грешка, од 2016 е многу многу полошоСлучајно ми се отвори првата страна од оваа тема на форумов. Почната е во 2016-та. Погледнав некои од постовите
И
Ништо не се променило, иста дупка сме останале, што ич не е на арно...
грешка, од 2016 е многу многу полошоСлучајно ми се отвори првата страна од оваа тема на форумов. Почната е во 2016-та. Погледнав некои од постовите
И
Ништо не се променило, иста дупка сме останале, што ич не е на арно...
Конечно апдејт, пристигната ми е пратката во локална пошта кај мене, до крај на неделава би требало да ми ја предадат . Сепак има надежИ елс и македонски пошти исто сра*е различно пакување. Не ми се верува дека ќе ги достават. Немам надеж во оваа вукојебиња. Веќе поминаа повеќе од 70 дена. Ако требаше до сега да се преземат од другите пошти значи ќе се преземеа.
Од која дата ти еКонечно апдејт, пристигната ми е пратката во локална пошта кај мене, до крај на неделава би требало да ми ја предадат . Сепак има надеж
Од искуство, сите овие пратки (LA/UA...SK), кога добиваа статус дека се во МК, навистина беа пристигнати. Ги доставуваа за неколку дена. Сега дремат по тоа вреќите. Дали на суво или некаде капе врз нив само Господ знае.Мене ме интересира за ваквиот тип на бројчиња LK***SK како Post+ (веројатно доставувач за низ Европа) има информација дека пратката е во МК според тракинг кај нив на веб, а поштата се уште не ја евидентирала?
Интересно...
Веќе некое време праткитете со број мкхххххр ги покажува преку елсBTW, од 01.02.2026 - ЕЛС почнува да доставува пратки од Алиекспрес. Постигнале некој договор веројатно.
Наплаќаат согласно регуларниот ценовник - ДДВ односно царина и ддв за пратките над 90 евра. Така ми кажаа сега во Тафталиџе...
Со каков број на следење? Од тие пратки со RR****HU или други? На тие со RR****HU мислев пратки дека ги нема никако. Другите ќе дојдат можеби, дали тие старите што идеа преку виа пост со RR****HU ќе дојдат е знак прашање....Инаку сега новите пратки се со MK*****R бројчиња преку елс. Значи ќе се наплаќа и царина и даноци.Конечно апдејт, пристигната ми е пратката во локална пошта кај мене, до крај на неделава би требало да ми ја предадат . Сепак има надеж
Само нека ги донесат, нека кршат глава...Со каков број на следење? Од тие пратки со RR****HU или други? На тие со RR****HU мислев пратки дека ги нема никако. Другите ќе дојдат можеби, дали тие старите што идеа преку виа пост со RR****HU ќе дојдат е знак прашање....Инаку сега новите пратки се со MK*****R бројчиња преку елс. Значи ќе се наплаќа и царина и даноци.
наручуваш парче пластика за 55 денари и плаќаш данок цели 9.9 денари за откупШто би се рекло, нека заглават два до три месеци пратките, па кога ќе дојдат данокот и царината ќе бидат како шлаг на кафе. Сите среќни и задоволни.![]()
прку пошта ќе платиш 200-400 преглед, 2 упшлатници по 75 ден провизија и 9 ден ддв не е 9 туку 500 деннаручуваш парче пластика за 55 денари и плаќаш данок цели 9.9 денари за откупкоја смејурина човече
каков преглед не е ова царина па прегледпрку пошта ќе платиш 200-400 преглед, 2 упшлатници по 75 ден провизија и 9 ден ддв не е 9 туку 500 ден
ти пишав преку пошта ако е, пошта може да бара само ако проверила царина, проверката е 200-400 и оди со уплатница каде има 75 ден провизија и 9 ден ддв на друга уплатница исто со 75, кај приватни се плаќа само ддв, бидеќу приватните плаќаат ддв на влез на цел контигент пратки па си ги наплаќаат од корисницитекаков преглед не е ова царина па преглед
Може така да оди ама логички е да не биде така инаку отиде јабана цело купување од алити пишав преку пошта ако е, пошта може да бара само ако проверила царина, проверката е 200-400 и оди со уплатница каде има 75 ден провизија и 9 ден ддв на друга уплатница исто со 75, кај приватни се плаќа само ддв, бидеќу приватните плаќаат ддв на влез на цел контигент пратки па си ги наплаќаат од корисниците
Што значи сега ова? Дека ако порачам нешто од 7-9/20 долара ќе ми го царинат со ДДВ? Имам порачано некој ситни работи за 7 долара испратени со AliExpress Selection Standard, со LZ*****UZ бројча за следење. Сериозно и тоа ќе ми го царинат со ДДВ? WTFнаручуваш парче пластика за 55 денари и плаќаш данок цели 9.9 денари за откупкоја смејурина човече
24/12/2025, еве ми ја донесоа до врата денесОд која дата ти е
RZ…GBСо каков број на следење? Од тие пратки со RR****HU или други? На тие со RR****HU мислев пратки дека ги нема никако. Другите ќе дојдат можеби, дали тие старите што идеа преку виа пост со RR****HU ќе дојдат е знак прашање....Инаку сега новите пратки се со MK*****R бројчиња преку елс. Значи ќе се наплаќа и царина и даноци.
Не да го царинат ама ќе се плаќа ддв сто посто е сега другарот погоре рече дека морале да наплаќат проверка ама тоа мислам дека само ако има царина се плаќа а царина се плаќа над 90 евра ама ќе видиме у секој случај глупа работа на 50 ден да плаќаш 10 ден откуп или ти ддвШто значи сега ова? Дека ако порачам нешто од 7-9/20 долара ќе ми го царинат со ДДВ? Имам порачано некој ситни работи за 7 долара испратени со AliExpress Selection Standard, со LZ*****UZ бројча за следење. Сериозно и тоа ќе ми го царинат со ДДВ? WTF![]()
Абе ние пратка со месеци не можеме да добиеме, вие сега почнавте да аздисувате. Само нека ги носат. Ние ем парите дадени, ем маде пратка добивање, сега за ДДВ-то се фативме. Само нека ја избришат мк пошта од равенката и се ќе биде во ред. Нека ги земат тие 20% од мене, алал нека им се...Не да го царинат ама ќе се плаќа ддв сто посто е сега другарот погоре рече дека морале да наплаќат проверка ама тоа мислам дека само ако има царина се плаќа а царина се плаќа над 90 евра ама ќе видиме у секој случај глупа работа на 50 ден да плаќаш 10 ден откуп или ти ддв
Ја мислам дека и нас ќе не прегледуваат у пакет за таа ценакаков преглед не е ова царина па преглед
Нас одамна лек ни нема немора прегледЈа мислам дека и нас ќе не прегледуваат у пакет за таа цена![]()
вакцини(чипови) ќе ни ставаат . електронски побрзо да иде.Ја мислам дека и нас ќе не прегледуваат у пакет за таа цена![]()
на некој од 24,12,25 му ја донеле на друг од 19,12,25 сеуште не обработена,безредие. машала.Од која дата ти е
да не ми најдете маана можеби во вреќата што ја отвориле била и таа од 24,12,25 или друга вреќа било. споено со 19,12,25.вакцини(чипови) ќе ни ставаат . електронски побрзо да иде.
Мислењето е автоматски споено:
на некој од 24,12,25 му ја донеле на друг од 19,12,25 сеуште не обработена,безредие. машала.
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Brown Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M3
16.460,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден