Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
А што ќар од 6?
Кај мене пише 5 кај женами 4.4
И двата си работат супер.
Незнам дали ќе се осети нешто со 6 освен козметика да пише бројчаникот.
За МиУи 7 зборам да не се разбереме погрешно :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Реално козметика :)
Ама пак ај, можда незнам многу.. И задоволување на човечките нагони за ново, за напредок ;)

Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk

fenomenmk

hello world
16 март 2015
83
82
Реално козметика :)
Ама пак ај, можда незнам многу.. И задоволување на човечките нагони за ново, за напредок ;)

Напредок и задоволување на нагони можда со MIUI8, а мислам дека се додека телефонот работи како треба нека биде под хауба и 3.0 ако треба.
А за корисничко искуство (промени визуелни) сум и јас :) а да не се тоа нови теми.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Напредок и задоволување на нагони можда со MIUI8, а мислам дека се додека телефонот работи како треба нека биде под хауба и 3.0 ако треба.
А за корисничко искуство (промени визуелни) сум и јас :) а да не се тоа нови теми.

Сега ќе им биде инспирација АОСП т.е. Гугл фактори лук :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Ааа фино изгледа :)
Баш има лолипоп шмек со шаренилата :)
Вака како што е сега, црно и бело.. Како кит кет делува :)
А ова мелодијава со врапциве, плаче за аларм. :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro

nasteg

read-only
2 февруари 2016
7
6
Веќе 2 недели корисник на рн3 про голд 3/32гб. Благодарност до хи ком. и девојката која ме пречека и одлично ме услужи. Што се однесува до телефонот, сега за сега ПЕРФЕКЦИЈА. Ракувањето е брзо и едноставно, нема никакви лагови, сурфањето безпрекорно, камерата вади одлични слики во денски услови, а и ноќе се ОК, мада јас како лаик со фотографирањето не користам никакви опции за подобрување на камерата иако телефонот го овозможува тоа. Батеријата ми трае 2 дена со целодневно уклучен интернет, сурфање неколку сати, разговор, маил итн... Сеа за сеа не сум направил никакви промени околу софтверот односно го користам фабрички каков што е. Ми се појавува порака за апдејт на МИУИ софтверот па од поискусни корисници да ми кажат дали да направам или да останам на стандардниот ром? Исто така немам направено Ми акаунт, па сакам да знам што поволности ми нуди тоа?
Се на се одлична зделка! :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Веќе 2 недели корисник на рн3 про голд 3/32гб. Благодарност до хи ком. и девојката која ме пречека и одлично ме услужи. Што се однесува до телефонот, сега за сега ПЕРФЕКЦИЈА. Ракувањето е брзо и едноставно, нема никакви лагови, сурфањето безпрекорно, камерата вади одлични слики во денски услови, а и ноќе се ОК, мада јас како лаик со фотографирањето не користам никакви опции за подобрување на камерата иако телефонот го овозможува тоа. Батеријата ми трае 2 дена со целодневно уклучен интернет, сурфање неколку сати, разговор, маил итн... Сеа за сеа не сум направил никакви промени околу софтверот односно го користам фабрички каков што е. Ми се појавува порака за апдејт на МИУИ софтверот па од поискусни корисници да ми кажат дали да направам или да останам на стандардниот ром? Исто така немам направено Ми акаунт, па сакам да знам што поволности ми нуди тоа?
Направи слободно :) а за придобивките ќе замолам некој корисник друг да објасни ако може, немам опција за куцање повеќе..

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
RN3P е best buy телефон во тој ценовен ранг, нема дискусија.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491

Со здравје да си го користиш телефонот.
Одличен избор.
Што се однесува до МИ акаунтот, тој ти нуди многу поволности.
Една од нив е и 5Г клауд сториџ за чување на фотографии, записи, пораки, имаш синхронизација на сите апликации, СМС/ММС пораки, подесувања итн. Нешто слично како и Гугл акаунтот.
Многу лесно можеш да направиш фектори ресет, и за кратко време да имаш се назад на телефонот. Така да добра опција ти е Ми акаунтот.

Што се однесува до апдејтите, слободно давај му можност на телефонот да ги прави истите. Секој нов апдејт е подобар во суштина од предходниот, практично сите оние недостатоци, грешки, фалинки, од претходниот, се пеглаат и исправаат.
Апдејтот се прави автоматски, единствено треба да му дадеш рестарт мануелно кога ке те праша.
:)

ifobt

hello world
26 март 2015
109
136
Со здравје да си го користиш телефонот.
Одличен избор.
Што се однесува до МИ акаунтот, тој ти нуди многу поволности.
Една од нив е и 5Г клауд сториџ за чување на фотографии, записи, пораки, имаш синхронизација на сите апликации, СМС/ММС пораки, подесувања итн. Нешто слично како и Гугл акаунтот.
Многу лесно можеш да направиш фектори ресет, и за кратко време да имаш се назад на телефонот. Така да добра опција ти е Ми акаунтот.

Што се однесува до апдејтите, слободно давај му можност на телефонот да ги прави истите. Секој нов апдејт е подобар во суштина од предходниот, практично сите оние недостатоци, грешки, фалинки, од претходниот, се пеглаат и исправаат.
Апдејтот се прави автоматски, единствено треба да му дадеш рестарт мануелно кога ке те праша.
:)

Едит: и бесплатни пораки ќе си пишиш со другарчиња шо имаат Xiaomi телефон :)

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Мејкер што бидна со наследникот на ми ноте, гласини или нешто ќе биде? во страните наназад забележав. Да не е случајно ми макс ? :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Докази, докази :)

1. Телефонов е доста поефтин од другите од негов ранк

2. Телефонов не е најавуван, нити преставен како најдоброто нешто после лебот, па така на Xiaomi може да им се опрости, за разлика од iPhone 6/Apple, кога се поставуваш како најдобар во светот, "премиум" со надмени презентации, огромни цени и тотално инфериорни спецификации а притоа имаш и идиоти кои урлаат у публика на работи кои веќе ги има со години у андроид светот, јасно ти е зошто ова видео - проблем, уствари и не се гледа толку негативно.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
1. Телефонов е доста поефтин од другите од негов ранк

2. Телефонов не е најавуван, нити преставен како најдоброто нешто после лебот, па така на Xiaomi може да им се опрости, за разлика од iPhone 6/Apple, кога се поставуваш како најдобар во светот, "премиум" со надмени презентации, огромни цени и тотално инфериорни спецификации а притоа имаш и идиоти кои урлаат у публика на работи кои веќе ги има со години у андроид светот, јасно ти е зошто ова видео - проблем, уствари и не се гледа толку негативно.
Тачно, но Ми 5 не се витка така бате, сигурно.. Кој знае што правеле тие таму искрено.. Имам шасии негови, челик е, како и Ми Ноте..
Ако пука челикот значи дека е крут, и таков е направен за да биде цврст телефонот, а не да се витка место да пука.
И трето, ако го седнам секој телефон на светот отиде по ѓаволите, не е само Ми 5.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Изгледа човекот на видеото е прејак па толку лесно го витка телефонот ...

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Се додека телефонот не пука, не се витка при нормално користење, таман си е. Ова тестовиве глупави знам зошто се прават, но незнам зошто се коментираат...

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage