Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Која игра ја плешаш во моментов?

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
Моментално ја завршив Wolfenstein the new order, а сега преминувам на Wolfenstein the old blood. Многу јак серијал :D

Вредет за 40 GB?

Иначе моментално играм DmC по не знам кој пат, многу хејтери имаше играва поради новиов стил на Данте ама мене ми е по badass.
dmc_wallpaper_by_animapura-d5v4m5x.jpg

Nightingale

lurker
28 јануари 2014
618
533
За мене да пошто ме потсеќаат доста на dishonored и тоа беше доста јака игрица едвај ја чекам двојката во декември.

Не сум ги пробал до сега, ќе им дадам шанса зошто гледам Bethesda биле и овие, па не верувам дека се лоши :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Сите кажувате само кој која игра ја играл и каква била и каков хардвер барала. А некој да кажеше време како се наоѓа за играње? Едно време пари немав време имав, сеа пари имам време немам, ебати иронијата.

Because, fuck logic, fuck this, fuck that.... Fuck everything!

Sephiroth1

hello world
17 мај 2011
77
112
Sephiroth1's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-4690k & Cooler Master 212+
Motherboard
Asus Z87 Gryphon
Storage
Samsung 840 EVO 120 GB + 1 + 1.5 TB WD Green
PSU
Coller Master V850
RAM
2x4 GB Patriot Sapphire Blue Viper 3
Video card
Asus GTX 970 Strix
Case
Cooler Master 690 III Window
Monitor
Samsung P2470HD

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
После гледање на ова видео ќе ти стане жал ако не ја пробаш Doom на Ultra Settings + Ultra Violence + квалитетно аудио. 1080ката е must-have.
Сега дури осетив што направиле со играва.. кои детали чоече.

Не сум веќе некојси гејмер ама ова искуство дефинитивно ќе сакам да го доживеам.
Doom 3 беше пример за врвна графика своевремено, ваљда опет исто :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Вчера ја завршив Uncharted 4, феноменална игра... Малку фалеше да ја надмине U2 по квалитет. Не ми се свиде истиот рециклиран гејмплеј, се понадевав на нешто ново и донекаде стилот на Drukmann во раскажувањето. Amy Hennig беше за класа подобра, овај ми е некако премногу драма и карактери без suspension.
Графички една од најдобрите што ги имам видено и дефинитивно најубава ПС4 ексклузива. Нивото на детали на одредени локации надминува здрав човечки разум... ПРекумерно расфрлање... Поминуваш покрај одредена локација на 10тина секунди а знаеш дека на неа е работено со месеци. Стварно се надминале Naughty Dog

Потполно истото чувство го имав. Графички играта е одлична, но очекував нешто повеќе во приказната и во гејмплејот. Сите гејмплеј елементи и делови од приказната веќе беа видени претходно...на пример, играње со младиот Дрејк беше далеку поинтересно во тројката, тепачката во барот беше поинтересна во тројката итн...

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Rise of the Tomb Raider е завршена... приказната е врв ( Исус ), гејмплејот е горе доле на слично ниво со постарата. Eдна од најдобрите игри. Вреди. :)
Сега се плеша Doom 2016, одлична оптимизација, на мојот систем со се на максимум, освен AA, кој е подесен на SMAA, вадам 55-90fps. :)

S

Sukhoi

Гостин
Ги имам играно и двете порано, до негде IV/V tier и ми досадија. Ја играв и онаа со авиончиња, ама таа здраво ја оплескаа. Добри игри се само што досадуваат ако играш сам. Највеќе ме нервираше тоа што мораше да се плати за одреден скин, и стварно си ограничен на бесплатен акаунт. Некогаш битките беа нерамноправни, односни V и II tier се во иста битка што е малку глупо, ама ајде оправдано. Во секој случај и двете игри се боље од War Thunder, освен World of Warplanes, којашто пропадна.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Ги имам играно и двете порано, до негде IV/V tier и ми досадија. Ја играв и онаа со авиончиња, ама таа здраво ја оплескаа. Добри игри се само што досадуваат ако играш сам. Највеќе ме нервираше тоа што мораше да се плати за одреден скин, и стварно си ограничен на бесплатен акаунт. Некогаш битките беа нерамноправни, односни V и II tier се во иста битка што е малку глупо, ама ајде оправдано. Во секој случај и двете игри се боље од War Thunder, освен World of Warplanes, којашто пропадна.

Јас како долгогодишен играч ваков коментар давам:
1. Пред месец дена добив 14 дена премиум поради 6-годишнина од мојот акаунт.
2. Секогаш играм и никогаш не ми здосадила. Сега се воведени некои новитети, како мисии и постигнувања кои се трудиш да ги добиеш па така играта никогаш не здосадува.
3. Пред два месеца со претпоследиот апдејт многу ги подобрија звуците и многу ја подобрија механиката на тенковите. Сега е далеку поинтересно да се игра.
4. Со тек на време човек станува добар па ќофте ги прави обичните играчи. Сега веќе после 6 години искуство, штом почне рундата и некој мија види статистиката, одма бара во Platoon да влезе со мене ама јас ги одбивам. I work alone!
5. Медалите се интересна работа и post-round статистиките. Од сите медали имам добиено, дури и од најтешките. Рекорд на најмногу убиства во една рунда ми е 9 противници, и тоа со артилерија, американската М9 мислам дека беше. Тоа ти е сам против цел тим и да победиш на крај.
6. Графиката е мнооогу поправена плус ако симнеш уште 6Gb detailed textures....

WoWs има уште фурни леб да јаде додека да достигне WoT ама пак и година ипол е стара а оваа е 6-7 години стара.
За WoT јас би рекол дека е една од најдобрите игри било кога направени, а за Online мислам дека нема подобра. Со тие глупостите Дота ич не се сложувам.

MasteR_#0

poweruser
14 декември 2010
2.801
2.557
MasteR_#0's setup  
Processor & Cooler
Core i7 10700K | NH-U12A
Motherboard
Asus Z490 TUF
Storage
980 Pro 1TB | SM961 256GB | WD 1TB Blue EZEX
PSU
Riotoro Enigma G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill SniperX @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 5700
Case
CM H500
Mouse
Logitech G502 Hero | G.Skill MP780
Keyboard
Ducky One 2 SF w/ Kailh Box White
Audio
Logitech 2.1 X-240 | Sennheiser HD 559
Monitor
Dell P2720D
OS
Windows 10 x64
Јас како долгогодишен играч ваков коментар давам:

Викаш дека во споредба со тоа што беше пред 2 години сега е бајаги подобрена? Може и ќе ја пробам пак после испити, прекинав да ја играм август 2014.

Он: BF4 кога имам време, дефинитивно подобра од BF3 во секој аспект, освен тоа што vanilla мапите имаат премногу вертикален гејмплеј и милион агли на кои треба да пазиш, понекогаш знае да биде многу хаотично.

Ама затоа мапите од Final Stand/Dragon Rising се одлични.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
За WoT јас би рекол дека е една од најдобрите игри било кога направени, а за Online мислам дека нема подобра. Со тие глупостите Дота ич не се сложувам.

Не се сложуваш? Како лично не ти се сфиѓа или е објективно полоша игра?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Лично не ми се свиѓа. Не можам да бидам објективен пошто не сум експерт на темата :)

igoooor7

hello world
17 февруари 2015
229
503
Veles
igoooor7's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 10600K + be quiet Dark Rock Slim
Motherboard
MSI B460M Mortar
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + SSD M.2 2280 Gigabyte NVMe 512GB + HDD WD 1T Caviar Black
PSU
CM G650M
RAM
2 x 8 GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury Black CL16 RGB
Video card
MSI GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING X 8G
Case
be quiet Pure Base 500 Window Black
Mouse
Logitech G402
Keyboard
Logitech Mechanical G413 Carbon
Audio
Logitech Z506
Monitor
Gigabyte G27QC - Curved Gaming Monitor | VA Panel | 1440p | 165Hz | 1ms MPRT
OS
WINDOWS 11 Pro 64bit
Некој продаваат DLC по цена на игра ама CD Project RED продаваат игра по цена на DLC. The Witcher 3 - Blood and Wine е нешто одлично. За вкусовите не се расправа ама не можам да поверувам колку е ова добра игра според мене. Story, game play , side quests, graphic ..... итн... Па каков sоundtrack има е тоа е врв. Едноставно оваа игра според мене не е игра на годината, ова е најдобрата игра која сум ја играл. Не велам дека е совршена ама.... ме здрви на столчето пред мониторот.
Малку од музиката која е предобра
View: https://www.youtube.com/watch?v=fkrPD7l_w8U
the_witcher_3_blood_and_wine_expansion_art_1.jpg

Twisted

hello world
3 јануари 2016
285
183
The Witcher 2 Assassin's of Kings, одлична приказна, графиката не е нешто посебно затоа што ја играм на медиум, но сепак не е лоша. Има неколку багови, ама не ми смета тоа. Се на се одлична игра според мене.

ФилипWiz

read-only
7 јуни 2016
6
6
Bioshock според мене една од најдобрите приказни, ако не и најдобрата и прилично интересен и неспецифичен gameplay.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.188
16.309
Леле бе ви текнува ли на играва колку беше легендарна:?
Абе ненормално добра игра своевремено, смешна, забавна и со многу акција.

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.168
3.219
Струмица
Кој не ја плескал оваа низ флиперџилници и не ја свртел значи немал "весело" детство. Мислам на 80's и 90's генерациите.

shinobi.png

Да се потсетите:
Код:
http://www.retrosega.com/game.php?id=578

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
The Punisher 1993 ја вретев со еден жетон :D sorry за оффтопик ама кога сме кај старите веќе.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно