Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Каде можам да се пожалам дека поштаров краде пратки освен на инфо мејлот?

Од вторникот пред изборите досега воопшто нема дојдено (ни кај мене ни кај комшии), а пратките си ги означува како испорачани.

Мејл пишав никој не враќа, не ни пробувам да ѕвонам.

Или знаат дека ќе летаат од работа со новава власт па кој што може дрпа.
Не ти краде поштатот туку штом ја скенираат пратката во пошта ја штиклираат и ко испорачана. Ова е веќе пракса пола година а може и повеќе.

Оди во пошта ке ти ги дадат сите пратки. Ако го чекаш поштарот ке се изначекаш.

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate
Не ти краде поштатот туку штом ја скенираат пратката во пошта ја штиклираат и ко испорачана. Ова е веќе пракса пола година а може и повеќе.

Оди во пошта ке ти ги дадат сите пратки. Ако го чекаш поштарот ке се изначекаш.
Штом ја скенира поштарот? Или некој друг?

Јас рачунам дека добива статус испорачана кога физички ќе ја донесе кај мене, па после да означи во некоја си апликација.

Зашто ги имам следено пратките, прво сабајлето е со статус достава/испорака, после се менува во испорачана.

Инаку фала на сите за одговорите: разрешницата беше одење во пошта, таму си ги земав сите пратки. Ужас ама бар за итни пратки може да се најде решение.

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37

Јас рачунам дека добива статус испорачана кога физички ќе ја донесе кај мене, па после да означи во некоја си апликација.

Зашто ги имам следено пратките, прво сабајлето е со статус достава/испорака, после се менува во испорачана.

Инаку фала на сите за одговорите: разрешницата беше одење во пошта, таму си ги земав сите пратки. Ужас ама бар за итни пратки може да се најде решение.
Што ти кажаа таму? Поштарот е проблем или компј. систем за пратки?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium

Порано имаше статус за испорака и испорачано кога ке ја добиеше пратката.

Сега ако приметиш двата статуси се во исто време. Тие на шалтер ги штиклираат како испорачани, и треба да чекаш или поштарот да ти ја донесе за не разумно долго време, или да си одиш и сам да си ја земиш.

Мене пола година не ми ми дале да се потпишам кога подигам пратка. Поштарот некогаш ми звони да ми каже да одам да ги земам, почесто сам гледам дека имам стигнати пратки и си одам да ги земам.

Искрено ова не ми смета, зошто никогаш не ми носеа пратки на врата, туку само ливче со известување. Пак мораше да одам до пошта, па исто ми се фаќа.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
сте имале ваков случај? Миннативе 2 недели добив 20 пратки по виапост најскапата и најважната стои дека ја вратиле? 1716113452183.png

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
сте имале ваков случај? Миннативе 2 недели добив 20 пратки по виапост најскапата и најважната стои дека ја вратиле? Погледнете го атачментот 137492
Да , имав и јас случај исти , а и други членови , пишаа тука пред некое време дека пратките над 22 евра ќе ги враќаат и веројатно ќе ги достават со македонска пошта

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Да , имав и јас случај исти , а и други членови , пишаа тука пред некое време дека пратките над 22 евра ќе ги враќаат и веројатно ќе ги достават со македонска пошта
Сфе да му еб*м ненормално.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ама зошто е тоа така по која ЛОГИКА? Кога се работе за алиекспрес.. Кинезите се легенди како лупнат вредност на пакетот...Пакетот може да пише вредност 40 долара а вистинската вредност да биде 6 долара..исто и може да пише на пекетот вредност 13 долара а да има вредностна роба од 200-300 евра......

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
али га знае точната вредност на пакетот, тоа на пратката шо пишува тоа е за царина

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Ама зошто е тоа така по која ЛОГИКА? Кога се работе за алиекспрес.. Кинезите се легенди како лупнат вредност на пакетот...Пакетот може да пише вредност 40 долара а вистинската вредност да биде 6 долара..исто и може да пише на пекетот вредност 13 долара а да има вредностна роба од 200-300 евра......
Затоа што над 22 евра пратки подлежат на данок , а Виа Пост ваљда немаат начин да царинат пратки.
Моја предпоставка е тоа . А реално гледано RR се обично поскапи пратки така да пак се враќаме на почеток сега веројатно и уште повеќе ќе се чекаат , прво во Виа Пост па ќе ги враќаат па преку Македонска Пошта ...

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Затоа што над 22 евра пратки подлежат на данок , а Виа Пост ваљда немаат начин да царинат пратки.
Моја предпоставка е тоа . А реално гледано RR се обично поскапи пратки така да пак се враќаме на почеток сега веројатно и уште повеќе ќе се чекаат , прво во Виа Пост па ќе ги враќаат па преку Македонска Пошта ...
Многу пратки ми стигале од алиекспрес што на пакетот пишувало вредност 40-50 евра па никогаш не биле царинети...Некогаш се случувало на пакетот да пише 50 долара вредност а пратката да биде одвај 20 долара...Кинезите на жими мајка пишуват вредност и опис на пратката

А ете сега гледам и пратки од 6 долара RR тракинг почнуват да имат...И тие евтини пратки по 6 долара почнале да ги носат виа пост.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Многу пратки ми стигале од алиекспрес што на пакетот пишувало вредност 40-50 евра па никогаш не биле царинети...Некогаш се случувало на пакетот да пише 50 долара вредност а пратката да биде одвај 20 долара...Кинезите на жими мајка пишуват вредност и опис на пратката

А ете сега гледам и пратки од 6 долара RR тракинг почнуват да имат...И тие евтини пратки по 6 долара почнале да ги носат виа пост.
Знам , те разбирам , и јас сум имал пратки од 100-200 долари што некогаш не ги царинеле ама ете овие гледаат на тоа изгледа за жал

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Една пратка за 12 дена чекирана од Виа Пост и две пратки за 14 дена чекирани од МК Пошта.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Работе кај мене веб страницата нивна се фукнционира. Очигледно блокиран си на ИП како ја што бев порано поради многу проверки...:ROFLMAO:
3 имам само ставени во екстензија. Страната на пошта ја неам отворено којзнае од кога.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Мислам дека ова со Ви(л)а Пост ,,вратено во Маѓарска" е најјако. Демек они ја враќаат пратката назад, па овие после ја препраќаат повторно до пошта.
И се ова преку ЈСП оди или? :)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
вака-така, ама ги запознавне скоро сите од персонало на ВиаПост :)
И Горан, и Бекир, и Бојан, и Боби....

П.С.
ме интересира Славица кај им е вработена?
Кадровско?
Славица-славчето е вработена на мобилниот телефон кога и се јавеш проблем да пријавеш она ти зборе.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
се надева дека кје ти срушам некој рекорд, јер има за земанје xD

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно