Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Дали некој што сега брзо се префрлил на MagenraTV автоматски му се овозможуваат останатите канали и опции на MagentaTV GO апликацијата?

Дека јас сум сеуште на MaxTV и на MagentaTV GO не ги имам и останатите канали што ги имам на MaxTV.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.265
795
delicon.mk
Дали со новата Magenta TV и новиот ресивер е потребен посебен лан кабел до ресиверот како порано?
Или може директ на лан кабел од мојот рутер? Моментално нивниот рутер (huawei) е во бриџ.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315
Дали со новата Magenta TV и новиот ресивер е потребен посебен лан кабел до ресиверот како порано?
Или може директ на лан кабел од мојот рутер? Моментално нивниот рутер (huawei) е во бриџ.
Мислам дека и преки ВиФи може да работи.
Имаш Хуавеи во бриџ и Магента ТВ?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Можеш преку wifi ако не сакаш да тегнеш кабли

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Сѐ вози преку еден лан кабел, и оптиката и новите МагентаТВ уреди.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Не секој huawei рутер работи со магента тв. Ако е од постарите со малите антени, тој што е само со 2.4 гхз ќе ти го заменат со нов (техниколор најверојатно) а оној со подебелите антени и со 5ГХЗ wifi може да работи.
Е сега дали има можност да ти е во бриџ и да имаш магента тв ќе мора да си прашаш. Мислам дека може мада имаше некои заебанции.
А инаку се си оди преку еден кабел, сакаш на wifi сакаш со кабел си работи секако.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Се спомнуваше тука Arena Sport па има најава дека Arena на 15 јули ќе пуштаат уште додатни четири канали.Два Premium, еден за тенис и еден за мото трки.

Дали се планира цел пакет Arena канали да е достапен и во Македонија никој не знае а кога ќе се знае стварно нема одговор. Многу пати ги прашав на Фејсбук Телеком и не добив конкретен одговор.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Eве за ова пишував пред некој ден а ние во Македонија уште ги немаме останатите канали што во Србија ги има Arena Sport неколку години наназад.
1751740498596.jpeg

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Ако се префрлам на оптика тоа значи дека ми го менуваат и MaxTV со MagentaTV или јас мора да побарам за тоа да го сменат?

18 септември 2020
926
865
Македонија
Ако се префрлам на оптика тоа значи дека ми го менуваат и MaxTV со MagentaTV или јас мора да побарам за тоа да го сменат?
Можеш да останеш на старата платформа, доста подобро е Max TV во однос на Magenta TV, ако сакаш прашај и други, но по коментарите на Фејсбук прочитај сам.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Можеш да останеш на старата платформа, доста подобро е Max TV во однос на Magenta TV, ако сакаш прашај и други, но по коментарите на Фејсбук прочитај сам.
Jас би сакал да сменам чисто промена. Можеби подобар е MaxTV ама нема опција 4К а со тоа нема ни Eurosport во 4К ниту во иднина ќе има некакви 4К канали.

Друго логички размислувам на ADSL бакар рутерот од интернетот ми е во едната соба а сега оптика мислам ќе мора кабелот да оди од влезна врата (ако грешам поправете ме) и со тоа рутерот да биде негде близу до влезната врата во дневната така не знам дали ќе може и практикуваат да влечат и кабел и за до соба. Без влечење кабел за до една соба ќе мора во собата да има MagentaTV кој би работел на Wifi.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Повекето ќе ти кажат да го задржиш макств ама сепак земи си магентатв, така барем ќе имаш андроид бокс ако ти притреба за потака.
Размисли си што ти треба и што ти е приоритет.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Повекето ќе ти кажат да го задржиш макств ама сепак земи си магентатв, така барем ќе имаш андроид бокс ако ти притреба за потака.
Размисли си што ти треба и што ти е приоритет.
Телевизорот ми е со AndroidTV и реално не ми е потребен Android box но заради промена би сакал да имам MagentaTV. Ако се мисли дека MaxTV е постабилен мене ми се случувало да не ми работи многу добро пример да е премногу спор кога влегувам во менито во делот со пакети, споро да отвара тв тека, премотување да не работи. Неколку пати ми имаат менувано ресивери.

ADSL интернетот е премногу тиња слаб. Во неделата претпладне одвај гледав телевизија 10 минути гледаш и ќе се укочи, на телефон знае некогаш да кочи Јутјуб на HD се дур не ресетираш рутер.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Телевизорот ми е со AndroidTV и реално не ми е потребен Android box но заради промена би сакал да имам MagentaTV. Ако се мисли дека MaxTV е постабилен мене ми се случувало да не ми работи многу добро пример да е премногу спор кога влегувам во менито во делот со пакети, споро да отвара тв тека, премотување да не работи. Неколку пати ми имаат менувано ресивери.

ADSL интернетот е премногу тиња слаб. Во неделата претпладне одвај гледав телевизија 10 минути гледаш и ќе се укочи, на телефон знае некогаш да кочи Јутјуб на HD се дур не ресетираш рутер.
Епа всушност ти веќе и си решил што ќе правиш, ако ти треба чисто за потврда да ти кажеме ДА нема проблем.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Епа всушност ти веќе и си решил што ќе правиш, ако ти треба чисто за потврда да ти кажеме ДА нема проблем.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ај да бидам и поконкретен ме интересираше и колку корисници се задоволни од MagentaTV и дали сликата е подобра или иста како на MaxTV?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас сум многу повеќе задоволен магента ТВ отколку МахТВ. Подобра слика има (можеби е субјективно но така ми стои) подобар интерфејс, futureproof и сл.
Единствено не е толку респонзивен кога паузираш, враќаш и сл. но не е до толку лошо.
Јас сепак би избрал Магента ТВ во комбинација со оптика.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
HGTV каналот доби превод на македонски јазик а и го овозможија и опција српскиот.

Ај да се надеваме дека ќе добиеме некогаш превод на Nat Geo Wild, Food network тие се единствени од категорија документарни што немаат превод.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Телеком ќе воведе 4 нови спортски канали.
Арена премиум 4 и 5
Арена тенис
Адреналин

А ние што не сме по спортот нема ново за нас.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
да не е поврзано со мове?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
да не е поврзано со мове?
Потврдувам, ги има на Move. 105,106,107,113.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Телеком ќе воведе 4 нови спортски канали.
Арена премиум 4 и 5
Арена тенис
Адреналин

А ние што не сме по спортот нема ново за нас.
Од каде информацијава? Нема уште ништо.

За на MTEL знам веќе се пуштени тие канали.

Не знам кај нас во Македонија зошто ги нема тие Arena Sport 6, 7, 8, 9, 10.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно