Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
незнам зошто чепкате кога нешто си работи добро претходно? си отварате работа беспотребно или ?

Од каде да почнам... абакусот и денес си функционира перфектно, ама повеќето користат калкулатор :) Значи:
Да се проба нешто ново и подобрено.
Возбудата додека чекаш, ќе биде или не, па и во нервозата кога нема да биде има магија, те тера да го решиш проблемот
Ќе научиш нешто откако ќе го решиш проблемот.
А, и понекогаш си немаме друга работа...
Поздрав

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Од каде да почнам... абакусот и денес си функционира перфектно, ама повеќето користат калкулатор :) Значи:
Да се проба нешто ново и подобрено.
Возбудата додека чекаш, ќе биде или не, па и во нервозата кога нема да биде има магија, те тера да го решиш проблемот
Ќе научиш нешто откако ќе го решиш проблемот.
А, и понекогаш си немаме друга работа...
Поздрав
те разбирам. :D И јас понекогаш чепкам и после самиот си велам, кој ме тераше да чепкам. Мачката ја убило љубопитноста нели? :D

ONTOPIC:

Xiaomi-Mi-6-Specs.jpg

Sina Visitor System

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
незнам зошто чепкате кога нешто си работи добро претходно? си отварате работа беспотребно или ?
Не сме тука за солење памет.
Ако знаеш да помогнеш, пиши. Во спротивно, не постирај.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Денеска телефонот цел ми цркна,црна слика,не се полни,не се пушта,само кога ќе го ставам на полнач покажува црвено лед некоја секунда и толку,некое решение Xiaomi mi5?
Прочитај ги коментарите под видеово, може ќе ти помогнат.....
View: https://www.youtube.com/watch?v=nYrKs3oQkW0

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Денеска телефонот цел ми цркна,црна слика,не се полни,не се пушта,само кога ќе го ставам на полнач покажува црвено лед некоја секунда и толку,некое решение Xiaomi mi5?
btw Претпоставувам дека не го користиш кинескиот „оригинален“ ром? Најверојатно имаш Глобал или ЕУ. Со кинескиот не би требало да го имаш овој проблем.
Тоа што ќе го оставиш да полни два три часа и ќе го уклучиш во рековери и формат кеш е привремено решение (може да функционира трајно, но може и само неколку дена). Најдобро кога ќе го стартуваш флешни си го кинескиот ром оригинален и немаш гајле после.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Флешнат викли 7.2.9, прво полнење денес, батеријата има минимално подобрување, во поглед на стенд бај модот, за сот ке видиме на крај, не верувам дека има нешто кој знае што за разлика од стејбл 8.1.2.
Моментално добро тера, без забелешки а и забележав дека во опции на камера има додадено Chroma Flash мод како и "press twice back to exit camera" или како и да беше точно тоа. :)
Инаку тие што не знаат, се работи за РН3П 3/32.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Дали новиот Stable билд за Mi 4c со Андроид N го заклучува бутлоадерот?

Едит: Нвм, видов на xiaomi eu дека се заклучува бутлоадерот при апдејт од 5.1 на 7.0.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Почекај, во некој од наредните билдови ке го решат тоа со заклучувањето на бутлоадерот.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Yeah. Нешто се сјеба 4C во на мајка ми, почна цел систем да крашова од нигде никаде и да се рестартира самиот. Па реков доколку не заклуува BL, новиот стабилен билд да го инсталирам него, али сега му направив фул вајп и го инсталирав повторно претходниот.

dule_

hello world
7 март 2015
264
158
После 7.1.5 не сум задоволен од ниеден weekly. Батеријата е многу лоша споредено со претходните. Redmi note 3 pro

0069b089a10914745a5626ad8087f041.jpg
79d191fbcd34ee9c145f2fde707aedc0.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: maci

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Хмм, што може да биде проблемот со TWRP што при инсталирање на РОМ, се полни цел прогрес бар и потоа ништо не се случува, а телефонот е ептен загреан. Го оставив скоро 20тина минути, и така си седи, нема некаков ерор на логот. (Mi 4c)

ffilipco

read-only
3 март 2013
11
3
Ух, Гајче мислев дека ќе те частам пиво ама ништо од бизнисот... направив нова инсталација, избришав далвик, дата, систем, и каше (или кеш, никад не сум сигурен како е правилно). после успешната инсталација во тврп, одам на рибут и ми вели: дали си сигурен пошто нема OS !!?? како бе нема ос кога само што го инсталирав си велам, го рестартирав и по 5-6 минути се подигна 8-ца. гугл помина мазно ама ми акаунтот како и претходните пати ме зеза и неќе да се логира со број на тел. правам forgot password пошто не ми дава skip и некако успеав.
Инаку, првиот пат кога го инсталирав 7.2.9 телефонот ми побара да го отклучам со шифра, ама не ја прифаќаше таа што ја имав и после многу неуспешни обиди се блокира, пробав да го избришам преку ми акаунт ама и тоа не успеа. истотака не работеше и сензорот за fingerprint.
Не дека прв пат инсталирам миуи или кастом ром ама ова ми се нема случено. навидум се е ок ама ете има некој баг. сега симињам стабилна ерзија и ќе пробам со таа. иако не верувам дека е ќе смени нешто.
пробај ја истата процедура заклучен ти е бутлоадерот , отклучи го одново и ке работи

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Флешнав преку Mi Flash кинески ром, бутирав, уште од старт почнаа некои андроид сервиси да крашоваат. Ставив пак TWRP, па пробав повторно да флешнам MIUI Eu 8.1.2.0 stable, али пак заглавуваше на полн прогрес бар. Си реков да пробам некој друг РОМ, спуштив последен AICP nightly и open gapps 64 pico, двете се инсталираа без проблем. Се крена сега и засега нема крешови од андроид сервиси како што имаше ос MIUI, не ми е јасно зошто не сака MIUI да работи, а си работеше без проблеми преку 2 недели (до вчера).

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
@the_maker Стигнати се новите играчки во hi.com.mk ? :)
Да ти скратам маки....

Пристигната е во МК и во тек ќе започне царинската процедура и се надеваме дека до четврток/петок веќе ќе биде кај нас
1f642.png
Поздрав

Ова е одговор од Хај

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Дечки каде можам да најдам екстерна батерија на хиаоми?Гледам на сајтот немаат на залиха.
пробај на gearbest, за разлика од алиекспрес се далеку побрзи - околу 10-12 дена. знам некни гледав некои други работи од шаоми на гиарбест, мислам, ама не сум 100% сигурен, мислам дека видов онаа од 10 000 mah. провери таму. пинг и до @the_maker

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
пробај на gearbest, за разлика од алиекспрес се далеку побрзи - околу 10-12 дена. знам некни гледав некои други работи од шаоми на гиарбест, мислам, ама не сум 100% сигурен, мислам дека видов онаа од 10 000 mah. провери таму. пинг и до @the_maker
Немам намера да чекам за вакви работи и башка не сакам од нет да ги купувам,да си го купам од тука со гаранција со сите тракатанци.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Батерии и банки не поминуваат на царина кај нас.. Затоа повеќето од продавачите не испорачуваат во МК. За батериите има посебен третман при влез во државата.

Дечки каде можам да најдам екстерна батерија на хиаоми?Гледам на сајтот немаат на залиха.

Сакаш да кажеш Power Bank-а.

Royston

read-only
10 октомври 2016
39
31
Имам проблем со RedMi 3s Pro молам за помош...
Користам картица од операторот VIP MK
последниве два дена имам само Emergency call only и од време на време 2G интернет
дали е можно кинезов да полудел или проблемот е кај горе наведените.
Ништо не е подесено или направен некаков update предходно.
Благодарам

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
последниве два дена имам само Emergency call only и од време на време 2G интернет
Благодарам
Софтвер ? Верзија?

kirev

senior
31 мај 2010
9.070
7.756
Ништо не е подесено или направен некаков update предходно.
Благодарам
У сервис. Прво пробај со СИМ картица од друг оператор за секој случај.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно