Пушти слика како е монтирана климата. Можно е да нема горе на внатрешната единица до таванот доволно место. Плус топло е деновиве, можеби и затоа брзо гасне.
Пушти слика како е монтирана климата. Можно е да нема горе на внатрешната единица до таванот доволно место. Плус топло е деновиве, можеби и затоа брзо гасне.
Не е со компир туку деца ко ќе сликаат така е . Има простор над неа доволно. Можно е да е и појака а и потопло времето е. Како и да е, ќе видиме ко ќе залади поќе.Со компир си сликал упм.. Вака изгледа како да има 10цм бар по тоа што можам да го видам. Климата ти е малце прејака за просторот можно е и ради тоа, почекај неколку дена и види како ќе се понаша кога ќе подзалади малце повеќе.
Неколку проблеми сеИли шкафот да се премести ако е во него проблемот, пошто од сликата не се гледа.
Аквина тим од Охрид барај ги, и Про-монт 08 исто барај ги, добри се. Имаат мислам и двете фб страници, така да лесно ќе најдеш број.Здраво, ќе Ве молам за совет и искуство. Клима Haier купена пред 6 години, вади грешка Е07, внатрешна единица ок до момент кога треба да се вклучи надворешна и тогаш ја вади грешката, во Охрид никој не се нафаќа за сервис. Ако имате предлог за сервисер би била благодарна. Во меѓувреме во потрага по нова клима, размислуваме за следниот модел Vivax ACP-12CH35AEHI+R32 G, простор од 35м2, некакви искуства за моделов? И дали е подобро да е AERI? Благодарам!
Ти благодарам, неуспешно и со двете препораки, нарачавме VIVAX ACP-12CH35AEHI+ R32, па наредно ќе споделам искуствоАквина тим од Охрид барај ги, и Про-монт 08 исто барај ги, добри се. Имаат мислам и двете фб страници, така да лесно ќе најдеш број.
Вo врскa сo грешка Е07 кaј Haier мислaм се рaбoти зa дефект нa електoникaтa нo нaјдoбрo сoвет дa пoбaрaте oд Енергија oни ќе ви кaжaт зa дефектот oднoснo кoјa ценa е пoпрaвкaтa oни се oвлaстен сервис зa Haier Тел: 02-3061-466Ти благодарам, неуспешно и со двете препораки, нарачавме VIVAX ACP-12CH35AEHI+ R32, па наредно ќе споделам искуство![]()
Ne ti treba 3.5kw za 16m2, izolacija ili ne pak e 60cm zid so ispod 2.5m visina i samo 16m2Zdravo site mi treba sovet za klima za 16m2 2.15 visina 60cm zid kamenski na sever zidot ima krov pvc prozori bez izolacia. sto mislite za midea hisense ili vivax koja e najdobra 3.5kw.
Fala
Доле на први спрат (околу 55 квадрати) кај мене е со вакви ѕидови, само сменив ПВЦ на цел спрат и бапнав една Toshiba Seiya 3.5KW. Моите живеат доле и се немаат пожалено да им е ладно, особено Јануари и Февруари кога беше најладното. Уште не е пуштена да грее откога почна да заладува, а навечер знае да падне и до 6-8Ц.Zdravo site mi treba sovet za klima za 16m2 2.15 visina 60cm zid kamenski na sever zidot ima krov pvc prozori bez izolacia. sto mislite za midea hisense ili vivax koja e najdobra 3.5kw.
Мислам дека треба парапетна единица реално гледано. Ама пошто се скапи ти си решил за ѕидна. Ако ѕидов е 2.15цм како што велиш треба да видиш како е местото и дали има простор за монтажа.Zdravo site mi treba sovet za klima za 16m2 2.15 visina 60cm zid kamenski na sever zidot ima krov pvc prozori bez izolacia. sto mislite za midea hisense ili vivax koja e najdobra 3.5kw.
Fala
Blagodaram na odgovor, i ja uste nema pusteno nisto da se gream nadvor 6-8° a vo soba temp stoi 20°.Доле на први спрат (околу 55 квадрати) кај мене е со вакви ѕидови, само сменив ПВЦ на цел спрат и бапнав една Toshiba Seiya 3.5KW. Моите живеат доле и се немаат пожалено да им е ладно, особено Јануари и Февруари кога беше најладното. Уште не е пуштена да грее откога почна да заладува, а навечер знае да падне и до 6-8Ц.
Blagodaram mdeni, E da taka treba ama se skapi , da sum cital pogore deka treba prostor najmalku 15cm. Pa i 20 nema sto da pravim i ako dojde podole na strana ima mesto.Мислам дека треба парапетна единица реално гледано. Ама пошто се скапи ти си решил за ѕидна. Ако ѕидов е 2.15цм како што велиш треба да видиш како е местото и дали има простор за монтажа.
Имено МОРА да оставиш НАЈМАЛКУ 20цм над климата и по 20цм НАЈМАЛКУ од страните на климата.
Ако ја напикаш скроз горе или во некој ќош немој после да се жалиш како претходниве страни дека се гасела или имало проблем со мерењето на температура.
Толку ќе кажам. А изборот Хаиер Тундра 2.5 или 3.5 јас би рекол како најефтина опција за ултра ограничен буџет.
Сакам да земам мерач од овој тип, па да прашам дали има можност да мери на месечно ниво колку имам посебно потрошено во скапа колку во евтина тарифа?Мицубиши АП35, вчера баш го фатив на одржување температура, 26 наместено, на "кец" вентилатор.
Погледнете го атачментот 115942
Инаку преку ден кога ќе ја пуштам додека е топло, стартува со некои 300 и нешто вати, па спушта потрошувачка. Местам на 25 или 26, и вентилатор најслабо (1) или следното (2), сосема е доволно за да освежи а да не е ладно одеднаш.
Oвaa климa е мoј предлoгZdravo site mi treba sovet za klima za 16m2 2.15 visina 60cm zid kamenski na sever zidot ima krov pvc prozori bez izolacia. sto mislite za midea hisense ili vivax koja e najdobra 3.5kw.
Fala
Е па @Corsair, мислам дека предлогов е добар.Oвaa климa е мoј предлoг
![]()
HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CLC/1U35MEEFRA по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Тивкa екoнoмичнa моќна
Сo Hitachi кoмпресoр
Да бидам искрен го користам само за моментална потрошувачка, бидејќи самата клима мери месечно/дневно. Имаат доста дечки тука, ќе упати некој сигурно. Инаку има неколку модови (скапа/евтина) и брка работа.Сакам да земам мерач од овој тип, па да прашам дали има можност да мери на месечно ниво колку имам посебно потрошено во скапа колку во евтина тарифа?
Сакам да ја поврзам климата преку него и да следам потрошувачка на месечно ниво.
Предлог за овој како на сликата што го имам цитирано постов, или некој друг како на пример овој Мерач на потрошувачка на енергија, голем LCD екран | Commel - HomeLight
Може да има дискусија низ темава за ова, но премногу има за пребарување.
Секој предлог и инфо е добродојдено.
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден