Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески телефони (мислења, искуства, препораки, сугестии...)

Дали би купиле кинески телефон?

• Да!

Гласови: 255 68,9%
  • Не

Гласови: 115 31,1%

• Вкупно гласале
    370

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Ај ај,карамба :(

Да не користиш случајно таков уред.
Ако случајно имаш софтвер дефект ќе се намачиш друже.
А хардвер ако е,директ у канта.

Ако прашуваш за совет за купување или квалитет.
Бегај подалеку ако несакаш несоница или нервен слом.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
^
Ај ај,карамба :(

Да не користиш случајно таков уред.
Ако случајно имаш софтвер дефект ќе се намачиш друже.
А хардвер ако е,директ у канта.

Ако прашуваш за совет за купување или квалитет.
Бегај подалеку ако несакаш несоница или нервен слом.

+1
и ако падне софтверот нема враќање назат на било која копија

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Мора бе да има некоја алатка за тој чипсет што го имаат кинеските копии. До толку ли се лоши? Белким може да се направи думб на системот за преинсталација со фастбут незнам шо, ил исо флештул за тој чипсет. Е ако нема и то, значи стварно се лоши тие телефони.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Nemam momentalno, ama planirav da poracam od Aliexpress. Koristev S4 kopija pola godina i nemase maana, samo bese Dual Core i 512Mb ram pa zatoa kocese. Potoa smeniv i zemav LDK N9599 i eve seuste go koristam bez problem.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Мора бе да има некоја алатка за тој чипсет што го имаат кинеските копии. До толку ли се лоши? Белким може да се направи думб на системот за преинсталација со фастбут незнам шо, ил исо флештул за тој чипсет. Е ако нема и то, значи стварно се лоши тие телефони.

Нема ништо другар нема ни рут нема ни фастбут ни флеш тул ништо една употреба ако падне софтверот на телефонот толку е

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Inaku prasuvav tuka Skopjani da mi prodadat i taa verzija sto ja sakam so Quad procesor i 1gb ram mi ja prodavaat 200 evra. Na ali e samo 100.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Зависи што чипсет е и каква копија е,ако е goophone или од таа класа има нешто алатки и има фирмвер за недај боже,али ако е од тие апла кинезаријата,тогаш само dump помага или ако може некако да се бутира некој компатибилен cwm инда се напраи нандроид за недај боже.
Ќу секој случај според мене,џабе фрлање пари.Ја сби си купил ајфон 4ка за тие пари :)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.488
5.597
Inaku prasuvav tuka Skopjani da mi prodadat i taa verzija sto ja sakam so Quad procesor i 1gb ram mi ja prodavaat 200 evra. Na ali e samo 100.
Ау жити се немој. 200 евра за кинезарија (е под ова подразбирам кинезарија, а не телефон од кинеска марка) ако толку сакаш ајфон додај уште малку пари на тие 200 евра и земи оригинал 5 ако не ти се даваат пари за 5С, али 200 за кинезаријава никако.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Преку адб се праи system dump то ест да речеме копија од цела интерна меморија вклучувајки се што е системско.
Ова е ептен препорачливо кај кинезарииве доколку планираш да експериментираш со нив.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Преку адб се праи system dump то ест да речеме копија од цела интерна меморија вклучувајки се што е системско.
Ова е ептен препорачливо кај кинезарииве доколку планираш да експериментираш со нив.

Само незнам што ке експериментира со нив :D мене дури и нотево ми стана досадно што нема доволно подршка на xda за тоа и не го рутирам :)

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Aбе 4s 16GB за тие пари имаш екстра зачувани,остави тоа кинезаријата.

Само незнам што ке експериментира со нив :D мене дури и нотево ми стана досадно што нема доволно подршка на xda за тоа и не го рутирам :)
Експериментира дали се радиоактивни или не.:speechless:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.952
8.450
да дадееш 200е за кинезарија што само личи на ајфон5 е исто како да си си пукал во глава со сачмарка. толку. !

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Ne mozam da vi objasnam zosto sakam bidejki nema da me sfatite. Gi imam koristeno recisi site high end telefoni po nedela dena. Ios ne sakam, ne mi vrsi rabota. Za mene samo Android, arno ama Iphonot mi e ubav na izgled. Sega edna sredna kombinacija mi doadja kineski iphone so android. Inaku od originali Lg g3 go nemam probano a gledam deka e odlicen telefon, od s4 samsung ne sum zadovolen so build kvalitetot, s5 isto taka mi e bezveze zadnata maska, one m8 nemam koristeno, note 3 mi lega na srce, iphone 4s mi koci
200 evra sigurno nema da dadam tuku mozebi ke poracam za 100 od ali pa ke go cekam

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Ne mozam da vi objasnam zosto sakam bidejki nema da me sfatite. Gi imam koristeno recisi site high end telefoni po nedela dena. Ios ne sakam, ne mi vrsi rabota. Za mene samo Android, arno ama Iphonot mi e ubav na izgled. Sega edna sredna kombinacija mi doadja kineski iphone so android. Inaku od originali Lg g3 go nemam probano a gledam deka e odlicen telefon, od s4 samsung ne sum zadovolen so build kvalitetot, s5 isto taka mi e bezveze zadnata maska, one m8 nemam koristeno, note 3 mi lega na srce, iphone 4s mi koci
200 evra sigurno nema da dadam tuku mozebi ke poracam za 100 od ali pa ke go cekam

Епа зимај го ноте 3, тоа е телефониште со мадиња вистински звер 350 ти се движат половни добро зачувани еднаш го плакаш ама барем знаеш дека ке имаш звер со тебе

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Абе рутирај имал немал поддршка, рутирај, можда за секој случај ќе ти се најде, шо било тоа рутирањето :)

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
По муабетов ти си за huawei ascedend P6 -200 evra и поефтин на старо или за P7-300 евра исти се како ајфон а имаат андроид. и се многу добри телефони

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
p6 go imam testirano i mi e ok, ke go cekam na pretplata da go zemam od t-mob bidejki mi e prifatliva cenata, a p7 go nemam probano

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
HTC ONE M8 ?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Xiaomi во Македонија

Очигледно некои дистрибутери го препознаа квалитетот на горенаведениот бренд и почнаа да ги продаваат и кај нас. Освен на http://www.hi.com.mk/ и нивните партнери телефоните ги донесоа и ТНТ маркетите (сеуште ги нема објавено на нивната страна), што е добро бидејќи почна да се развива конкуренција.

Во ТНТ, RedMi Note PRo е за некои 500 денари (13 160 денари точно)поефтин од hi.com.mk, а Xiaomi Mi3 ако се плаќа во готово е 1000 денари поефтин значи 17000 денари. И на двете места доаѓаат со година дена гаранција.

Кога ќе се земе се во предвид ќе му дојде исто како да го нарачаш од интернет +ДДВ, поштарини и сл. со тоа што од кај нас имаш и година дена гаранција.

Ги разгледав Note-ot i Mi3 и изгледаа одлично. Беа прилично брзи и не кочеа.
REdmi Note е побуцкаст и пластиката позади одаваше чувство дека ќе ми се лизне од раце.
Со белиот Мi3 го имав истото чувство иако овој модел е изработен од магнезиум. Со црниот MI3 го немав тоа чуство иако се работи за истиот модел. Црниот Мi3 за мој вкус изгледаше перверзно добро, 8,1 мм тенок убаво лежи на рака и многу повеќе ми се допаѓа на изглед од LG G2 например. Се на се супер телефон, иако за 1-2000 денари LG G2 мислам дека сеуште е подобар избор

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно