Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Тука сме, мрдаме од денес полека. Јас сериозно болен од викендов, со инфузии и ебање јако, моиве исто се разболеа и да ја прославиме пролетта изгледа :))

Резервации се прифаќаа цело време, но ќе се услужат од најпрвите па до најновите, по тој редослед, незнам како на друг начин. За тие што нема баш тоа што сакаат, а можат да почекаат, ќе има бонус попуст наредната тура (побрзо ќе биде :)) ).

Инаку Mi 4C не се носи затоа што тука се продаваат refurbished со ѓубре нелегален софтвер, а како шо треба апарат е околу 10.500 сега. На кого да му објаснам дека не е све до евтината цена? На никого, така да тоа е тоа...

Ќе се враќаме во колесок полека, ќе се одговори на секого сигурно, но оставете време малце.

Редми Ноте 4Х ќе има нареднава тура со СД 625, тој појакиот со СД 653 треба да излезе на 28-ми со уште еден телефон, можеби со Pinecone процесорот, ќе видиме.

Sent from my MI 5s

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Здраво дечки, дали и другите шо имате Ноут 3 / Про, по преземање на 8.2.16 апдејтот од петокот, дали и кај вас оваа недела дена ви се троши побро батеријата? еве конкретно денес, по стандардно користење како и претходно, имам уште 33% батерија, а само 3ч10м ЅОТ? напомена, нема никаква промена во користење на телефонот, нит нови апликации, истата шема на користење.

• ми се допаѓа
Реакции: maci

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Redmi Note 3 Pro(snapdargon)
Global Stable 8.1.6.0
Батерија 9 и пол, 10 часа SOT.

(скоро сличен SOT имам и кај xiaomi.eu beta 8.2.16.

НАПОМЕНА пишана, кажана многу пати
Секој Ром го флешувам/инсталирам од корен/wipe all, format system-ОБАВЕЗНО па reboot на TWRP па дури после флешувам ром.
Секогаш инсталирам апликации една по една и не влечам бекап освен контактите од gmail.

Со ваква инсталација 10 пати 10 е се ко што треба,
т-ест никогаш немам никакви проблеми нит со батерија нит со крашување апликации.)

Избегавајте OTA поготово на beta/developer rom's

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
22bc7ba47133267ccb32bad2a74f9781.jpg

1f4528bd7aed8659c3b3be548b095f21.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Тука сме, мрдаме од денес полека. Јас сериозно болен од викендов, со инфузии и ебање јако, моиве исто се разболеа и да ја прославиме пролетта изгледа :))

Резервации се прифаќаа цело време, но ќе се услужат од најпрвите па до најновите, по тој редослед, незнам како на друг начин. За тие што нема баш тоа што сакаат, а можат да почекаат, ќе има бонус попуст наредната тура (побрзо ќе биде :)) ).

Инаку Mi 4C не се носи затоа што тука се продаваат refurbished со ѓубре нелегален софтвер, а како шо треба апарат е околу 10.500 сега. На кого да му објаснам дека не е све до евтината цена? На никого, така да тоа е тоа...

Ќе се враќаме во колесок полека, ќе се одговори на секого сигурно, но оставете време малце.

Редми Ноте 4Х ќе има нареднава тура со СД 625, тој појакиот со СД 653 треба да излезе на 28-ми со уште еден телефон, можеби со Pinecone процесорот, ќе видиме.

Sent from my MI 5s
Бaткa пoчнувaaт пoлекa прстиве дa ме бoлaт oд Некoристење нa ми телефoн :) некoе инфo зa мoјaвa редми 4кa дo кaде е?

Белoбрaдиoт интеристa

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Дечки имал некој проблем со поврзување на телефонот со aux кабел ? Се работи за redmi note 3 pro и поврзан на aux кабел крчи и се слуша само на една страна (лева/десна) на звучници. Некој да не има идеја како да се среди ова?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@dule_

Пробај друг подобар кабел.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
@uwemi

Пробав со кабел од анхоч не сака. Имаш некој предлог каде да најдам таков?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@uwemi

Пробав со кабел од анхоч не сака. Имаш некој предлог каде да најдам таков?

Направи си квалитетен Stereo кабел.
Иди у Loging, одбери си кабел и џекови по вкус, однеси позади да ти залемат и имаш звук ко што треба.

Едит:
Забораив да пишам...
Ако на слушалки имаш добар саунд без крчење и работат left -right ко што треба,
Тогаш дефинитивно проблемот со звукот е од каблите што ги имаш.

Последна промена:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
@dule_ Земи чепкалка за уши и исчисти ја внатрешноста убаво, по можност напрскај на чепкалката средство за чистење стакло. Од истото средство напрскај на крпа и исчисти ги и џековите. Ако не бива ни вака послушај го @Gajche-X.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
Внатрешноста на телефонот кај што влегува џекот? Со истиот кабел што го користам во кола други телефони си функционираат супер. Мојот телефон на Mi piston 3 исто така си функционира супер. Не е до кабелот нити до телефонот. Затоа сум збунет и не знам што би можело да биде.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Чим на слушалки е ОК,
Телефонот за жал "не ги сака" каблите што ги имаш.

Ќе треба да се помачиш да најдеш кабел со кој ќе работи ко што треба.
(можда кај каблите што ги имаш, џекчињата не се баш нај нај, и осетливост на женскиот влез на телефонот придонесува до крчење и губење на канал)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Здраво дечки, дали и другите шо имате Ноут 3 / Про, по преземање на 8.2.16 апдејтот од петокот, дали и кај вас оваа недела дена ви се троши побро батеријата? еве конкретно денес, по стандардно користење како и претходно, имам уште 33% батерија, а само 3ч10м ЅОТ? напомена, нема никаква промена во користење на телефонот, нит нови апликации, истата шема на користење.

Мене ми се троши, едвај имам 5 часа SOT.

Јас има(в)м проблеми со батеријата на рн3п со СН цпу со стабилен билд 8.0.1.0 многу трошеше батерија во стенд бај. Вадам од полнач, не го чепкам ништо, за 2,3 часа знае да потроши по 5,6% батерија. Вклучено само вај фај/дата и вибер и мифит во позадина заклучени.

Сменив девелопер билд, 7.2.9 моментално. Можам да кажам дека минимално е средено тоа, во стенд бај троши 3,4% батерија. За сот вадам до кај 6 максимум во последно време. Претходно вадев до кај 8 максимум, 6 и пол просек.

Претходно користев скоро исто, 80,90% брајтнес (ауто мод), 3Г + вај фај цело време, вибер и мифит во позадина заклучени. Не знам што се дешава, али многу ми јаде батерија нешто. :))

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
^
Чим на слушалки е ОК,
Телефонот за жал "не ги сака" каблите што ги имаш.

Ќе треба да се помачиш да најдеш кабел со кој ќе работи ко што треба.
(можда кај каблите што ги имаш, џекчињата не се баш нај нај, и осетливост на женскиот влез на телефонот придонесува до крчење и губење на канал)

Фала Гајче. Ќе одам до логинг да ми направат кабел па ќе пишам тука.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@StalkeR
Стар е веќе :)
А Богами и намачен/напатен :)

Шала на страна,
6 часа ЅОТ на 80-90% брајтнес е топ, башка ако ти е сигналот на 3-4 цртки нормално ќе цеди повеќе батерија, плус деградација на батеријата/ќелиите пошто реално користен ти е доста време.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
За намачен може да се каже дека е до некаде маначен... (мада кога ке ми текне што правев со нексусите, ова е нула. :D)
Како и да е, моментално сум 1,45мин сот уште 51% батерија. 90/100 брајтнес.

Не би требало да отиде толку брзо батеријата, телефонот не е користен ниту година. Барем на другиве телефони не сум имал мака со батериите па дури и по 2 години користење некаде. :)

У секој случај нека тера додека тера, па кога ке рикне ке му смениме нова батерија и пак јово наново. :)

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Последните билдови за РН3Про се коска во однос на батерија. Ова се резултати на 7.2.9 еу неделен, со извадена сим картица, телефонот моментално е на пауза. Цело време уклучно вифи, со фб, мејлови, месинџер и сл.
1.png 2.png

ace106

hello world
17 октомври 2013
58
88
Здраво дечки и девојки после долго време како пасивен член на форумов, решив мојот прв пост да биде во Mi темава, се надевам ке бидам поактивен и во другите.
После многу Самсунг телефони решив да земам Редми 3 "про". За овие 2-3 дена генерално задоволен, посебно од батеријата. Еве резултати од првото целосно полнење.

74fb49abf52bc0ca086af833dad16ea8.jpg

2b54736c6e96831844539ee0adb3008e.jpg

e3ea1689118e48954e434067a87090a9.jpg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно