Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Лошо искуство со Анхоч сервис

Статус
Затворена за нови мислења.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
За Гојдо смееме ли да кажеме нешто добро, или и тука ќе важи само негативни работи а позитивните се подразбираат и не треба да се спомнуваат?

На тема за Анхоч сервис не, веќе си го кажа он своето. :)

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Не знам како да ја отворам ми е страв роторот да не го зафркнам

откачи ги антените прво, одврти ги шрафчињата под тие гумички, таа црна пластика ќе отпадне (се гледа каде има прекин на сликата) и ќе добиеш пристап до пцб

upload_2020-8-29_13-27-53.png

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
откачи ги антените прво, одврти ги шрафчињата под тие гумички, таа црна пластика ќе отпадне (се гледа каде има прекин на сликата) и ќе добиеш пристап до пцб

Погледнете го атачментот 90475
Фала.

За тие шо прашуваат, ресет дугмето е тоа малата точка под антените.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
Анхоч салоните се океј али у нивни сервис ни ѓаволот да не влезе.По дно сервис не знам дали постои у државава,боље однеси за сервис кај некој дечко у подрум што работи него у анхоч

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
За се што ќе пратев у анхоч салон морав да ургирам преку тоа девојчето од продажба пошто се купував преку неа инаку веќе ни со неа не комуницирам боље да не ви покажувам мејлови зашто.

Според мене анхоч се дно дна, фини се додека ти продадат нешто ама кога ќе почнеш да ги гњавиш да си ги оствариш правата законски карантирани те игнорираат и на крај фајт. ама сеуште купувам таму кога одредени работи ги нема во сетек и се молам на универзумот да не се расипат. Ако нешто се расипе, повеќе би купил ново него ли да го праќам во сервис.

Така стана со мојата Гигабајт плоча, ја пратив на сервис во Фебруари 2020 и се опростив од неа, веднаш си земав нова од гојдо и за брзо започна карантинот.

За плочата ми се јавија од сервис во април а во куманово ја пратија во мај. Јас ја земав во јули, ради реда. Плочата функционира ја тестирале ама едниот пцие залепен со креп трака дека не се корости оти е расипан.

Take care!

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
За плочата ми се јавија од сервис во април а во куманово ја пратија во мај. Јас ја земав во јули, ради реда. Плочата функционира ја тестирале ама едниот пцие залепен со креп трака дека не се корости оти е расипан.

Под гаранција од кај нив, (ајде корона едно друго) - не ја поправиле него залепиле селотејп врз расипан слот? Ја пратиле во Мај си ја земал во Јули?

Искрен ли си?

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
  • Првиот пат кога ја однесов - надвор од гарантен период одма ја поправија.
  • Вториот пат кога ја однесов во време на почетокот на короната рекоа немал дистрибутерот луѓе, требало време, итн..
  • Третиот пат кажаа дека имаат луѓе во Анхоч ама немале дел (после мое ургирање после трета недела шо се дешава со камерата, затоа мислам дека ја затуриле некаде).

Сега не знам. Тие ја поправаат, дистрибутерот ја поправа ли?

Последна промена:

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Под гаранција од кај нив, (ајде корона едно друго) - не ја поправиле него залепиле селотејп врз расипан слот? Ја пратиле во Мај си ја земал во Јули?

Искрен ли си?

Не станува збор за тоа дали ја поправиле плочата или не, се јавија и ми кажаа дека плочата е физички оштетена и дека не можат да ја уважат гаранцијата, ама се друго на плочата вклучително и електрониката на x16 PCIE слотот е тестирана и работи. Реков ок нема проблем вратете ми ја назад. Тоа беше во Февруари. Во мај ми се јавија од Анхоч Куманово ми рекоа дека плочата е вратена од сервис кај нив да идам да си ја земам. јас ја земав во Јули пошто едноставно заборавив и не ми ја требаше да идам по неа стриктно.

Сега ваљда ме разбра подобро :)

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193
ама сеуште купувам таму кога одредени работи ги нема во сетек и се молам на универзумот да не се расипат
Што и од каде и небитно колку од колку пари да купиш од дупкава наречена македонија е исто.Има поминато време од кога ги ругав анхоч што им платив 600 денари само за беклајт да поправат на тастатура и на крај ми ја расипаа цела тастатура и ми ги вратија тие 600 денари од кога фалеше влакно за да дојде до тепачка кај нив у сервис зашо те гледа у очи и те праи будала,а 4 месеци се бафтав и телефонски и патував до сервис.Се јавувам у дд стор за да прашам за razer deathadder,и типката ми вика дечко не знам што ти е тоа razer прати ми код од производот.Едино со нексио не сум дошол у ситуација да се објаснувам,купив 2 конфигурации за мене 1 за мој другар од нив и сум немал проблем до сеа,освен неколку недоразбирања за утнат производ и слично кои беа одма поправени дури и во еден случај ми беа вратени пари за процесор

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Што и од каде и небитно колку од колку пари да купиш од дупкава наречена македонија е исто.Има поминато време од кога ги ругав анхоч што им платив 600 денари само за беклајт да поправат на тастатура и на крај ми ја расипаа цела тастатура и ми ги вратија тие 600 денари од кога фалеше влакно за да дојде до тепачка кај нив у сервис зашо те гледа у очи и те праи будала,а 4 месеци се бафтав и телефонски и патував до сервис.Се јавувам у дд стор за да прашам за razer deathadder,и типката ми вика дечко не знам што ти е тоа razer прати ми код од производот.Едино со нексио не сум дошол у ситуација да се објаснувам,купив 2 конфигурации за мене 1 за мој другар од нив и сум немал проблем до сеа,освен неколку недоразбирања за утнат производ и слично кои беа одма поправени дури и во еден случај ми беа вратени пари за процесор
Слично и со мене. Различен изговор секој пат.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
Тоа кај сетек е мисловна именка. За едно нешто да вратиш треба да отидеш по 5 пати.
Е како да не бе..

Јес да се говеда (само да не се налути нашево..) во Сет, јес да се изначитав жалопојки овдека на форумов ама има и сјајни ситуации со нив.

Мене на пример за проба ми имаат дадено* многу скап дел. Оставив пари, ми кажа дечкото дека треба да го вратам до крај на смена иначе ќе мора да печати фискална и тоа беше тоа.
Јас што ветив исполнив, тие што ветија исполнија. Сите среќни, сите весели...
Намерно не кажувам каков дел и колку скап за да не ги увалам во проблем.

Нит ми се вујковци, нит ми се стриковци. Секогаш внимавам тоа што го земам да биде спакувано и да биде бренд.
Од друга страна немам никакво мислење за Anhoch освен тоа што сум купувал ситници од типот на кабли, конектори и така тоа, единствена замерка кон нив ми е што ја немаат сортирано онаа листа на производи по азбучен ред па додека се снајдам ми истекуваат очи.
И друга замерка ми е што инсистираат на бофл брендови, имаат некаква чудна љубов само кон Gigabyte ..и то.

*Пред да ми се загне Avid да појаснам дека тоа што го зедов за проба веќе беше отпакувано.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Не станува збор за тоа дали ја поправиле плочата или не, се јавија и ми кажаа дека плочата е физички оштетена и дека не можат да ја уважат гаранцијата, ама се друго на плочата вклучително и електрониката на x16 PCIE слотот е тестирана и работи. Реков ок нема проблем вратете ми ја назад. Тоа беше во Февруари. Во мај ми се јавија од Анхоч Куманово ми рекоа дека плочата е вратена од сервис кај нив да идам да си ја земам. јас ја земав во Јули пошто едноставно заборавив и не ми ја требаше да идам по неа стриктно.

Сега ваљда ме разбра подобро :)

Не баш. Што точно требале да поправат, а не поправиле. Воедно не дека ги бранам ама за физички оштетена плоча во секој сервис би била со неважечка гаранција.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Не баш. Што точно требале да поправат, а не поправиле. Воедно не дека ги бранам ама за физички оштетена плоча во секој сервис би била со неважечка гаранција.

Добро да бидам повеќе прецизен во тоа што сакав да го кажав, поентата ми беше временскиот распон на сервисот што траеше неколку месеци. Временски се крајно неодговорни, ако не ги маваш или им досаѓаш нема ни да им текне да те услужат т.е да ти го поправат/заменат уредот. Ми имаат излагано во пресрет да, ама единствено кога запалам кола и им носам директно на раце во сервис хардвер, вака не е*ат 5% :)

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Налогот.
Секој втор ден викаат кога ќе
се јавам да прашам дека ќе ми јават обавезно.
Еве веќе две недели обавезно се јавуваат.
Камерата остана кај нив, еве веќе месец и две недели.
20200902_222702.jpg

Сега сум убеден дека ме заебаваат тотално, ама тоа е ем бедно ем дрско и губат лојален купувач од кај нив.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Налогот.
Секој втор ден викаат кога ќе
се јавам да прашам дека ќе ми јават обавезно.
Еве веќе две недели обавезно се јавуваат.
Камерата остана кај нив, еве веќе месец и две недели.
Погледнете го атачментот 90572

Сега сум убеден дека ме заебаваат тотално, ама тоа е ем бедно ем дрско и губат лојален купувач од кај нив.

Она "ВОН ГАРАНЦИЈА", со големи букви, и во прв план пред описот на дефектот, треба да ти каже доволно. Или чекај, или земи си ја и пробај среди ја сам.

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
Она "ВОН ГАРАНЦИЈА", со големи букви, и во прв план пред описот на дефектот, треба да ти каже доволно. Или чекај, или земи си ја и пробај среди ја сам.
Новата камера веќе е во МКД.
Си ја земам утре и бришам секаква соработка со нив.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
јас купив тестатура wireless, отидов таму им викам, не се разбирам и идам со девиза ако не знаеш што сакаш купи што е најскапо. да не те гњавам му викам на продавачот, дај која е најскапа. оваа е, некој 4000 денари беше. го прашам тамам ли е, топ е ми вика, нема подобра. ок, ми ја даде. и ја ко ја стигнав дома не ја ни отворив, ја оставив и за заборавив, и по одмори си фанав едно друго и помина месец дена може и два и ми текна пред некое време, ја отварам, ја уклучувам 10 копчиња не работат. им ја однесов ми рекоа остави ја ке ја поправиме. им ја оставив. ми се јавија по неколку дена, одам, таму тој продавачот ми вика од сервис рекоа тамам била. добро му викам, ајде вклучи ја кај тебе. ја вклучи, кога оп, копчињата не работат. аха, добро. запиша таму што и е ја врати назад на сервис. ми се јавува пак по некое време дојди ја средија. одам, ја земам, нели луѓе сме, а и за anhoch само најдоро имам слушано, плус за знаеше и он и јас што е како е и штом ми вика средена е значи треба да е средена. стигнувам дома, ја вклучувам, оп, па не работат истите копчиња. на крај фанав сам, ја отворив, ја средив, проблем беше што копчињата на она гумичките не допираа добро па само им ставив малку хартија да се пополни, и ете ја работи се уште. така да мое прво и последно искуство со нив, ужас т.е. не ужас, ок беа, културни се ко шо треба, брзи, само што не ја поправија. :D

dipetar

hello world
1 мај 2019
370
150
јас купив тестатура wireless, отидов таму им викам, не се разбирам и идам со девиза ако не знаеш што сакаш купи што е најскапо. да не те гњавам му викам на продавачот, дај која е најскапа. оваа е, некој 4000 денари беше. го прашам тамам ли е, топ е ми вика, нема подобра. ок, ми ја даде. и ја ко ја стигнав дома не ја ни отворив, ја оставив и за заборавив, и по одмори си фанав едно друго и помина месец дена може и два и ми текна пред некое време, ја отварам, ја уклучувам 10 копчиња не работат. им ја однесов ми рекоа остави ја ке ја поправиме. им ја оставив. ми се јавија по неколку дена, одам, таму тој продавачот ми вика од сервис рекоа тамам била. добро му викам, ајде вклучи ја кај тебе. ја вклучи, кога оп, копчињата не работат. аха, добро. запиша таму што и е ја врати назад на сервис. ми се јавува пак по некое време дојди ја средија. одам, ја земам, нели луѓе сме, а и за anhoch само најдоро имам слушано, плус за знаеше и он и јас што е како е и штом ми вика средена е значи треба да е средена. стигнувам дома, ја вклучувам, оп, па не работат истите копчиња. на крај фанав сам, ја отворив, ја средив, проблем беше што копчињата на она гумичките не допираа добро па само им ставив малку хартија да се пополни, и ете ја работи се уште. така да мое прво и последно искуство со нив, ужас т.е. не ужас, ок беа, културни се ко шо треба, брзи, само што не ја поправија. :D
Мене ме мотаат, намерно, повеќе од месец

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Мене ме мотаат, намерно, повеќе од месец
Ке ти дадат нова,ти средив работа.Пратив кај надлежните,целата тема ја прочитаа,и ми ветија во најбрзо време ке ти дадат нова.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Сето тоа не дава за право некој да каже дека темата треба да се избрише..целиот моабет беше за тоа.

Па нормално дека не дава право. Секој може да каже што сака.

Оди во Анхоч и (пробај) земи рутер без да платиш па пиши ми тука (како си поминал).

Јас на времето од Анхоч земав цели играчници, па не ги плаќав одма на каса, ги плаќав на фактура после месец дена, а камо ли па 20 рутери :)

Улешура :D

За Гојдо смееме ли да кажеме нешто добро, или и тука ќе важи само негативни работи а позитивните се подразбираат и не треба да се спомнуваат?

Сеа и на Гојдо ли ќе му бидеш адвокат :) отвори на темата за искуства со форумџии и ќе видиш дали смеете да кажете или не смеете.

Надвор од гарантен период е.

Well, that explains a lot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно