Прати му на ciposta маил, со фактура и останатите работи за да можат да ја царинат.Дечки ако пишува „недостасува фактура“ треба да направам нешто или да ги чекам да ме контактираат?
Морав да користам mail forwarding услуга во случајов, а валјда тие глупите не прикачиле фактура. Нема врска, само да не ја враќаат до Германија. xDПрати му на ciposta маил, со фактура и останатите работи за да можат да ја царинат.
Да не чекаш картонче дома, па де се мафташ по пошти да носиш.
Проблемот е во "1003 Skopje", цела збрка почнува од таму. Другите градови немаат никакви проблеми со пратките во локалните пошти.Гледам по градовите многу по лошо ви е со поштите
Момци, живеам во Карпош 1 и цело време во адресата за испорака ставам 1000 Скопје, сега го променив бројот во 1020 Скопје, си направив некој проблем или?
Да бидам искрен, очекував дека ти ќе се јавиш, знам дека ги знаеш работиве@Daniel86 Нема гајле, стави го бројот на таа пошта од која подигаш пратки, имаше некаде на сајтот на пошта броеви на сите поштички во Скопје, не знам за другите градови (каде што има повеќе од една).
Но проблемо сињор, дури и подобро е, при сортирање на пратките за локални пошти нема да има збунка или некој новајлија по адреса да бара која ти е локалната пошта.си направив некој проблем или?
Па и јас ја имав истата замисла во глава, затоа и ставив 1020. Него муабетот ми беше да не ги носат директно во 1020 па да ги враќаат во 1000 за проверка па пак назад во 1020 итн.Но проблемо сињор, дури и подобро е, при сортирање на пратките за локални пошти нема да има збунка или некој новајлија по адреса да бара која ти е локалната пошта.
Прв пат го слушам зборот двигатели, или сум неписмен или нечитан.Сосема оф-топик забелешка, но си велам (сосема ненаучно и непроверено), дали оваа тема е еден од клучните двигатели на нови корисници на форумов.![]()
Прв пат го слушам зборот двигатели, или сум неписмен или нечитан.![]()
Шо ќе частиш? xDДенеска поштарот ми донесе 20-тина пратки нарачани во последните 4 месеци
Од каде си друже, која општина?Денеска поштарот ми донесе 20-тина пратки нарачани во последните 4 месеци
Денеска поштарот ми донесе 20-тина пратки нарачани во последните 4 месеци
Да чекам картонче или...
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден