Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.212
- 1.182
Не е ли наједноставно строго да забраните пишување на латиница? Кој прекршува правила нека оди малку на одмор.
Има зошто е така. Искуство.Би ги намалил критериумите за нови членови да може да даваат реакции и отвараат теми (пр кај огласите). Моменталните 50 мислења и 50 допаѓања не се баш малку
Малку се. Но не е проблемот до критериумот потребен за да се отвараат теми, туку нивната содржина. Кваклитеот на дискусиите е паднат на многу ниско ниво во поседните две години. Затоа и сум се поретко на форумов...Би ги намалил критериумите за нови членови да може да даваат реакции и отвараат теми (пр кај огласите). Моменталните 50 мислења и 50 допаѓања не се баш малку
Малку се. Но не е проблемот до критериумот потребен за да се отвараат теми, туку нивната содржина. Кваклитеот на дискусиите е паднат на многу ниско ниво во поседните две години. Затоа и сум се поретко на форумов...
Затоа и се ставени тие 50 мислења + 50 реакции. Ако споделиш квалитетна содржина за кратко време и ќе добиеш 50 реакции за таа содржина. Така, админите и корисниците ќе видат со каков лик си имаат работа.Со вакви повисоки критериуми поверојатно е да се зголеми квантитетот а не квалитетот на содржината, оти нови членови ќе пробуваат понабрзина да направат 50- мислења во обид да ја снема рестрикцијата
Ова првично беше така, сега купуваш пакет за огласување и цепаш.Огласников пред сѐ е направен за активните корисници на овој форум, да разменуваат по разумни цени. Не е класичен огласник за надворешни профитери.
И тоа е океј до некаде. Форумот треба од нешто да живее и да се одржува. А ние што сме тука наши веќе се знаеме, знаеме кој и што е. Со новиве членови што плаќаат за огласување треба попретпазливо, but again, плаќаат.Ова првично беше така, сега купуваш пакет за огласување и цепаш.
И тоа е океј до некаде. Форумот треба од нешто да живее и да се одржува. А ние што сме тука наши веќе се знаеме, знаеме кој и што е. Со новиве членови што плаќаат за огласување треба попретпазливо, but again, плаќаат.Ова првично беше така, сега купуваш пакет за огласување и цепаш.
Поради правење мајмунски работи од некои членови беа воведени тие рестрикции порано. Можеби може да се проба да се релаксираат одредено време да видиме даали уште се со ваков ниет луѓето.Да доделувам реакции на мислења потребни ми се 6 месеци членство, сериозно?
Кога би бил мој IT.mk би го намалил барем на 2, не знам од која причина е ова ограничено?
Edit: Избрзав, сега читам погоре најверојатно ради огласник е ова ограничување на оставање реакции на мислења? Повторо ми нема смисла, што ако можам јас реакции да додавам?
Bosko Buha Bombasa, за да објавиш оглас потребно е да имаш најмалку 50 објавени, 50 допаднати мислења и да бидете член на форумот повеќе од 6 месеци.
Кога прегледувам оглас оваа порака е присутна. Зошто не се може во веќе создаден оглас да се коментира? Еднаш сакав да поставам коментар, форумов не ми дозволува. Што е се со претераниве ограничувања?
Бетер се сега.Можеби може да се проба да се релаксираат одредено време да видиме даали уште се со ваков ниет луѓето.
Поради правење мајмунски работи од некои членови беа воведени тие рестрикции порано. Можеби може да се проба да се релаксираат одредено време да видиме даали уште се со ваков ниет луѓето.
Заа коментирањето мислам дека нема ограничувања ако огласот не е истечен или затворен. Ај дај кај кој оглас не ти дава да коментираш.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Навистина публиката е многу променета, тоа демотивира ептен и избрка многу квалтетни членови. Никој не сака да продонесе ништо, ниту го инересира нешто да научат. Еден куп квалтетни теми со многу труд и потенцијал се пропаднати негде низ страните, она што обстојува се теми каде што се мери кој ќе биде поглуп и теми во кои може да се иде офтопик. Тоа е жално но вероватно ерата на форумите полека заминува во историјат. Ген. Зет не им задржува ништо внимание повеќе од 2 мин, така да не можеме да очекуваме дека ќе читаат тема за коај треба 20-30мин.
И да го искористам постов да потсетам дека правилото бр.2 е изменето и додадено дека толеранција е 0 за исмејавање и плукање на нашата држава.
Веќе неколку фраерчиња го осетија тоа на своја кожа.
Таман си е вака
Да доделувам реакции на мислења потребни ми се 6 месеци членство, сериозно?
Кога би бил мој IT.mk би го намалил барем на 2, не знам од која причина е ова ограничено?
Edit: Избрзав, сега читам погоре најверојатно ради огласник е ова ограничување на оставање реакции на мислења? Повторо ми нема смисла, што ако можам јас реакции да додавам?
Bosko Buha Bombasa, за да објавиш оглас потребно е да имаш најмалку 50 објавени, 50 допаднати мислења и да бидете член на форумот повеќе од 6 месеци.
Кога прегледувам оглас оваа порака е присутна. Зошто не се може во веќе создаден оглас да се коментира? Еднаш сакав да поставам коментар, форумов не ми дозволува. Што е се со претераниве ограничувања?
Направи уште еден акаунт и ќе бусташ многу побрзо.иако сам на себе си кревам лајкови со друг акаунт
Направи уште еден акаунт и ќе бусташ многу побрзо.
Така си беше, но пошто како нација сме ептен снаодливи кога е во прашање дупки во закон и заобиколување на правила, е тоа воведено. За жал ќе мораш да почекашп уште извесно време за ти се тргнат сите ограничувања или ако не ти се чеке тогаш има опција за членство....изборот е твој.Хахах, изгледа сум погрешно разбран на темава. Хипотетичко сценарио беше, ако пробува администрацијата да закрпи самобустање на овој начин. Прв акаунт ми е ова. Зачленат сум само на уште еден форум My Digital Life и таму нема вакви ограничувања. Затоа и прашав ама се однесе во погрешна насока ова.
TL;DR уште еднаш, мислам дека треба да има дозвола за секој член, и нов и стар да доделува реакции на мислења. Поздрав.
Не видов ниедно конкретно прашање на кое треба да одговорам.
Темата е што би направил ако е твој.
Си кажа што би направил...кучињата лајат карванот врви...
Зошто тогаш седиш на форумот уште, кога само 30тина члена ќе останат?Затоа ќе останете само тие триестина членови на форумот, ама ок може тоа е и целта![]()
"quality over quantity"Затоа ќе останете само тие триестина членови на форумот, ама ок може тоа е и целта![]()
Тој му е одјавувачки пост.Зошто тогаш седиш на форумот уште, кога само 30тина члена ќе останат?
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
TABLET LENOVO IDEA TAB TB336FU+ Lenovo TAB PEN w/PROTECTIVE CASE , 11", 2.5K (2560x1600) IPS 90Hz, 8GB DDR4, 256GB Memory, Camera Front-5MP, Rear-8MP,ZAFR0489RS
13.900,00 ден
SSD M.2 1TB CRUCIAL P310 NVMe PCIe Gen4, CT1000P310SSD8
9.960,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден