Па јас не ги ставам зте, хуавеи, ксиаоми, во ист кош со оние копии и но наме телефони, затоа, јас би купил таков кинески телефон, а не онаков како но наме и копии телефони.
Тхе макер, дали има миуи ром за мсм7х27а чипсет?
Го има на амазон за 300$ мислам дека за истата цена го има и на алиекспрес а исто би требало да може да се направи апдејт на 4.4.2 колку што имам гледано од јутјуб доаѓа со кинески и англиски јазик а еве најдов и некои чајна ромови.Што викате за Lenovo K910?
Од каде може да се нарача? Ми изгледаше многу фини во живо само дали може да се надгради добро и да биде се на англиски пак?
Цена нешто има по интернетов со достава?
К920 е фантазија само уште е недостапен и скап, треба да спадне цената.
Moжеш поконкертно да ми најдеш од хуавае и зте смартфони со тој чипсет?Има ром, само кажи кој модел на телефон ти треба. Тој чипсет го има во могу телефони, од ZTE до Huawei и Samsung на крај.. Ова е линкот со сите builds кои се официјални за секој телефон. А ги има поприлично
http://en.miui.com/download.html
Дополна: Некои имаат source на git, но некои не. Тоа зависи и од самиот производител, од тој што го спрема ром-от итд... Но за постари модели мора да се најде...
Moжеш поконкертно да ми најдеш од хуавае и зте смартфони со тој чипсет?![]()
Другар вака, имам зте кис лите в790 и сакам само да си го портирам миуи ромот, затоа ти барам од хуавеи или од било која кинескам арка со истиот чипсет што ти го кажав. Арно ама, дали има ром со помала системска партициа, зашто не го бери цел ром во мојот телефон.Eve
Повели, ова е за HUAWEI U8818 (Ascend G300).. Имаш и flashing guilde па слободно пробај си, или вади делови од него
http://en.miui.com/download-39.html
поздрав
Добредојде за новиот член @the_maker кој очигледно многу придонесе и ќе придонесува во иднина за темава.
Xiaomi се next best thing, сите хејтери нека го запаметат ова и ќе правиме муабет за година, две. ZТЕ ја имаа шансата кога се пробија во светски рамки ама ја прокоцкаа, Huawei шансата добро ја искористија, но мислам дека Xiaomi се тие кои ќе блеснат.
Како и @psyside сеуште стојам на тоа дека телефони поскапи од 300 евра не се исплати да се купуваат од кина и од интернет воопшто најмногу поради гаранцијата.
Гледам дечките носат Xiaomi во Македонија.
Доколку ги знаеш добро, дали ќе можат да ти отстапат Mi 3 за да направиш една рецензија?
Ќе биде доста добро и да се спореди со LG G2/Nexus 5.
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX1500 CUDY M1500-1 (1-Pack)
2.500,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден