Steff_Maja
poweruser
- 30 мај 2010
- 4.174
- 1.710
^
Ај ај,карамба
Да не користиш случајно таков уред.
Ако случајно имаш софтвер дефект ќе се намачиш друже.
А хардвер ако е,директ у канта.
Ако прашуваш за совет за купување или квалитет.
Бегај подалеку ако несакаш несоница или нервен слом.
Мора бе да има некоја алатка за тој чипсет што го имаат кинеските копии. До толку ли се лоши? Белким може да се направи думб на системот за преинсталација со фастбут незнам шо, ил исо флештул за тој чипсет. Е ако нема и то, значи стварно се лоши тие телефони.
A sto sakate da kazete so dump ? Sto procedura e toa ?
Ау жити се немој. 200 евра за кинезарија (е под ова подразбирам кинезарија, а не телефон од кинеска марка) ако толку сакаш ајфон додај уште малку пари на тие 200 евра и земи оригинал 5 ако не ти се даваат пари за 5С, али 200 за кинезаријава никако.Inaku prasuvav tuka Skopjani da mi prodadat i taa verzija sto ja sakam so Quad procesor i 1gb ram mi ja prodavaat 200 evra. Na ali e samo 100.
Преку адб се праи system dump то ест да речеме копија од цела интерна меморија вклучувајки се што е системско.
Ова е ептен препорачливо кај кинезарииве доколку планираш да експериментираш со нив.
Експериментира дали се радиоактивни или не.:speechless:Само незнам што ке експериментира со нивмене дури и нотево ми стана досадно што нема доволно подршка на xda за тоа и не го рутирам
![]()
Ne mozam da vi objasnam zosto sakam bidejki nema da me sfatite. Gi imam koristeno recisi site high end telefoni po nedela dena. Ios ne sakam, ne mi vrsi rabota. Za mene samo Android, arno ama Iphonot mi e ubav na izgled. Sega edna sredna kombinacija mi doadja kineski iphone so android. Inaku od originali Lg g3 go nemam probano a gledam deka e odlicen telefon, od s4 samsung ne sum zadovolen so build kvalitetot, s5 isto taka mi e bezveze zadnata maska, one m8 nemam koristeno, note 3 mi lega na srce, iphone 4s mi koci
200 evra sigurno nema da dadam tuku mozebi ke poracam za 100 od ali pa ke go cekam
Абе рутирај имал немал поддршка, рутирај, можда за секој случај ќе ти се најде, шо било тоа рутирањетоСамо незнам што ке експериментира со нивмене дури и нотево ми стана досадно што нема доволно подршка на xda за тоа и не го рутирам
![]()
По муабетов ти си за huawei ascedend P6 -200 evra и поефтин на старо или за P7-300 евра исти се како ајфон а имаат андроид. и се многу добри телефониNe mozam da vi objasnam zosto sakam bidejki nema da me sfatite. Gi imam koristeno recisi site high end telefoni po nedela dena. Ios ne sakam, ne mi vrsi rabota. Za mene samo Android, arno ama Iphonot mi e ubav na izgled. Sega edna sredna kombinacija mi doadja kineski iphone so android. Inaku od originali Lg g3 go nemam probano a gledam deka e odlicen telefon, od s4 samsung ne sum zadovolen so build kvalitetot, s5 isto taka mi e bezveze zadnata maska, one m8 nemam koristeno, note 3 mi lega na srce, iphone 4s mi koci
200 evra sigurno nema da dadam tuku mozebi ke poracam za 100 od ali pa ke go cekam
HTC ONE M8 ?Ne mozam da vi objasnam zosto sakam bidejki nema da me sfatite. Gi imam koristeno recisi site high end telefoni po nedela dena. Ios ne sakam, ne mi vrsi rabota. Za mene samo Android, arno ama Iphonot mi e ubav na izgled. Sega edna sredna kombinacija mi doadja kineski iphone so android. Inaku od originali Lg g3 go nemam probano a gledam deka e odlicen telefon, od s4 samsung ne sum zadovolen so build kvalitetot, s5 isto taka mi e bezveze zadnata maska, one m8 nemam koristeno, note 3 mi lega na srce, iphone 4s mi koci
Од она што го имаш напишано, тоа е тоа што бараш. Си пишал дека немаш пробано во текстот јас не видов.Go nemam voopsto probano
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден