејл. Ова другово, што не знаат што производи имаат и продаваат и фејл број два. Како што кажав негде погоре, среќа што продаваат Асус, инаку денар не би им оставил.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Прво и основно, самиот факт што го имаат тоа виџетот ставено на сајтот и на него пишува "Направи нарачка" а одговараат на пораките после 4-5 дена е доволно фејл. Ова другово, што не знаат што производи имаат и продаваат и фејл број два. Како што кажав негде погоре, среќа што продаваат Асус, инаку денар не би им оставил.

Апсолутно. Мада и Асус повеќе не е ништо екстра. Сони носат и другите така да готово е со нив.
Ако ми треба некојгаш нешто одкај нив, Боро ќе го пратам да ми купи и решена работа :D

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Јас заради Кулер Мастер, имаат интересни работи. И од Кингстон добра понуда имаат.
Инаку има тема "Ваши искуства со Сетек", само да потсетам :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ама воа е екстремно лошо искуство, затоа треба да има нова тема...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Дечки замислете, купив хард диск пред недела дена, неотворен така непипнат, отидов вчера и им го вратив пошто се предомислив да земам 12тб IronWolf, а они немаа таков на лагер. И без а и б ми ги вратија паричките. :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Дечки замислете, купив хард диск пред недела дена, неотворен така непипнат, отидов вчера и им го вратив пошто се предомислив да земам 12тб IronWolf, а они немаа таков на лагер. И без а и б ми ги вратија паричките. :)
Видиш изгледа не читаат, се оправаат.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
исто читам години тука....
1 сетек не се толку лоши колку ги правите
2 анхоч не се толку добри колку ги правите
3 анхоч се за нијанса подобри
4 нексио се малска бнакалница 5 години немаат веб и ценовник

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Јави се у контакт центарот :D

Иам и мејл преписки ама да не ги вадам пошто срамота е. Стаса работата до закани со тужби. Сетек да ме тужи оти сум ја навредил менаџерката затоа што сакаше да ми ували поскап клима уред на финта “тој што го барате го нема на залиха”, а и на сајтот пишуваше и по продавници се јавував, го имаа на залиха.

Од врвот им почнува лудилото.

Отидов го купив од продавница после два три дена, се сликав и и пратив селфија.

Као мене никад не ми се погодил у сет некој од тие дрските да се искарам као човек или од тие што не разбираат да го потролам.
Дајте ми хинт у која продавница се наоѓаат да ја посетам коа ќе имам тежок ден

Благодарам.

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Милошевиќ = Сет

Со години не сум им влегол ниту планирам.

За форумџиите кои ги читале претходните теми со поплаки за Сет (кои немале поента бидејќи они пак си тераат по старо било да е продажба или севис), пак им правите промет и имате проблеми со таа фирма - малку ви е.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
имате проблеми со таа фирма - малку ви е.

Си велат „ајде ваљда нема мене да ме снајде“. Ќе ве снајде, остајте што ве лажат тука. Кога ќе ве снајде малку ќе ви биде. Сега кога ќе почне и пазарна инспекција да не работи изгледа многу повеќе пуканки ќе почнат да се трошат.

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Си велат „ајде ваљда нема мене да ме снајде“. Ќе ве снајде, остајте што ве лажат тука. Кога ќе ве снајде малку ќе ви биде. Сега кога ќе почне и пазарна инспекција да не работи изгледа многу повеќе пуканки ќе почнат да се трошат.
Меѓудругото, зошто не би работела пазарна инспекција?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Али никаде не прочитав тие што се задоволни некој позитивен коментар оти ако ги пофалаат ке мислаат дека ке му се скрше бисерот.
Каков позитивен коментар сакаш ти бе? За цениве кај нас за ИТ опрема што се релативно високи? Идам, купувам, давам пари, добивам услуга. Што има тука да се фали? Се фали во случаи кога ќе ти речат „2 месеци се поминати од гаранцијата но ние ќе го сервисираме уредот бесплатно“. Се фали кога ќе речат „ќе ви го доставиме уредот внатре во домот, ќе го наместиме и видиме дали функционира како што треба“.
Знаеш кога се случуваат овие работи за просечниот купувач?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно