Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Случајно ми се отвори првата страна од оваа тема на форумов. Почната е во 2016-та. Погледнав некои од постовите
И
Ништо не се променило, иста дупка сме останале, што ич не е на арно...
грешка, од 2016 е многу многу полошо

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Мене ме интересира за ваквиот тип на бројчиња LK***SK како Post+ (веројатно доставувач за низ Европа) има информација дека пратката е во МК според тракинг кај нив на веб, а поштата се уште не ја евидентирала?
Интересно...

pepo123

hello world
8 април 2008
173
319
www.google.com
Еве и од мене едно искуство за тие што се нервираат со пратки од памтивек...
Имам пратка со статус 1006 CARINA уште од 19.12.25. Само што се вратив од испоставата под железничка и ми кажаа дека тек сега ја процесираат таа вреќа, дека ќе е наскоро и да следам промена на статус. (Изненадно културно)
Инаку станува збор за шифра RN-JP..

BlaNik

read-only
23 март 2022
15
8
И елс и македонски пошти исто сра*е различно пакување. Не ми се верува дека ќе ги достават. Немам надеж во оваа вукојебиња. Веќе поминаа повеќе од 70 дена. Ако требаше до сега да се преземат од другите пошти значи ќе се преземеа.
Конечно апдејт, пристигната ми е пратката во локална пошта кај мене, до крај на неделава би требало да ми ја предадат . Сепак има надеж

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Мене ме интересира за ваквиот тип на бројчиња LK***SK како Post+ (веројатно доставувач за низ Европа) има информација дека пратката е во МК според тракинг кај нив на веб, а поштата се уште не ја евидентирала?
Интересно...
Од искуство, сите овие пратки (LA/UA...SK), кога добиваа статус дека се во МК, навистина беа пристигнати. Ги доставуваа за неколку дена. Сега дремат по тоа вреќите. Дали на суво или некаде капе врз нив само Господ знае.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
BTW, од 01.02.2026 - ЕЛС почнува да доставува пратки од Алиекспрес. Постигнале некој договор веројатно.
Наплаќаат согласно регуларниот ценовник - ДДВ односно царина и ддв за пратките над 90 евра. Така ми кажаа сега во Тафталиџе...

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
BTW, од 01.02.2026 - ЕЛС почнува да доставува пратки од Алиекспрес. Постигнале некој договор веројатно.
Наплаќаат согласно регуларниот ценовник - ДДВ односно царина и ддв за пратките над 90 евра. Така ми кажаа сега во Тафталиџе...
Веќе некое време праткитете со број мкхххххр ги покажува преку елс

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Конечно апдејт, пристигната ми е пратката во локална пошта кај мене, до крај на неделава би требало да ми ја предадат . Сепак има надеж
Со каков број на следење? Од тие пратки со RR****HU или други? На тие со RR****HU мислев пратки дека ги нема никако. Другите ќе дојдат можеби, дали тие старите што идеа преку виа пост со RR****HU ќе дојдат е знак прашање....Инаку сега новите пратки се со MK*****R бројчиња преку елс. Значи ќе се наплаќа и царина и даноци.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Со каков број на следење? Од тие пратки со RR****HU или други? На тие со RR****HU мислев пратки дека ги нема никако. Другите ќе дојдат можеби, дали тие старите што идеа преку виа пост со RR****HU ќе дојдат е знак прашање....Инаку сега новите пратки се со MK*****R бројчиња преку елс. Значи ќе се наплаќа и царина и даноци.
Само нека ги донесат, нека кршат глава...

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Што би се рекло, нека заглават два до три месеци пратките, па кога ќе дојдат данокот и царината ќе бидат како шлаг на кафе. Сите среќни и задоволни. :ROFLMAO:

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Што би се рекло, нека заглават два до три месеци пратките, па кога ќе дојдат данокот и царината ќе бидат како шлаг на кафе. Сите среќни и задоволни. :ROFLMAO:
наручуваш парче пластика за 55 денари и плаќаш данок цели 9.9 денари за откуп :D која смејурина човече

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
наручуваш парче пластика за 55 денари и плаќаш данок цели 9.9 денари за откуп :D која смејурина човече
прку пошта ќе платиш 200-400 преглед, 2 упшлатници по 75 ден провизија и 9 ден ддв не е 9 туку 500 ден

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
каков преглед не е ова царина па преглед
ти пишав преку пошта ако е, пошта може да бара само ако проверила царина, проверката е 200-400 и оди со уплатница каде има 75 ден провизија и 9 ден ддв на друга уплатница исто со 75, кај приватни се плаќа само ддв, бидеќу приватните плаќаат ддв на влез на цел контигент пратки па си ги наплаќаат од корисниците

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
ти пишав преку пошта ако е, пошта може да бара само ако проверила царина, проверката е 200-400 и оди со уплатница каде има 75 ден провизија и 9 ден ддв на друга уплатница исто со 75, кај приватни се плаќа само ддв, бидеќу приватните плаќаат ддв на влез на цел контигент пратки па си ги наплаќаат од корисниците
Може така да оди ама логички е да не биде така инаку отиде јабана цело купување од али

Manis

hello world
14 јануари 2026
144
57
Што значи сега ова? Дека ако порачам нешто од 7-9/20 долара ќе ми го царинат со ДДВ? Имам порачано некој ситни работи за 7 долара испратени со AliExpress Selection Standard, со LZ*****UZ бројча за следење. Сериозно и тоа ќе ми го царинат со ДДВ? WTF :ROFLMAO:

BlaNik

read-only
23 март 2022
15
8
Од која дата ти е
24/12/2025, еве ми ја донесоа до врата денес
Мислењето е автоматски споено:

RZ…GB

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Што значи сега ова? Дека ако порачам нешто од 7-9/20 долара ќе ми го царинат со ДДВ? Имам порачано некој ситни работи за 7 долара испратени со AliExpress Selection Standard, со LZ*****UZ бројча за следење. Сериозно и тоа ќе ми го царинат со ДДВ? WTF :ROFLMAO:
Не да го царинат ама ќе се плаќа ддв сто посто е сега другарот погоре рече дека морале да наплаќат проверка ама тоа мислам дека само ако има царина се плаќа а царина се плаќа над 90 евра ама ќе видиме у секој случај глупа работа на 50 ден да плаќаш 10 ден откуп или ти ддв

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Не да го царинат ама ќе се плаќа ддв сто посто е сега другарот погоре рече дека морале да наплаќат проверка ама тоа мислам дека само ако има царина се плаќа а царина се плаќа над 90 евра ама ќе видиме у секој случај глупа работа на 50 ден да плаќаш 10 ден откуп или ти ддв
Абе ние пратка со месеци не можеме да добиеме, вие сега почнавте да аздисувате. Само нека ги носат. Ние ем парите дадени, ем маде пратка добивање, сега за ДДВ-то се фативме. Само нека ја избришат мк пошта од равенката и се ќе биде во ред. Нека ги земат тие 20% од мене, алал нека им се...

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
114
127
Денес славиме дупли јубилеј, 100 дена во транзит, 60 дена во вреќа.

1770051734100.png
Рекордот ми е околу 125 во транзит, има големи шанси да го соборам.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Ја мислам дека и нас ќе не прегледуваат у пакет за таа цена :LOL:
вакцини(чипови) ќе ни ставаат . електронски побрзо да иде. :)

Од која дата ти е
на некој од 24,12,25 му ја донеле на друг од 19,12,25 сеуште не обработена,безредие. машала.

вакцини(чипови) ќе ни ставаат . електронски побрзо да иде. :)

на некој од 24,12,25 му ја донеле на друг од 19,12,25 сеуште не обработена,безредие. машала.
да не ми најдете маана можеби во вреќата што ја отвориле била и таа од 24,12,25 или друга вреќа било. споено со 19,12,25.

Последна промена:

mark77

read-only
21 декември 2017
3
1
Денес во пребарување на Македонски Пошти нарачката со LK***SK број не ја ни наоѓа а до вчера прикажуваше дека е во Пошта стигната 22.12.25

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно