kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.070
- 7.756
Исто и у салон. Ако не у првиот...Јави се на корисничка поддршка, кажи некоја информација за тебе и ќе ти го кажат пинот. Треба и малце да ги шармираш
Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk
Исто и у салон. Ако не у првиот...Јави се на корисничка поддршка, кажи некоја информација за тебе и ќе ти го кажат пинот. Треба и малце да ги шармираш
Мислам дека неможе, не е така направен тој глобален search.. Има доста под-под-под-подесувања, и тоа ќе биде карамболКога веќе правите промени, може ли да ги додадете и ставките од сетингс во глобалното пребарување (swipe up)?
http://prntscr.com/azp2m5 НЕ работиЗнам дека некои имаат потешкотии да го отклучат BL иако им стигнала порака дека им е дозволено.
После неколку дена читање, излегува дека IP адресата од каде што пристапувате има некоја блокада (од страна на кинезите). Зошто незнам, но би требало лесно да се тргне дури и со најпростиот VPN.
Најчестите проблеми се:
- can't verify device
- заглавени на 50%
- или mismatched accounts
Еве едно програмче, кое е просто но ќе заврши работа:
1. Симнете го TunnelBear на PC (треба да работи и на Windows 10 Pro x86-64). Направете Аccount.
2. После инсталацијата и изберете ја земјата Hong Kong SAR и кликнете ОК.
3. Кога ќе се воспостави VPN конекција успешно, стартувајте го Mi Unlock Tool (run as administrator), логирајте се нормално, и би требало да стигнете до 100 %
Ве молам пишете искуство како ќе поминете.
Инфо: http://forum.xda-developers.com/red...eveloper-rom-unlock-bootloader-t3339246/page5
Пробај друга држава...
Па поентата да срчот е да најдеш нешто што е под-под-под, а не нешто што е под прстМислам дека неможе, не е така направен тој глобален search.. Има доста под-под-под-подесувања, и тоа ќе биде карамбол![]()
Ќе пробамПа поентата да срчот е да најдеш нешто што е под-под-под, а не нешто што е под прстСамо треба да се индексираат насловите на ставките, ништо повеќе.
Ми фали ЕУ ром-от на Redmi Note 3 ProАјде и ова да го постирам тука, чисто да се знае:
НАШИТЕ ПРОМЕНИ - XIAOMI.EU (во однос на Xiaоmi официјалните РОМ-ови):
- Blurred status-bar and notification shade
- Enabled search in status-bar
- Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
- Sunrise/Sunset in the weather app
- Google apps support integrated
- No useless Chinese bloatware apps
- More free RAM due to less background processes
- Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
- Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
- No any Chinese character under the full system
- Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
- No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
- Added real 26 EU languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
- Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
- Added T9 dialer support
- Optimized GPS settings for EU- Optimized Battery consumption
- Optimized RAM consumption
- Deodexed
- И многу повеќе, со оглед на нашето 5 годишно искуство со МОД-ување на MIUI
Откучи си БЛ и ќе бидитМи фали ЕУ ром-от на Redmi Note 3 Pro... ќе има такво нешто за него или ќе биде на кинески ром секогаш?
Ми немаат пратено код а поднесов барање одамна ... се плашам да не го брикнам со тој методот што го постира претходно или да пробам?Откучи си БЛ и ќе бидит
Колку време чекаш ? Се чека повеќе од 10 денаМи немаат пратено код а поднесов барање одамна ... се плашам да не го брикнам со тој методот што го постира претходно или да пробам?
Пробај, нема опција за брикување, тоа е само за отклучување...Ми немаат пратено код а поднесов барање одамна ... се плашам да не го брикнам со тој методот што го постира претходно или да пробам?
Се трудам.. Само да не останам труден на крајБанки кога ? Мај е
Sent from my D6503 using Tapatalk
Колку време чекаш ? Се чека повеќе од 10 дена.
Симни го mi unlock програмот и пробај да се најавиш и стај го телефонот во фастбут мод и пробај да видиш дали ќе пројде, мојов пројде денеска...Ми немаат пратено код а поднесов барање одамна ... се плашам да не го брикнам со тој методот што го постира претходно или да пробам?
на кој ром пројде кај тебе? ја сум на 7.1.3.0 не бива а и се откажав некако.Симни го mi unlock програмот и пробај да се најавиш и стај го телефонот во фастбут мод и пробај да видиш дали ќе пројде, мојов пројде денеска...
Али ако си на кинески ром
Аха, сега за сега неам намера некако ногу замарање ми е девелопер па дали ке се отклучи итн, ке почекам на миуи8 со 6.0 андроидНа кинески девелопер само потенцирав....
За 6 дена веројатно.
На 10 мај ќе биде претставен а дали ќе го пуштат ќе видиме...За 6 дена веројатно.
А се знае ли на која Андроид верзија ќе се базира? Посебно за РН2.
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00194A
1.590,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден