Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Lycamobile

Статус
Затворена за нови мислења.

Ts011

user
31 март 2020
1.423
1.073
А колку корисници имаат лајка?
Според некои сајтови што пребарав има 0.55% од 1.9мил вкупно корисници кај лајка што би било околу 10к. Исто што планирале А1 според тебе.
Јас не знам ниту еден корисник на лајка. Имав некои пријатели што беа на лајка ама се префрлија на други оператори на крај дури и број сменија оти 079 и на други оператори им правеше проблем.
Brojot e blizuu 100k,
aktivni 24/7 okolu 50 000.....
Ne spored sajtovi spored aek, 3.2% bese 3kvartal 2022ra.
I drugo pobitno a1 ne planirale deka ke pustat za 200mkd, 5gb i povici&sms, a samiot A1 toa so 2 gb 250mkd go prodava, a so 5gb - 499. Poradi toa sega mtel so2gb pusti za 299....

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
1.600 годишно (на 360 денови де) со 5гб и неограничени минути и СМСи. И ѕвонење кон странски Лајка броеви за нула денари. Ово нема ни у Београду.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Barajte si cajre, ovie aber nemaat da sredat, a1 pritiska / green i mtel se bunat, da se pokacat cenite i da bidele ramnopravni....pred A1 site...
Јас секако на А1 сум, лајка симот не го користам само стои во телефонот

Ts011

user
31 март 2020
1.423
1.073
1.600 годишно (на 360 денови де) со 5гб и неограничени минути и СМСи. И ѕвонење кон странски Лајка броеви за нула денари. Ово нема ни у Београду.
E taka e, ama duopolot Germanija/Avstrija ne saka taka, a kapak tuka e zamesan i Mtel,kako golema peralna za pari....ama kako vo filmot(skupe pare-oskudacija)i sega vucic se ke proba da se nametne da konkurira so A1, bidejki so telekom ne moze, a da pravi svoja 5g,ke mu treba +3god, samo po 4/5 bazni po naseleno da mestat....a vremeto si vrvi narodot si zaminuva.....

dashbog

lurker
24 јуни 2008
567
809
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Brojot e blizuu 100k,
aktivni 24/7 okolu 50 000.....
Ne spored sajtovi spored aek, 3.2% bese 3kvartal 2022ra.
I drugo pobitno a1 ne planirale deka ke pustat za 200mkd, 5gb i povici&sms, a samiot A1 toa so 2 gb 250mkd go prodava, a so 5gb - 499. Poradi toa sega mtel so2gb pusti za 299....
Моја грешка 2.8 % биле според АЕК. Сепак подобро лајка да зголеми цена и да подобри квалитет и услуга отколку да бараме да поефтинат остнатите.
Не мислам дека имаме скапа телефонија и интернет. Има држави во светот немаат оптика, 5Г и сл.
Треба да целиме кон повисоки плати а не кон поефтини услуги.

18 септември 2020
931
872
Македонија
Моја грешка 2.8 % биле според АЕК. Сепак подобро лајка да зголеми цена и да подобри квалитет и услуга отколку да бараме да поефтинат остнатите.
Не мислам дека имаме скапа телефонија и интернет. Има држави во светот немаат оптика, 5Г и сл.
Се согласувам 100% дека треба повисока плата според стандардит сегашен. Немаме реално лошо нешто од типот интернет, телевизија и мобилна телефонија, имаме само лошо менаџирање на државата.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.931
8.424
Аха според тебе да се вратиме во 2001 година кога имавме "квалитет" ама преплата кон оператор кошташе пола бубрег. И да имам повисока плата сепак не би плаќал нешто повеќе од ова што моментално го плаќам на Лајка.

П.С: Јас не знам за какви проблеми си имате вие со мрежата јас не сум имал проблеми со Лајка, освен пред некој ден кога падна мрежата во цела земја ради некој проблем на А1. Оттогаш немам апсолутно никаков проблем ниту со интернет ниту со телефонија.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Аха според тебе да се вратиме во 2001 година кога имавме "квалитет" ама преплата кон оператор кошташе пола бубрег. И да имам повисока плата сепак не би плаќал нешто повеќе од ова што моментално го плаќам на Лајка.

П.С: Јас не знам за какви проблеми си имате вие со мрежата јас не сум имал проблеми со Лајка, освен пред некој ден кога падна мрежата во цела земја ради некој проблем на А1. Оттогаш немам апсолутно никаков проблем ниту со интернет ниту со телефонија.
Haha bratce ne se praj na toso, znaci isto kako sto nemozese i onekna da se vospostavi povik isto nemozese i vcera. Ne e bitno dali ja koristis ti vo toj period ili nekoj drug. I da, treba da se pokacat cenite na uslugite kaj Lajka ama ne premnogu, spored mene naprimer cenite na Telekabel im se prifatlivi samo da ima i sms.

18 август 2019
1.221
1.195
Со интернетот, а по автоматизам и со телефонот кој е преку интернет (фиксен број). Неколку пати се случува ако ми ѕвони некој кревам, глас не се слуша ниту на едната, ниту на другата страна. Во таква ситуација јас не можам никому да ѕвонам. Мислев дека е до телефонот, ама и други корисници во тој период имаа проблеми.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Со интернетот, а по автоматизам и со телефонот кој е преку интернет (фиксен број). Неколку пати се случува ако ми ѕвони некој кревам, глас не се слуша ниту на едната, ниту на другата страна. Во таква ситуација јас не можам никому да ѕвонам. Мислев дека е до телефонот, ама и други корисници во тој период имаа проблеми.
Za fiksen telefon neznam ne koristam, imam koristeno 5-6 pati i se bese vo red. Internetot mi e super kabelski imam od A1, šiba, nie tuka zborime za mobilnata nemozes da sporeduvas mobilna na lajka so kabelski internet na A1 hahaha.

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Ако поскапи Лајка ти ќе имаш поголема плата? Убаво спомнаа дека 2001г огромни беа цените а платите мизерија.
Абе глеј си работа, Лајка си тера секаде по иста шема и никого не моли да ги поевтини услугите. А дека се скапи за пазарот и неквалитетот што го даваат - скапи се.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
А1 има проблем со мрежата поради лакомост, неколку виртуелни оператори му ја користа истата а не инвестиора во подобра опрема освен сега во 5Г базни станици и слично

18 август 2019
1.221
1.195
Za fiksen telefon neznam ne koristam, imam koristeno 5-6 pati i se bese vo red. Internetot mi e super kabelski imam od A1, šiba, nie tuka zborime za mobilnata nemozes da sporeduvas mobilna na lajka so kabelski internet na A1 hahaha.
Сакаш споредба на мобилна со мобилна? Не можам да направам таква споредба, поради ужасната мрежа на А1 го откажав нивниот број. Морав да излегувам надвор за да добијам колку-толку стабилна врска. Затоа не ми ги фали (и брани), имам доволно искуство со нив.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Сакаш споредба на мобилна со мобилна? Не можам да направам таква споредба, поради ужасната мрежа на А1 го откажав нивниот број. Морав да излегувам надвор за да добијам колку-толку стабилна врска. Затоа не ми ги фали (и брани), имам доволно искуство со нив.
Hahahahah brat se slusas sto zboruvas, Lajka ja koristi mrezata na A1 aloo istata mreza e nemoze ti da bides po zadovolen od Lajka koga ja iznajmuva mrezata od A1, cukni ja malku glavata.

• ми се допаѓа
Реакции: marv
18 август 2019
1.221
1.195
Немам намера повеќе да објаснувам. Убаво напишав дека со Лајка досега не сум имал проблеми.
А за чукнување глава, треба некој да ја чукне (малку појако), а тоа не сум јас.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Немам намера повеќе да објаснувам. Убаво напишав дека со Лајка досега не сум имал проблеми.
А за чукнување глава, треба некој да ја чукне (малку појако), а тоа не сум јас.
Bratce ti kazuvam samo deka istata mreza ja koristat i dvata operatori i ne e vozmozno toa, a i mrezata e na A1 znaci nivnite korisnici imaat prioritet, nema teoretski sansi da nema mreza na A1 a na Lajka da ima moze samo obratno da e.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Им вртам во контакт центарот и вика избравте непостоечки број.
Бројот што го вртам е 0791212 (тој што им е на веб страницата). Дали го имаат сменето бројот или што е работава?

Го изгубив телефонот и сега ми треба да се активира друга картица (што веќе ја имам баш за ваков случај). Само треба да ги добијам од контакт центарот.

Ај ако може некој нека помогне.

18 септември 2020
931
872
Македонија
Им вртам во контакт центарот и вика избравте непостоечки број.
Бројот што го вртам е 0791212 (тој што им е на веб страницата). Дали го имаат сменето бројот или што е работава?

Го изгубив телефонот и сега ми треба да се активира друга картица (што веќе ја имам баш за ваков случај). Само треба да ги добијам од контакт центарот.

Ај ако може некој нека помогне.
Пиши им на messenger, можно е таму да ги најдиш. Ѕвони само 1212 така пробај и види. Пробај и преку веб страната побарај ги.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Влези во големите трговски во Скопје преку ден и таму имаат мали бутки...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS