Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој Smartwatch / смартватч би препорачале

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Користам iphone so jailbreak значи тој од апле не се поврзува мора да биде иос 10+ ,кој знае кога ке се подновам со понов иОС, од самсунг с3 или фронтиер не знам кој модел точно имало и лте верзија значи немора тел бодејќи со ифон многу апликации ги нема ( pay timer stopwatch)
Ако знае некој ако користел само саат без тел што не работи? Каде е лимитиран?
Најпрво ми е како саат само еден ке користам само лице ке менувам (битно е да има фри верзии без реклами)
другите опции се добредојдени (безкартично плаќање)

Најбитно е локално да биде достапен да не се замарам со царини

Фала

N56 via jailbroken Monarch

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
Предпоставувам под локално мислиш на достапен во МК, а од друга страна не разбирам зашто би ти требал самсунг/андроид пеј кога нема каде да го користиш а нема ни да има во скоро време.
Бидејки имаш iOS 9 значи имаш телефон пред iPhone 5, не? Samsung Gear S3 вика: Gear S3 pairs with smartphones running Android 4.4 and higher with over 1.5GB RAM, iOS 9.0 and later, and smartphones iPhone 5 and newer. Значи отпаѓа и оваа опција. Иако баш ке го препорачав С3 фронтиер, одлично саатче.
Незнам зашто би сакал паметен часовник ако не е поврзан со телефонот, нема поента, нели тоа тогаш е обичен часовник што треба секоја вечер да го полниш?

Ваљда како опција ти остануваат кинески саати меѓу кои и ксиаоми, ама па незнам зашто... тоа што можеш да го најдеш по анхоч и сет се разноразни полупроизводи кои би ги категоризирал како фрлени пари.

А чек. што е со ЛТЕ, ке купиш сим картица и ке плаќаш претплата за него??? Стварно нема поента самостоен смарт часовник.

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
-Да достапен во МК
-не користам 6+
-во едно видео видов како плаќаат со саат кај што треба магнетна картичка ( или не се користат кај нас такви)
-Сакам да е поврзан ама сега за сега со 6+ неможам затоа сакам да го користам без тел дур се подновам
-Имам картички нема да купам сепак добро е да се има и лте опција

Фала на different point of view

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.207
18.888
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
-Да достапен во МК
-во едно видео видов како плаќаат со саат кај што треба магнетна картичка ( или не се користат кај нас такви)

Ова е сеуште далеку од имплементација не само кај нас туку и по светот, така да нека не ти биде ова кључно.
Како добар смартвоч ми го препорачал Геар С3, ама за да целосно го искористиш најдобро е да ти биде поврзан со соодветен уред. Поддржува конекција со ајфон ама има лимитирани могуќности. Се на се, саатот е одличен и како стендалон уред ако сакаш само да видиш колку е саат. Го има во ледиком/мобеликс за 300 евра или во полеоспорт за скоро 500 (знам, не се нормални!).
Доколку наредно пак земеш ајфон, во тој случај би одел на ајвоч, ама па тој само по себе, неповрзан со ајфон мислам дека е неупотреблив. И за двата телефони иницијализацијата мораш да ја направиш преку конектирање со телефон, ама ајвочов знам и дека без телефон заброаваше и колку е саат ако е извесно време не се пријави дома.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно