Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

nikola_sk1987

read-only
3 ноември 2009
16
0
Mojata e Visa eletron и првата и вторава. А иначе на некои што им го блокирале акаунтот доколку подобро прошиташ се работи доколку цело време ги примаш парите на PAYPAL како подарок и паѕпал не наплаќаат трансакција. Значинемаат никаков ќар од тебе и затоа те банираат. Они мислам дека за 95% од картиците знаат дека се со финта но доколку си работиш легално не те чепкаат, бидејќи секоја картица си има од која земја потекнува и не се мутави да пишеш Словенија, а картица Македонија, но се додека работиш „легално“ ќе си имаш PAYPAL

П.С. може ли уште некој со случај како мојот што не ни примаше картици да проба да убаци и да го потврди овој процес?

Angel-888

read-only
26 септември 2011
4
1
Здраво на Сите

На 23.09 пробав да се регистрирам со картичка VIsa од тутунска банка
не ми ја прифатија се обидов сега пред неколку минути и успешно се регистрирав
одземени ми се €1.50 EUR
Сега чекам код со 4 цифри кој треба да го внесам тука
Confirm my debit or credit card
еве како изгледа

Сега само чекам код па мислам дека ќе успее

:bravo:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дали ја внесе Македонија под држава кога го правеше акаунтот? извини ама немам искуство со Paypal и незнам како иде постапката, па ме интересира дали наведе све како што треба дека си од Македонија и слично, и се регистрираше на Paypal без никаков проблем? фала.

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
каков PayPal, какви бутури, какви бакрачи. и тие не се цвеќиња за мирисање откако излегоа скандалите со асанж и викиликс. подобро и нека не влегуваат.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
каков PayPal, какви бутури, какви бакрачи. и тие не се цвеќиња за мирисање откако излегоа скандалите со асанж и викиликс. подобро и нека не влегуваат.

Де види да не си утнал иљачите?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Што кажува PayPal:
You do not need to do anything to accept the changes as they will automatically come into effect on the Effective Date. Should you decide you do not wish to accept them you can notify us before the Effective Date to close your account immediately without incurring any additional charges.

Еве линк да следите дали ја има Македонија(самиот линк кажува):
https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_display-approved-signup-countries

Мое гледање на тоа што кај некого работи истата финта:
Сте можеле да извадите, бидејќи Македонија е “approved country“, односно, картичките после 7-ми септември работат, иако неможе да се избере како земја.
На овој линк стои уште како Upcoming Policy: https://cms.paypal.com/ru/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&fli=true&content_ID=ua/upcoming_policies_full

И како што разбрав(како што стои во договорот) - од 7-ми кој е активен:
cmspaypalcomiecgibincmd.jpg

Според мене, PаyPal ќе не вклучи оваа недела-најкасно за 2, а ќе можеме да продаваме до крајот на годинава, или пак веднаш. Во прилог на ова оди соопштението на НБС, а бидејќи сме во исти кош со Србија, мислам дека и Владава расчисти со тие закони и сега само се чека на PayPal.

nikomnt

read-only
26 септември 2011
2
0
Само што пробав со Visa од Тутунска Банка и не ја прифаќа како и порано исто.:ua:

baronn

read-only
23 септември 2011
6
1
За Утре има закажано упдате на ПеиПал,на листата се и Македонија Србија и Црна Гора.Е ако не не стават и утре значи изгледа немат намера да не има во скоро,и пак се ке се сведе на Шпекулации.
Само гледам Црна гора ја Ставиле во Европа 1,а нас не Поместиле во Европа 2

Upcoming Policy Updates

This page informs users in advance of important changes to the PayPal service, its User Agreement, or other policies. This page displays policy updates with future effective dates. Go to “Past Policy Updates” for previous policy updates.
Amendment to the PayPal User Agreement and Privacy Policy

Effective Date: Sep 07, 2011

Europe I Belgium, Canada, Channel Islands, Cyprus, Estonia, France (including French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Reunion and Mayotte) , Germany, Gibraltar, Greece, Ireland, Isle of Man, Italy, Luxembourg, Malta, Monaco, Netherlands, Portugal, Montenegro, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, United Kingdom, United States, Vatican City State.

Europe IIEurope II Andorra, Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macedonia, Moldova, Poland, Romania, Russian Federation, Serbia, Switzerland, Turkey, Ukraine.

https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full

nikomnt

read-only
26 септември 2011
2
0
Значи нема да има Paypal за Македонија уште долго, долго време, бадијала радување..........:plachko2:

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
За Утре има закажано упдате на ПеиПал,на листата се и Македонија Србија и Црна Гора.Е ако не не стават и утре значи изгледа немат намера да не има во скоро,и пак се ке се сведе на Шпекулации.
Само гледам Црна гора ја Ставиле во Европа 1,а нас не Поместиле во Европа 2

Upcoming Policy Updates

This page informs users in advance of important changes to the PayPal service, its User Agreement, or other policies. This page displays policy updates with future effective dates. Go to “Past Policy Updates” for previous policy updates.
Amendment to the PayPal User Agreement and Privacy Policy

Effective Date: Sep 07, 2011

Europe I Belgium, Canada, Channel Islands, Cyprus, Estonia, France (including French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Reunion and Mayotte) , Germany, Gibraltar, Greece, Ireland, Isle of Man, Italy, Luxembourg, Malta, Monaco, Netherlands, Portugal, Montenegro, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, United Kingdom, United States, Vatican City State.

Europe IIEurope II Andorra, Albania, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Macedonia, Moldova, Poland, Romania, Russian Federation, Serbia, Switzerland, Turkey, Ukraine.

https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/upcoming_policies_full

Ова е веќе направено...Македонија ја има на листата...А и претходно пишавме дека Црна Гора е во Европа 1. А за кој апдејт збориш? Следниот е на 11 Октомври, не утре, како што знам.

gkidd

read-only
26 ноември 2010
10
0
Јас би ви препорачал да не ја правите финтата со Словенија или Кипар. Јас направив и со двете. И што ми се случи? Одкако примив средства на сметката (околу 60 евра) PayPal ми ја блокира сметката, со образложение дека мојата локација не е соодветна со онаа што ја имам внесено во информациите. За да ја одблокирам сметката треба да пратам лична карта или пасош на кои јасно се гледаат сите информации што треба да се внесат во креирање на сметка, што значи се освен број на л.карта, матичен бр. и број на пасош. Ама при бидејќи јас не живеам ниту во Словенија ниту во Кипар, ништо од бизнисот...

Така да не би препорачал на никого да си го лаже умот со вакви "финти"...

П.С. Ако ми ја одблокираат сметката ќе ви кажам.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.704
3.351
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Нема да ти ја одблокираат не се надевај :) Инаку може да прашаш по хак форумиве прават изгледа некои малверзации и може да ти ја одблокираат ама за тоа сигурно ќе ти земат 40евра од тие 60 :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно