Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ми сецка фул скрин флеш видео у Мозила

Статус
Затворена за нови мислења.

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Незнаев кај да ја ставам темава, па ај тука. Ако има нешто вакво слично, комотно бришете.
Значи вака, зошто кога гледам фул скрин видео преку мозила, (преку флеш плеер) ми сецка видеото? Дали нешто треба да подесам или да инсталирам во мозила пошто на другиов ком. кој што е далеку послаб од овој, од истата страна, преку истиот плеер не сецка. Значи проблем кој што го иам кога гледам пр. live tv or whatever.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Можно е да е проблем до графичката... еве кај мене со флеш прави проблеми кога палам некоја игра и ја играм подолго време.

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Да де, фајрфокс користам на двата. Ако ја преинсталирам ќе ми се избришат букмарксите?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Kога правиш преинсталација без бришење на претходната ти стојат запамтени сите сетинзи и обележувачите (Bookmarks).

Дури и да ја деинсталираш претходната верзија, ќе те праша дополнително дали сакаш да ги избришеш и личните подесувања (тука се мисли на букмаркс, хистори, пасворди итн.)

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
А зошто едноставно не си ги зачуваш букмарсите?

Bookmarks>Manage Bookmars>Export Bookmarks.Потоа ги додаваш во фолдерот од мозилата и ги имаш повторно.Испробано на Опера.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
1. Десен клик при гледање на некое видео на settings и во Display опциите исклучи ја Enable hardware acceleration бидејќи можно е да има проблем со компатибилноста на некој хардвер или драјвер.
2. Инсталирај Flash Player 10 доколку користиш постара верзија.
3. Провери колкава е искористеноста на процесорот, можно е некој процес да користи оргомни процесорски ресурси.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Firefox нема никаква врска со перформансите на Flash.. или е проблем до верзијата на Flash или до драјверите за графичката

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
1. Десен клик при гледање на некое видео на settings и во Display опциите исклучи ја Enable hardware acceleration бидејќи можно е да има проблем со компатибилноста на некој хардвер или драјвер.
2. Инсталирај Flash Player 10 доколку користиш постара верзија.
3. Провери колкава е искористеноста на процесорот, можно е некој процес да користи оргомни процесорски ресурси.

Тоа е, под 1. Фала друже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв