Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Кога би бил твој IT.mk....

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Би ги намалил критериумите за нови членови да може да даваат реакции и отвараат теми (пр кај огласите). Моменталните 50 мислења и 50 допаѓања не се баш малку

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Би ги намалил критериумите за нови членови да може да даваат реакции и отвараат теми (пр кај огласите). Моменталните 50 мислења и 50 допаѓања не се баш малку
Има зошто е така. Искуство.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Малку се. Но не е проблемот до критериумот потребен за да се отвараат теми, туку нивната содржина. Кваклитеот на дискусиите е паднат на многу ниско ниво во поседните две години. Затоа и сум се поретко на форумов...

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Малку се. Но не е проблемот до критериумот потребен за да се отвараат теми, туку нивната содржина. Кваклитеот на дискусиите е паднат на многу ниско ниво во поседните две години. Затоа и сум се поретко на форумов...

Ете јас не ги исполнувам тие критериуми, а сепак може да отворам тема (но не можам да поставам оглас). Со вакви повисоки критериуми поверојатно е да се зголеми квантитетот а не квалитетот на содржината, оти нови членови ќе пробуваат понабрзина да направат 50- мислења во обид да ја снема рестрикцијата

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
А што мислиш дека истите луге што купуваат и продаваат овде ги нема на реклама5 ? Немора да брзаш само за да ти се отворат привилигиите за огласување, злато нема да добиеш секако...квантитетот се гледа и кога ке продаваш ке те проверат каква репутација си имал од минатите мислења тоа посекако....

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Со вакви повисоки критериуми поверојатно е да се зголеми квантитетот а не квалитетот на содржината, оти нови членови ќе пробуваат понабрзина да направат 50- мислења во обид да ја снема рестрикцијата
Затоа и се ставени тие 50 мислења + 50 реакции. Ако споделиш квалитетна содржина за кратко време и ќе добиеш 50 реакции за таа содржина. Така, админите и корисниците ќе видат со каков лик си имаат работа.
Мислам оти имаше и додатен услов - акаунтот да ти е барем 6 месеци стар.

Огласников пред сѐ е направен за активните корисници на овој форум, да разменуваат по разумни цени. Не е класичен огласник за надворешни профитери.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Огласников пред сѐ е направен за активните корисници на овој форум, да разменуваат по разумни цени. Не е класичен огласник за надворешни профитери.
Ова првично беше така, сега купуваш пакет за огласување и цепаш.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
И тоа е океј до некаде. Форумот треба од нешто да живее и да се одржува. А ние што сме тука наши веќе се знаеме, знаеме кој и што е. Со новиве членови што плаќаат за огласување треба попретпазливо, but again, плаќаат.
Мислењето е автоматски споено:

И тоа е океј до некаде. Форумот треба од нешто да живее и да се одржува. А ние што сме тука наши веќе се знаеме, знаеме кој и што е. Со новиве членови што плаќаат за огласување треба попретпазливо, but again, плаќаат.

Последна промена:

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
166
104
Yugoslavia
Да доделувам реакции на мислења потребни ми се 6 месеци членство, сериозно?
Кога би бил мој IT.mk би го намалил барем на 2, не знам од која причина е ова ограничено?

Edit: Избрзав, сега читам погоре најверојатно ради огласник е ова ограничување на оставање реакции на мислења? Повторо ми нема смисла, што ако можам јас реакции да додавам?

Bosko Buha Bombasa, за да објавиш оглас потребно е да имаш најмалку 50 објавени, 50 допаднати мислења и да бидете член на форумот повеќе од 6 месеци.

Кога прегледувам оглас оваа порака е присутна. Зошто не се може во веќе создаден оглас да се коментира? Еднаш сакав да поставам коментар, форумов не ми дозволува. Што е се со претераниве ограничувања?

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Кога би бил мој IT.mk би го намалил барем на 2, не знам од која причина е ова ограничено?

Edit: Избрзав, сега читам погоре најверојатно ради огласник е ова ограничување на оставање реакции на мислења? Повторо ми нема смисла, што ако можам јас реакции да додавам?

Bosko Buha Bombasa, за да објавиш оглас потребно е да имаш најмалку 50 објавени, 50 допаднати мислења и да бидете член на форумот повеќе од 6 месеци.

Кога прегледувам оглас оваа порака е присутна. Зошто не се може во веќе создаден оглас да се коментира? Еднаш сакав да поставам коментар, форумов не ми дозволува. Што е се со претераниве ограничувања?
Поради правење мајмунски работи од некои членови беа воведени тие рестрикции порано. Можеби може да се проба да се релаксираат одредено време да видиме даали уште се со ваков ниет луѓето.
Заа коментирањето мислам дека нема ограничувања ако огласот не е истечен или затворен. Ај дај кај кој оглас не ти дава да коментираш.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.282
11.760
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Навистина публиката е многу променета, тоа демотивира ептен и избрка многу квалтетни членови. Никој не сака да продонесе ништо, ниту го инересира нешто да научат. Еден куп квалтетни теми со многу труд и потенцијал се пропаднати негде низ страните, она што обстојува се теми каде што се мери кој ќе биде поглуп и теми во кои може да се иде офтопик. Тоа е жално но вероватно ерата на форумите полека заминува во историјат. Ген. Зет не им задржува ништо внимание повеќе од 2 мин, така да не можеме да очекуваме дека ќе читаат тема за коај треба 20-30мин.

И да го искористам постов да потсетам дека правилото бр.2 е изменето и додадено дека толеранција е 0 за исмејавање и плукање на нашата држава.
Веќе неколку фраерчиња го осетија тоа на своја кожа.

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
166
104
Yugoslavia
Поради правење мајмунски работи од некои членови беа воведени тие рестрикции порано. Можеби може да се проба да се релаксираат одредено време да видиме даали уште се со ваков ниет луѓето.
Заа коментирањето мислам дека нема ограничувања ако огласот не е истечен или затворен. Ај дај кај кој оглас не ти дава да коментираш.

Што можам да наштетам ако можам да доделувам реакции? Пак за оглас да објавам треба 6 месеци членство иако сам на себе си кревам лајкови со друг акаунт.
За коментирањето, еве пример огласон од Xenon неможам да коментирам, не знам зошто. Не дека ќе коментирам него имаше еднаш случај сакав да прокоментирам и видов немам дозвола.

Навистина публиката е многу променета, тоа демотивира ептен и избрка многу квалтетни членови. Никој не сака да продонесе ништо, ниту го инересира нешто да научат. Еден куп квалтетни теми со многу труд и потенцијал се пропаднати негде низ страните, она што обстојува се теми каде што се мери кој ќе биде поглуп и теми во кои може да се иде офтопик. Тоа е жално но вероватно ерата на форумите полека заминува во историјат. Ген. Зет не им задржува ништо внимание повеќе од 2 мин, така да не можеме да очекуваме дека ќе читаат тема за коај треба 20-30мин.

И да го искористам постов да потсетам дека правилото бр.2 е изменето и додадено дека толеранција е 0 за исмејавање и плукање на нашата држава.
Веќе неколку фраерчиња го осетија тоа на своја кожа.

А зошто огласиве не ги одделите од форумов кога ви се интегрирани it.mk и форум? Направете paywall огласник само за ит, кој ќе биде надвор од форумов и неповрзано со мислења, реакции и искуство, за да не се трујат теми сосила со непотребни мислења.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Не видов ниедно конкретно прашање на кое треба да одговорам.

Темата е што би направил ако е твој.
Си кажа што би направил...кучињата лајат карванот врви...

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
166
104
Yugoslavia

Во овој пост, избројав 6 прашања (конкретни може како 2 да се земат), добро ќе беше барем на едно да добијам одговор. Нејсе. Не лаам повеќе, нека си тера караванот, а не ми беше ни намера да ви кажувам како да го водите/организирате форумот. Чисти, добронамерни прашања и препораки постирав.
Не сум нит адвокат нит новинар да ве држам за тоа што ќе одговоревте.

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
166
104
Yugoslavia
Направи уште еден акаунт и ќе бусташ многу побрзо.

Хахах, изгледа сум погрешно разбран на темава. Хипотетичко сценарио беше, ако пробува администрацијата да закрпи самобустање на овој начин. Прв акаунт ми е ова. Зачленат сум само на уште еден форум My Digital Life и таму нема вакви ограничувања. Затоа и прашав ама се однесе во погрешна насока ова.

TL;DR уште еднаш, мислам дека треба да има дозвола за секој член, и нов и стар да доделува реакции на мислења. Поздрав.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Хахах, изгледа сум погрешно разбран на темава. Хипотетичко сценарио беше, ако пробува администрацијата да закрпи самобустање на овој начин. Прв акаунт ми е ова. Зачленат сум само на уште еден форум My Digital Life и таму нема вакви ограничувања. Затоа и прашав ама се однесе во погрешна насока ова.

TL;DR уште еднаш, мислам дека треба да има дозвола за секој член, и нов и стар да доделува реакции на мислења. Поздрав.
Така си беше, но пошто како нација сме ептен снаодливи кога е во прашање дупки во закон и заобиколување на правила, е тоа воведено. За жал ќе мораш да почекашп уште извесно време за ти се тргнат сите ограничувања или ако не ти се чеке тогаш има опција за членство....изборот е твој.

Се надевам дека доби конкретен одговор на твоето прашање.

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Не видов ниедно конкретно прашање на кое треба да одговорам.

Темата е што би направил ако е твој.
Си кажа што би направил...кучињата лајат карванот врви...

Затоа ќе останете само тие триестина членови на форумот, ама ок може тоа е и целта :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Затоа ќе останете само тие триестина членови на форумот, ама ок може тоа е и целта :)
Зошто тогаш седиш на форумот уште, кога само 30тина члена ќе останат?

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
616
1.505
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно