Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
Само што ја завршив четворката, и реално синглплеерот не е до толку лош како што некои го прават. Да, мултиплеерот е главната компонента, ама за него ќе треба малце да почекам.

BF4_Trials_dblwidedeal_627x335_en_US.jpg

На ред е Bad Company 2, но за жал не може да ми се сочува прогресот. Го има некој искусено проблемов?

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Само што ја завршив четворката, и реално синглплеерот не е до толку лош како што некои го прават. Да, мултиплеерот е главната компонента, ама за него ќе треба малце да почекам.

Погледнете го атачментот 43554

На ред е Bad Company 2, но за жал не може да ми се сочува прогресот. Го има некој искусено проблемов?

Пробај со друг крак, пач и сл.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ја проба ли некој DOOM на R.G. Mechanics?
Работи ли?

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Нема бре крак, какви црни R.G. Mechanics
Ко што немаше за Tomb Raider па некако без крак ја изиграв беспари.
Ќе пробам вечер, па ќе пријавам.
Како и да е, да не ја кракнеа Tomb Raider, ќе ја купев, ама за Doom ако нема крак, не давам пари се док не ја пуштат на мегасејл од 5 долари.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Не. Имаше само некој аутокликер програм на среќа ја кракираше и тоа беше само.
Да, па затоа реков без крак. Кај мене, имав среќа упали, ваљда сум бил меѓу првите, после кога почнаа масовно со него, веројатноста да ти успее драстично се намали.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Ко што немаше за Tomb Raider па некако без крак ја изиграв беспари.
Ќе пробам вечер, па ќе пријавам.
Како и да е, да не ја кракнеа Tomb Raider, ќе ја купев, ама за Doom ако нема крак, не давам пари се док не ја пуштат на мегасејл од 5 долари.
За 2-3 години ќе биде таа цена :D

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Со денуво пола од сиромаштијава ќе отиде на f2p игрите и ќе си тера таму, па чат пат кога ќе излезе нешто добро ќе купат. Со ова повеќе луѓето ќе мислат на што да потрошат 50-60 евра и ќе си гледаат да максимизираат value за своите пари. Според мене најмногу value имаат online игрите, каде што можеш да утепаш илјадници саати.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Епа така е, ја во тој случај ќе си чекам по 2 - 3 години док да има максимален дроп на цени и тоа е тоа.
Барем нема да има потреба секогаш да имаш современ хардвер.
Ќе играм 2 - 3 години стара игра, на хардвер 3 - 4 години стар, во секој случај лек за сиромаштија ќе се најде некако.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Ако е за на Steam, можете да се договорите до 6 луѓе да си ги поделите трошковите, и еден да ја купи играта, и да ви направи Family Share, и сите ќе можете да ја играте. :)
Негативната страна е што ако тој што ја купил играта, се пушти на Steam и игра било што, преку Steam, нема да може другите да ја играат туку само он.
Така да, со добра организација еве ви солидно решение. Ем ефтино се плаќа, ем се игра.
40/6=6.5 евра, по 400 денари од човек. :)
Т.е. се лажам, активно може на 5 луѓе тој што ја купил да ја подели играта. Откако ќе ја завршат, може да ги исклучи нив од Family Share и други да приклучи да ја играат.
Е сеа, многу време ќе се чека, пошто активно од 2ца истовремено не верувам дека може да ја играат повеќе ( еден од x часот до x часот, и после кога нема да игра он, другиот да игра, и така да се менуваат некако). :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Еве што изиграв март-мај (што сум пропуштил) и што препорачувам

Battlefield 4 - кампањата е ок, мултиплеер топ. Моментално повеќе луѓе ја играат нејзе од Hardline+Battlefront заедно.
Middle Earth Shadow of Mordor - добра игра, го користи FreeFlow системот (како бетмените), ја изиграв и главната и двете DLC-a и пак мислам дека можела да биде поголема и подобра.
Metro 2033 - Супер приказна, малце делува депресивно на почеток ама брзо станува интересна, следна е Last Light
Dark Souls: Prepare to die edition - Добра игра, лош порт. И покрај тоа скоро ја завршив, ми остана уште Gwyn. Фрејмрејтот е заклучен на 30, ама знаеше да падне на 15 (во blight town на пример). Со DSFix се отклучуваат фрејмовите ама после има багови (паѓаш од скали, губиш invincibility frames итн.)
Alien Rage - Типичен конзолашки FPS, добар за два-три дена играње. Толку и трае кампањата (околу 6-7 саати)
Sniper Ghost Warrior 2 - Интересна полу стелт игра. Сепак Sniper Elite V2 ми беше поинтересна и посмешна.
Grid Autosport - некако ме разочара. Кариерата воопшто не ми се свиѓа како е поделена на дисциплини, фалат повеќе медали, повеќе награди за постигнатото и слично - за да те мотивираат повеќе да ја играш кампањата која онака здосадува брзо. Grid 2 не сум ја играл, а Grid 1 е за мене подобра игра, исто Shift 2 Unleashed кога веќе зборам за arcade sim-like racing.
Red Faction: Armageddon - уште ја играм, сега за сега ми е интересна.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Еве што изиграв март-мај (што сум пропуштил) и што препорачувам

Battlefield 4 - кампањата е ок, мултиплеер топ. Моментално повеќе луѓе ја играат нејзе од Hardline+Battlefront заедно.
Middle Earth Shadow of Mordor - добра игра, го користи FreeFlow системот (како бетмените), ја изиграв и главната и двете DLC-a и пак мислам дека можела да биде поголема и подобра.
Metro 2033 - Супер приказна, малце делува депресивно на почеток ама брзо станува интересна, следна е Last Light
Dark Souls: Prepare to die edition - Добра игра, лош порт. И покрај тоа скоро ја завршив, ми остана уште Gwyn. Фрејмрејтот е заклучен на 30, ама знаеше да падне на 15 (во blight town на пример). Со DSFix се отклучуваат фрејмовите ама после има багови (паѓаш од скали, губиш invincibility frames итн.)
Alien Rage - Типичен конзолашки FPS, добар за два-три дена играње. Толку и трае кампањата (околу 6-7 саати)
Sniper Ghost Warrior 2 - Интересна полу стелт игра. Сепак Sniper Elite V2 ми беше поинтересна и посмешна.
Grid Autosport - некако ме разочара. Кариерата воопшто не ми се свиѓа како е поделена на дисциплини, фалат повеќе медали, повеќе награди за постигнатото и слично - за да те мотивираат повеќе да ја играш кампањата која онака здосадува брзо. Grid 2 не сум ја играл, а Grid 1 е за мене подобра игра, исто Shift 2 Unleashed кога веќе зборам за arcade sim-like racing.
Red Faction: Armageddon - уште ја играм, сега за сега ми е интересна.
Од каде купуваш време? Од трафика ли? :D

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ништо од Doom.
Мислам, по се изгледа работи судејќи по коментарите на форумот, ама многу е тупаџиски тоа што го бараат.
Прво ја инсталираш играта по нивни упатства.
После вика креирај акаунт на нивниот сајт, кликни на некојси таму банер, ќе ти старта игра (веројатно некоја flash игрица) и кога ќе стигнеш до левел 15 да им пратиш скриншот по е-маил.
После, им праќаш конекција по team viewer и ако несакаш да си на PC можеш да си одиш (освен ако си на динамичка па мораш да дремеш пред PC).
И они во толку и толку саат по Московско време ќе ти се закачат преку team viewer и ќе ти ја активираат играта.
По коментарите, работи топ.

За да се нафати човек на ова треба да инсталира свеж Windows само со драјвери, да ги отштека сите други дискови и да види дали ќе упали.
Ако упали, тогаш да ја изигра играта дедицирано само неа и ништо друго, дури ни e-mail да не си провери човек, да ја заврши, да реформатира све одново... ама па така ти ја знаат IP адресата и може да им станеш интересен...

Нема шанса.

Иначе „услугава“ ја нудат за:

ДОСТУПНЫЕ ИГРЫ:
- Rise of the Tomb Raider
- Just Cause 3
- DOOM
- Far Cry Primal Apex Edition

БУДУЩИЕ ИГРЫ:
- Total War: WARHAMMER
- Hitman 2016
- Unravel

Да, по се изгледа Sony и најде крај на пиратеријата.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
14rwyd.jpg

alekso666

hello world
6 декември 2013
93
110
Skopje
alekso666's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1800X (OC-3.9) & CM Nepton 240M - Water Cooling
Motherboard
ASRock X370 Taichi AM4
Storage
SSD-Corsair Force LX 256GB(OS), 2 SSD RAID 0-Samsung 850 EVO 500GB(1TB), WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard 850W
RAM
G.SKILL DDR4 TridentZ Series 32GB (2 x 16GB)
Video card
Gigabyte GeForce GTX 1070 XTREME Gaming
Case
Cooler Master Storm Enforcer
Mouse
Bloody R8 Wireless 1ms 3200-DPI
Keyboard
Genius Full speed Pro Gaming MANTICORE 1ms (Full-Color Backlight,Eight Macro Keys, 2 USB Ports)
Audio
Headphones Kingston HyperX Cloud
Monitor
ASUS PB287Q True 4K UHD-1ms, 28-inch, pixel density 157 PPI, 10-bit
OS
Windows 10 Pro 64bit ®
ARK:Survival Evolved :eek:h:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.214
Струмица
После гледање на ова видео ќе ти стане жал ако не ја пробаш Doom на Ultra Settings + Ultra Violence + квалитетно аудио. 1080ката е must-have.
Сега дури осетив што направиле со играва.. кои детали чоече.

Не сум веќе некојси гејмер ама ова искуство дефинитивно ќе сакам да го доживеам.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
После гледање на ова видео ќе ти стане жал ако не ја пробаш Doom на Ultra Settings + Ultra Violence + квалитетно аудио.
Еве мене ми стана жал и се решив да потрошам 1000 евра за да зеам PC кој би можел да тера на тој сетинг.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Игра некој H1Z1: King of the Kill? Ако има некој нека ми пише по ПП да играме некад заедно, една од најинтересни и најдинамични шутери што имам играно. Играта е во Алфа и има многу багови ама ја немам потрошено подобри 20 евра, како стар пуцач и главна игра CSGO, оваа ми стана главна игра и целата тензија додека ја играш сам против сите, прејако е. Кантер ми е досадна кога ќе пуштам сега :D

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Quantum_Break_cover.jpg

Вреди секоја потрошена минута симнувајќи ја и играјќи ја! Чоече реинкарнација на Max Payne со боља графика бољи гејмплеј се разбира. Одлична за оние кои не сакаат да се замараат многу со приказна, ама сепак да знаат што се случува. На вториот акт сум :monster:
Remedy nailed it скроз

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно